Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Reperbahnin hallituksen toivotalkoot

Kokoomus aloitti uuden hallituksen ministerivaihdosten myötä vaalityön kohti ensi vuoden eduskuntavaaleja. Ministerikierrätyksestä paistaa kasvojen ja käsien pesu epäonnistumisista, kun tavoitteita ei ole saatu vietyä maaliin asti. Kuntauudistuksesta tuli totaalinen floppi ja sote-uudistus on junnannut pahasti. Henna Virkkunen hylkäsi kuntauudistuksen, Paula Risikko sote-uudistuksen ja Jyrki Katainen koko paskan. Näin toimii vastuunkantajapuolue Kokoomus, Suomen toivo! Lieneekö sama toivo, jossa se kuuluisa lapamatokin elää?

Jokainen joskus työpaikkaa vaihtanut tietää, että sisäänajovaihe uuteen työhön saattaa hyvinkin kestää muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen, työnkuvasta riippuen. On esimerkiksi tutustuttava uusiin ihmisiin, sisäistettävä toimintatavat ja kaikki uudet käytännöt. Ministerin pestin haastavuus huomioiden Suomi on uusien ministeriensä myötä enemmän tai vähemmän halvaantuneessa ja virkamiesvetoisessa tilassa seuraaviin vaaleihin saakka, kun uusien ministerien on käytännössä luotettava virkamieskuntiinsa. Uudella hallituksella ei ole enää paljonkaan tekemistä demokratian kanssa, kun istuvat ministerit ehtinevät juuri ja juuri päästä tehtäviensä tasalle vaaleihin mennessä.

Olemme saaneet nukkehallituksen, jossa ministerit istuvat jakkaroillaan näyteikkunoissa kohti uusia vaaleja. Kuka voi välttää mielikuvia Reperbahnilta tai Amsterdamin punaisten lyhtyjen kaduilta? Siellä on toivoa toivottomillakin.

Hämeessä ihmetystä ja sympatioita herättää aiheestakin politiikasta luopuvan Jari Koskisen heivaaminen maa- ja metsätalousministerin pallilta. Politiikka ei tarjoa pitkään palvelleelle kunniallista lopetusta isänmaan palveluksessa, vaan lähinnä mahdollisuuden poliittiseen marttyyrikuolemaan. Kannattaa vakavasti miettiä, millaisen Suomen puolesta seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestää. Jatketaanko Stubbilaista selfien ottamista, sirkustelua ja somettamista, joka twiittaa kintaalla isänmaan asialle, vai otetaanko askel kohti politiikan alkuperäistä tarkoitusta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ja mitä vikaa on Reeperbahnissa ja mitä blogisti siitä tietää? Ei varmasti mitään, mutta on niin kiva heittää mielikuvapohjalta vähemmistövastaisia ja rasistisia kommentteja.

Hampurin FC St. Pauli jalkapallojoukkue on tunnetusti väkivallan vastainen, rasismin vastainen, finanssimaailman vallan vastainen joukkue, jonka laaja ja aktiivinen fanikunta jakaa samat yhteiskuntakriittiset punavihreät arvot.

Beatleskin aloitti keikka uransa Grosse Freiheitin kulmassa. Myöhemmin mm. tämän kirjoittajan viimeinen vanhempi saksalainen miesystävä - aihepiiri ei ajankohtainen - perusti Reeperbahnille maailmanmitassakin tunnetun rockklubin, jossa jotkut aika isotkin bändit pitivät ensikeikkansa. Klubilla järjestettiin myös kaikille vaatimukset täyttäville vähemmistöille avoimia edullisia sm bileitä. Voisi olla kommentoimatta asioita, joista ei tiedä mistään mitään, koska Se vaan vahvistaa stereotyyppisiä mielikuvia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset