Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Venäjä-pakotteet ovat sotatoimia

EU:n tuoreet Venäjä-pakotteet, joihin myös Yhdysvallat yhtyy, ovat jälleen yksi EU:n aggressio Venäjää kohtaan. Nähdäkseni pakotteet ovat sotatoimia, jotka perustuvat olettamuksiin, eivät tutkittuihin ja todistettuihin faktoihin.

Voidaan sanoa Maidanin laukausten olleen tämän kriisin varsinainen alkusysäys. Vieläkään ei ole määrätietoisesti vaadittu näiden tapahtumien tutkimista eikä syyllisten selvittämistä. Tämä ei ole ollut Kiovan hallinnon ja sitä tukevalle lännelle kovinkaan suuri intressi. EU:n ja Yhdysvaltain johtohenkilöitä kiinnosti kuitenkin pikkuleipien jakaminen Maidan-aukiolla ja väkivaltaisuuksien uhrien muistaminen ruusuilla, mutta nyt Kiovan suorittamalta omien kansalaisten tappamiselta suljetaan kokonaan silmät ja korvat. EU oli myös osapuolena allekirjoittaessaan väliaikaishallinnon kanssa lähentymissopimuksen, joka oli oiva osoitus EU:n silmästä demokratialle.

EU:n pakotepolitiikasta voisi päätellä, että Ukrainan sisällissotaa käy Venäjä yksin. Siitä voi myös päätellä, että Venäjän rikos Ukrainassa ei ole mahdollinen separatistien tukeminen, sillä pakotteita ei ole asetettu vastaavanlaisesta kapinallisten tukemisesta Syyrian sodassa. Yhdysvallat on saanut myös jatkuvasti ja häiriöttä tukea Israelin julmaa siviilien murhaamista Gazassa ilman puhettakaan talouspakotteista. Miksi siis itseasiassa asetamme koko pakotteita? Koska Venäjä?

Mikä pelastaisi eurooppalaisen sivistyksen perinteen amerikkalaistyylisen kaksinaismoralistisen tekopyhyyden ja opportunismin aiheuttamalta rappiolta, joka on tullut meille niin rakkaaksi, että sen vuoksi ammumme vaikka itseämme jalkaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (128 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Todistettu fakta on, että Venäjä miehittää naapurimaansa Ukrainan aluetta nimeltä Krimin niemimaa.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Jep. Venäjällä oli melko tukeva miehitys Krimillä jo ennen tätä selkkausta. Oliko 25 tuhatta sotilasta? Krimistä puhuttaessa ei ilmeisesti myöskään ole mitään väliä sillä, mitä kansalaiset Krimillä halusivat?

pekka numminen

Hitlerin Saksa vaati Danzikin aluetta Puolalta ja kansainväliseltä yhteisöltä tai muuten alkaisi sota.

Danzikin alueen väestön enemmistö oli Saksalaisia ja on varmaa (tai ainakin erittäin todennäköistä) että enemmistö halusi liittyä takaisin Saksaan.

Miksi Danzikin alueen kansalaisten tahto ei ratkaissut asiaa? Miksi Saksan ei annettu ottaa aluetta väkisin alueen enemmistön tahdon mukaan?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #23

Sanopa se. Demokratia ja kansan ääni on hyvä keppihevonen omille tavoitteille, mutta perseestä, jos kansa on väärää mieltä.

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen

Älä viitsi Kimmo yrittää valehdella. Krim oli täysin yksiselitteisesti osa Ukrainaa ja Venäjä oli siellä valtiosopimukseen perustuen sotilastukikohta. Nyt Venäjä valloitti Krimin sotilaallisesti ja liitti itseensä ja vieläpä vastoin nimenomaista sitoumustaan kunnioittaa Ukrainan rajoja, joka oli aikanaan ehto Ukrainan ydinaseriisunnalle. Venäjän toiminta on yksislitteisesti kansainvälisen oikeuden vastainen rikos.

Talouspakotteet eivät muuten sitten ole sotatoimia.

Jukka Laine Vastaus kommenttiin #33

Valtteri ei sattunut huomaamaan, että ukrainassa suoritettiin vallankaappaus länsimaiden rahoittamana, eikä kunnioitettu Venäjän takapihaa. Taitaa se oranssi vallankumouskin ja sitä seurannut fiasko olla unohtunut.

Jos valta anastetaan vahvemman tuella, ei se tee asiaa yhtään laillisemmaksi tai valkoisemmaksi. Jos Venäjä alkaisi laajentua kuten EU voisi silmät aueta.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #47

#47
Miten Venäjä voi laajentua EU:n tavalla?

Valtiot liittyvät EU:in, ei mihinkään yksittäiseen valtioon.

Jukka Laine Vastaus kommenttiin #56

Krimi päätti liittyä Venäjään.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #82

Vallatun alueen äänestyksillä ei ole mitään virkaa.

Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #86

Palautetaanko sitten Kosovo Serbialle?

Seppo Paasikallio Vastaus kommenttiin #86

Olet siis sitä mieltä, että autonominen alue ei saa päättää omasta kohtalostaan emämaan joutuessa USAn hallinnon alaiseksi.

CIA ja EU tekivät salaliiton ja yhdessä toteuttivat uuden värivallankumouksen Ukrainassa. Linkissä kerrotaan miten tällainen salaliitto ja vallankaappaus suoritettiin Hegelin dialektiikan mukaisesti. Länsimaillako ei ole mitään velvollisuuksia olla rikkomatta tehtyjä sopimuksia.Tämän salaliiton ja kaappauksen serauksena valta Ukrainassa siirtyi Yhdysvalloille, joka sai valituksi uudet johtajat, jotka sokeasti tottelevat USAsta saamiaan ohjeita. Ei mikään ihme, että Venäjä reagoi, kun Ukrainan hallintovalta oli siirretty USAhan ja samoin heidän tukikohtansa kohtalo.

http://www.storyleak.com/ukraine-cia-eu-collude-ex...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #47

Kuuluuko Suomi venäjän takapihaan?

Käyttäjän esamttl kuva
Esa Mattila

Koska kansalaiset Venäjällä saavat mahdollisuuden ilmaista oman mielipiteensä? Siellähän kansanäänestyksen järjestäminen alueen itsenäisyydestä on rikos.

Käyttäjän TuomoTervo kuva
Tuomo Tervo

Kieltämättä se on yksi harvoista todistetuista faktoista Ukrainassa, kolikolla on kääntöpuolikin.

Krimin infra on pysynyt kunnossa ja väestö ei ole joutunut kokemaan sotaa, kuolemaa ja terroria.

Käyttäjän saritenhunen kuva
sari tenhunen

Suomi neito hengaa nyt vaarallisessa seurassa koko koulua terrorisoivan USA:n ja häntä peesaavan EU:n kanssa. Tanssiaiset voivat päättyä ikävästi Neidon kannattaisi muistella mitä isät mullasta maan opettivat - puolueettomuus - tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Samaa mieltä blogistin kanssa. Todellakin miten tämä hulluus saadaan loppumaan?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mistä sinä nyt puhut edes... Suomi kokeili sitä puolueettomuuden siunausta ennen Talvisotaa, mutta sai kuulla että pikku maa törkeästi hyökkää Mainilan laukauksilla viatonta Neuvostoliittoa vastaan. Se siitä puolueettomuuden siunauksesta isompaa vastaan.... noh, oli meillä myös hyökkäämättömyyssopimus Neuvostoliiton kanssa, mutta eihän se Neuvostoliittoa estänyt. Sen jälkeen mentiinkin kylmän sodan aikaa ja suomettumista (osa siitä ihan ymmärrettävääkin siinä tilanteessa) kunnes hiljalleen täällä saa puhua suoraankin.

Tosiasioiden tunnustaminen on ihan oikein, mutta tuon "isänmaallisuus/veteraanikortin" pelaat ihan väärin ja ikäänkuin kaikki tietyn sukupolven edustajat olisivat samaa mieltä kanssasi.

Käyttäjän TuomoTervo kuva
Tuomo Tervo

Jos olet liittoutumisen kannalla Rami, niin kummalle puolelle mielestäsi kannattaisi liittoutua tunnustettuaan olemassa olevat tosiasiat ja punnittuaan niitä propagandaa vastaan?

Janne Pohjala

Ramin mielestä olisi sitten pitänyt 1937 pitänyt kiljua että ÄKKIÄ AKSELIVALTOIHIN, niin olisi oltu turvassa?

Seppo Hildén

Jaahas, uusi nimimerkki Olginon toimistolta...

Näitä on hauska bongata, profiilitiedoissa ei näillä ole koskaan mitään ja kommentit tulee kun valmiista sabluunasta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Et sitten tule ajatelleeksi, että joku voi ajatella ihan omillakin aivoilla?

Etpä tietenkään...

Olavi Mansikka

eiköhän se venäjä ole valloittanut krimin... joten pakoitteet ovat olleet ihan oikeita. Tämän vasemmistoliitto unohtaa ihan aktiivisesti.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Venäjä otti ehkä Krimin. Se toimi, kuin mikä tahansa suurvalta varmistaessaan strategiset etunsa. Krimistäkö tämä jatkuva ruuvin kiristäminen johtuu, vai eikö muuta järkevää syytä pakotteille keksitä? Krimistä vaahtoaminen osoittaa kapitalistisen lännen moraalin ja oikeustajun...pienen palan omaisuutta anastaminen on tärkeämpää, kuin esim. Kiovan hallinnon tappamat ukrainalaiset...

Käyttäjän KimmoHeinonen1 kuva
Kimmo Heinonen

On kyllä pelottavaa lukea mielipiteitä, jossa suvereenin maan aluevaltausta pidetään pikkujuttuna. Läntisten tiedustelutietojen mukaan Venäjä myös aseistaa kapinallisia ja tulittaa Ukrainan joukkoja rajan yli. Putin toimii täysin samalla tavalla kuin Hitler ennen toisen maailmansodan alkamista.

Mitähän jos Venäjä miehittäisi Itä-Suomen, nimittäisi Johan Bäckmanin uuden Novofinlandin presidentiksi ja rahoittaisi terroistejä riehumaan puoleen Suomeen?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #7

Läntisten (lue: jenkkien) tiedustelutietojen mukaan Saddamilla oli joukkotuhoaseita ja Assad yritti tilata Ghoutan sariinilla jenkkipommeja ihan tietoisesti niskaansa ollessaan voitolla sisällissodassaan. Noiden vatipäiden tiedustelua ei pidä uskoa, ennen kuin näyttävät jotain muutakin, kuin epämääräisiä photoshopattuja karttoja.

Tuossa aiemmin joku totesi, ettei eri tapahtumat oikein ole verrattavissa, mutta silti teillä monilla on kova hinku verrata Krimiä mihin tahansa aluevaltaukseen.

Käyttäjän TuomoTervo kuva
Tuomo Tervo Vastaus kommenttiin #7

Onko Kimmo H:lla tietoa, mitä ovat nämä läntiset tiedustelutiedot, onko niihin linkkiä?

Vai onko niin, että tiedoksi on tulkittu väittämä, olettama ja/tai huhu?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Se, että Krimin niemimaa tuntuu pieneltä, johtuu mittakaavaharhasta. Pelkästään Krimin niemimaan maa-alueet ovat Israelia suuremmat, melkein Belgian suuruiset. Miltä tuntuisi, jos Belgia tai Israel miehitettäisiin?

Itse en lähtisi vähättelemään Krimin miehitystä. Naapurimaiden valloitus pala palalta ei ole aiemmin johtanut kovin hyviin tuloksiin Euroopassa. Sivusta katsominen ja vakuuttelu, että tuskin tuo hullu diktaattori enempää valtailee, ei ole ollut hyvä strategia.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #12

Mistähän harhasta johtuu käsitys, että Venäjä haluaisi Ukrainasta enemmänkin paloja? Onko Ukrainassa enemmänkin Venäjän tukikohtia?

Puhuminen hullusta diktaattorista Putinin kohdalla todistaa lähinnä demonisointikampanjan onnistumisesta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #15

Lue lehtiä. Viimeksi Putinin neuvonantaja Sergei Glazjev vaati Ukrainaa osaksi "venäläistä maailmaa." Ihan avoimesti esitettynä tavoitteena on Kiovan hallituksen kaataminen ja koko Ukrainan valtaus. Krimistä on pelkkää haittaa Venäjälle, jos sinne ei saada maayhteyttä itäisen Ukrainan kautta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #15

En ole väittänyt, että Venäjä haluaa Ukrainasta enemmän paloja. En muutenkaan pyri ennustamaan tulevaisuutta vaan teen päätelmiä historian perusteella. Jatkuva rajamaiden valtailu antaa tietysti hyviä viitteitä myös tulevan käyttäytymisen todennäköisestä suunnasta. Viittasin toistuvilla miehityksillä siihen, että Krimi ei ole ensimmäinen tapaus vaan osa pitempää miehitysten sarjaa. Tuleeko mieleen esimerkiksi Etelä-Ossetia?

No, mielestäni kaikki naapurimaitaan valtailevat diktaattorit ovat hulluja varsinkin nykyisenä taloudellisten sidonnaisuuksien ja kaupankäynnin aikakautena, jolloin kukaan ei pärjää yksinään. Tokihan monen mielestä tällainen diktaattori on vain vähän levottomampi kaveri, jota tulee ymmärtää ennen kuin hän sattuu hyökkäämään jonnekin, jota ei voi enää katsoa läpi sormien.

Jarno Liedes Vastaus kommenttiin #21

On muuten jännä, että Ossetian tapauksessa pakotteita ei laitettu....Mistäköhän johtunee.

Jaa a.

Hmmn....

Käyttäjän TuomoTervo kuva
Tuomo Tervo Vastaus kommenttiin #15

Nähdäkseni Putin on maassaan saanut ajettua sellaisia lakeja käytäntöön, että diktaattorin määritelmä ei ole kaukaa haettu.

Olisi hyvä tässä yhteydessä huomata, kuinka länsimedia Venäjävastaisella propagandalla peittelee sitä tosiseikkaa, että länsivalloilla on sormensa Ukrainan pelissä ainakin kyynärpäitä myöten.

Jarmo Koli Vastaus kommenttiin #15

Muutamia kysymyksiä herra Kautiolle. Tuo vapaasti ajattelu taitaa olla jonkinlaista sarkasmia.
Ovatko Venäjän Euroopan neuvoston edustajan Roman Kokorevin lausumat tulevaisuuden Venäjästä jällleen "läntistä propagandaa"? (http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12886673807...)
Entäpä kansanedusta Tsirinovskin aikanaan; hänestä Suomi kuuluu myös Venäjään.
Mitä mieltä humanisti on Venäjän lapsiasiamiehen puuttumisesta täkäläiseen lainsäädäntöön?
Miksihän tänne on muuttanut niin paljon venäläisiä tuosta ihannevaltiosta, jossa esim. nämä lapsiasiat hoidetaan paremmin kuin täällä Suomessa?
Suomessa on kuulemma n. 70 000 laittomasti maassa asuvaa, joista suurin osa venäläisiä. Jos siitä joukosta nyt alkaa löytyä näitä kovaäänisiä venäjämielisiä separisteja, liiittykö herra Kautio myös heidän vaatimuksiinsa luovuttaa alueita Suomesta Venäjälle.
Tuo lännen jatkuva panettelu antaisi viitteitä asiasta.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #67

Entisen diplomaatin yksitysajattelusta otsikoiden repiminen kuvastaa enemmän Sanoman linjaa, kuin Venäjän linjaa.

Korostan edelleen, että yhden geopoliittisen konfliktin tarkastelussa syyllisyyttä ei ole syytä määrittää siihen suoraan liittymättömien kysymysten pohjalta.

Jarmo Koli Vastaus kommenttiin #78

En aivan ymmärtähyt vastausta ja se vaikutti omien näkemysten peittelyltä. Minusta nuo kysymykset liittyvät joko Venäjän hallinon tai venäläisten kulttuuriseen näkemykseen omasta asemastaan suhteesa muihin kansallisuuksiin, valtioihin sekä siihen miten he katsovat olevansa oikeutettuja jopa muuttamaan kansainvälisen oikeuden vastaisesti valtioiden rajoja (Krim).
Viimeiset kysymykseni liittyyvät myös tuohon "geopoliittiseen" konfliktiin, koska venäläisten toiminta muistuttaa 1900-luvun alun kommunistien toimintaa Neuvostoliiton laajentamiseksi. Kysyn siis edelleen aikooko herra Kautiio tukea venäjämielisten separatistien toimintaa, mikäli he haluavat liittää osia Suomest Venäjään.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #109

Esittämääsi hypoteettiseen kysymykseen voi vastata vain, että riippunee tilanteesta, josta moinen halu kumpuaa. Ei noin rajuja reaktioita luultavasti nouse ihan tyhjästä Suomessakaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #15

Aika erikoinen käsitys, jos edes "kohtuudella" saa toisille kuuluvia alueita vallata.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Seppo Hildén

KImmo, tällaisilla näkemyksillä sinut otettaisiin iloiten Bäckmanin johtamaan SAFKA:an jäseneksi.

Jollet jo sitten ole jäsen.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #19

En mä halua mihinkään SAFKAan, mutta en myöskään mihinkään "kumarra länteen ja pyllistä itään" -kerhoon.

Olavi Mansikka

pelottavaa kun ajattelet että saa palan viedä sieltä toisen täältä. jos nyt vaikkapa venäjä (tai silloinen neuvostoliitto) olisi liittänyt alueisiinsa Porkkalan jonka hallinta perustui rauhansopimukseen olisikos tämä ollut oikein? Jotenkin tuntuu että vasemmiston mielestä alueen vieminen on ihan oikein. Kannatatkos suomen liittämistä venäjään? sinun logiikallahan se olisi oikein?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #89

Jos en jaksa porata Krimin viemisen vääryydestä, kun tapahtumasta on jo useita kuukausia, niin onko se yhtä kuin hyväksyntä?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Hyvä Kimmo,
Venäjä on tänä päivänä paljon kapitalistisempi kuin suurin osa länsimaista, pohjoismaista puhumattakaan. Siellä on esim. tasavero käytössä, 13%. Haluatko myös Suomeen tasaveron? Mitä Arinmäki tähän sanoisi?

Venäjän johto on anastanut kansansa varat. He ovat piilottaneet varat mm. Eurooppaan. Jne...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Venäjä se saa rajoja siirrellä ihan vapaasti eikä saisi edes talouspakoitteita laitella ilman että on itse muka syyllinen ja jotenkin "julistanut sodan" Venäjälle :D ... kaikenlaista sitä saa kuulla.

Israel/Palestiina on taas aivan eri kysymys, joka selvästikin jakaa lähes kaikki ihmiset jommalle kummalle puolelle (taitaa olla ideologiset ja uskonnolliset syyt enemmistönä). Sinut Israelia vastaan, kun taas monet ihmettelevät miksei Israelia tueta enemmän terroristeja vastaan.

Johdonmukaisuutta jos eri maiden talouspakoitteissa tai pakotteiden puutteissa haluat nähdä, niin koskas edes maailmaa on johdonmukaisuudella yritetty hallita..... muutenkin eri tilanteet eivät aina mene yksi yhteen.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Johdonmukaisuudella ei hallita joo. Miksei Al-Assadia tueta Syyriassa enemmän terroristeja vastaan? Tuetaan mieluummin terroristeja, koska eihän me muuten voida julistella välillä täällä lintukodossakin suuren maailman terroriuhkaa ja saada kansaa pyytämään terrorin pelossa itse omien oikeuksiensa kaventamista...

Ehkä juuri tästä johdonmukaisuuden puutteesta johtuen on EU:lta äärimmäisen typerää ampua itseään jalkaan Ukrainan takia, ellei sitten omatunto kolkuta sen verran, että tässä nimenomaan halutaan vetää myös itseä turpaan.

Jenkeissä varmaan naureskellaan, jotta fuck The Eu, kun EU ja Venäjä heikentävät toisiaan ja suunnitelma toimii...;)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikös Al-Assad tapa lähinnä omia kansalaisiaan - ei "israelilaisia terroristeja"?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #14

Kuka israelilaisista terroristeista puhui?

Kiovan hallinto tappaa omia kansalaisiaan. Sillä on läntisen maailman täysi tuki. Kieroa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän esamttl kuva
Esa Mattila Vastaus kommenttiin #18

Kiovan hallinto tappaa Venäjän tukemia kapinnallisia, jotka suurimmaksi osaksi ovat Venäjän kansalaisia.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #14

Todellisuudessa Assadin hallinnolla oli/on suurempi kannatus Syyriassa kuin länsimedia uskotteli.
Entinen FSA(vapaan Syyrian armeija) ja Hizbollah taistelevat nyt yhdessä Assadin joukkojen puolella ISIS ja Al-Nusra terrorijoukkoja vastaan.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #27

Ja länsi tukee näitä terroristeja "kapinallisina" ja toimittanee myös aseistusta tiskin alta.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #29

Tekopyhää ja äärimmäisen kyynistä.
Nyt on myöskin paljastunut, että Naton pommituksilla pihtisynnytetyn Kosovon albaanijohtomiehet ovat sekaantuneet ihmiselinten(serbien) laittomaan kauppaan.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #41

Naton suhteen kannattaa tutustua myös salaisten stay behind -armeijoiden historiaan. Daniele Ganser kirjoitti näistä ansiokkaan teoksen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ukrainalla on kansainvälisen lain mukaan oikeus itsepuolustukseen sen alueelle tunkeutunutta vihollista vastaan. Venäjä ehkä laskee, ettei länsi kykene sotatoimiin sitä vastaan, mutta jos tilanne edelleen kiristyy, kuka tietää?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Krimin miehitys taitaa sitten olla ns. taloudellinen pakotetoimi...

Jukka Laine

Kiina on liittoutunut Venäjän ja Intian kanssa. Putin on aktiivisesti puhunut ja toiminut vastavoimana Yhdysvaltojen taloudelliselle ylivallalle. USA ei uskalla suoraan konfliktiin Kiinan kanssa. Se tarvitsee EU;sta liittolaisen. Kaikki Venäjän vastaiset toimet ovat yritys saada Euroopasta amerikkalaisten työkalu taloudellisen rahavallan säilyttämiseksi. Dollarin asemaa ei saa uhata maailmantaloudessa.

Natoa ei voida tuoda Ukrainaan, koska Venäjä on liittoutunut käytännössä Kiinan ja Intian kanssa ja suora sotilaallinen konflikti saisi aikaan vastatoimia ylivelkaantuneita länsimaita vastaan.

Länsimaiden tunkeutuminen Venäjän takapihalle on provokaatio, jolla pyritään heikentämään Putinin asemaa ja vahvistamaan Yhdysvaltojen otetta Euroopasta. Jos USA menettäisi Euroopan BRICS maille, seurauksena olisi se että amerikkalaisilla olisi muutama dollareilla voideltu diktaattori kavereinaan.

pekka numminen

Kiina ei ole liittoutunut Venäjän ja Intian kanssa.

Kiina on röyhkeä uusi suurvalta joka talloo pieniä naapureitaan surutta. Maarajat, vesialueet... Naapurit, jopa Vietnam mukaanluettuna, alkavat pian hakeutumaan Yhdysvaltojen liittolaiksiksi. Kiinalle "presidentti" Putinin johtama Venäjä on siksi tarpeellinen raaka-aineiden tuottaja ja Yhdysvaltoja vastustava kauppakumppani.

Kiina (ja BRIS) on luonut oman IMF:n kanssa kilpailenvan pankin, koska IMF:ssä Kiinalla (näillä mailla) on mielestään aivan liian vähän valtaa.

Kilpailevan rahoitusjärjestön alkupääomasta (50 Miljardia) Kiina maksoi 41 Miljardia (82%), paljonko uskot Kiinan haluavan valtaa ko. organisatiosta? 20%, 30%, vai yli 80%?

Jukka Laine

Tuokaa Nato Ukrainaan ja hyökätkää Venäjää vastaan. Selviää mitä kiinalaiset tekevät. Ottavat vuoronumeron?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Älä unohda Hongkongia, josta voi alkaa Kiinan sisäinen kapinaliike kommunisteja vastaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Pekka Numminen: "Kiina ei ole liittoutunut Venäjän ja Intian kanssa"

Shanghain yhteistyöjärjestö, luokiteltu sotilasliitoksi http://fi.wikipedia.org/wiki/Sotilasliitto, on Suomen kv-politiikassa niin vähän tunnettu organisaatio ettei sille näy löytyvän edes kirjainlyhennettä.

Ohessa muutama lainaus suomalaisesta wikistä (en ja ve versioista saa laajempaa, päivitettyä infoa) :

-Järjestön juuret ovat vuonna 1996 muodostetussa Shanghai 5 -ryhmässä, joka muodostettiin Kazakstanin, Kiinan, Kirgisian, Venäjän ja Tadžikistanin kesken Shanghaissa 1996 sopimuksella syventää sotilasluottamusta raja-alueilla.-

-Muista maista Mongolia sai tarkkailijajäsenen aseman 2004 ja Pakistan, Intia ja Iran 2005 Astanan kokouksessa. Valko-Venäjä anoi myös tarkkailijajäsenen asemaa, mutta Venäjän puolustusministeri Sergei Ivanov on lausunut sen olevan täysin eurooppalainen maa. Maaliskuussa 2008 Iran ilmoitti hakevansa järjestön täysjäsenyyttä.

-Järjestöön kuuluvien maiden pinta-ala kattaa 3/5 maapallosta ja käsittää 1,455 miljardia ihmistä. Sen työkielet ovat kiina ja venäjä.

-Shanghain yhteistyöjärjestö järjesti vuonna 2007 Venäjän ja Kiinan maaperällä sotaharjoitukset, joihin kaikki jäsenmaat osallistuivat.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Shanghain_yhteisty%C3...

pekka numminen

"Venäjä otti ehkä Krimin. Se toimi, kuin mikä tahansa suurvalta varmistaessaan strategiset etunsa. Krimistäkö tämä jatkuva ruuvin kiristäminen johtuu, vai eikö muuta järkevää syytä pakotteille keksitä?"

Hitlerin Saksa otti sudettialueet ja sittemmin koko Tsekin (Slovakiasta muodostettiin "itsenäinen" alue). Oliko se väärin? Näinhän suurvallat tekevät?

Hitler ja Stalin jakoivat Puolan ja Hitler sitten otti oman osansa väkisin. Oliko se väärin? Näinhän suurvallat tekevät?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Tottakai toivoisi, että voitaisiin elää 2010-lukua rauhassa ilman kaikuja menneestä, mutta puhuminen pelkistä aluevaltauksista on ihan tyhjää puhetta. Kuka masinoi mielenosoituksia ja kuka organisoi levottomuuksia, kuka järjesti Janukovitsin syöksemisen vallasta? Kuka ampui molempia osapuolia Maidanilla ja kenen maksamana? Kuka levittää valheita ja propagandaa mediassa? Krim oli todennäköisemmin seurausta jostakin, kuin aloite...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

"Kuka levittää valheita ja propagandaa mediassa?"

Sinä ja on huolestuttavaa että tuollaisia putinisteja pyrkii Suomen eduskuntaan.

Käyttäjän TuomoTervo kuva
Tuomo Tervo Vastaus kommenttiin #52

Huolestuttavaa on se, kun lampaat uskovat sokeasti länsipropagandaan, kun pitäisi keskittyä todistettuihin tosiseikkoihin.

Missä maalaisjärki, kun kansanedustajat ja kansalaiset ovat vailla virkamiesjohtoisia analyysikeskuksia ja pitävät totena länsitiedustelun väittämiä, joiden tueksi ei ole esittää todisteita.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #53

Mitä on länsipropaganda?

Kaikkien venäjältä lännessä olevien toimittajien kirjoitukset jotka arvostelevat Venäjän toimia?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #57

Kuvitelma, ettei lännessä ole propagandaa, on...kiltisti sanottuna...kuvitelma....

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #63

Länsipropagandan olemassa olo ei poista sitä tosiasiaa, että sinä levität putinin propagandaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #63

Et vastannut kysymykseen. Mitä on länsipropaganda? Joku juutalaismedian maailmanhallintasalaliitto?

Mitä kaikkea "länsipropaganda" käsittää? Tuomitsetko kaikki länsimediat saman laulun laulajaksi?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #81

Mikko Kokko: Alla kommentti #80 vastaa sen verran tyhjentävästi, etten taida tuon paremmin osata.

Käyttäjän TuomoTervo kuva
Tuomo Tervo Vastaus kommenttiin #57

Propagandaa ovat esimerkiksi sellaiset väittämät ja oletukset, joita ei pystytä, eikä haluta perustella todistettavasti, mutta uutisoidaan näkyvästi ja laajasti.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #52

EU:n pakotepolitiikan kritisointi ja ilman todisteita yksipuolisesti julistetun syyllisyyden kyseenalaistaminen on Putinin propagandaa ja kyseenalaistaja putinisti?! Wau! :D

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #84

EU:n pakotepolitiikka on täyttä pelleilyä samaan aikaan kun kaasu virtaa Venäjältä Saksaan ja Ranska myy sota-aluksia.

Sen Putin on tajunnut että EU on paperitiikeri.

Jukka Laine

Hitler poltti myös ihmisiä uunissa ja halusi arjalaisen rodun ylivaltaa. Putin taas haluaa padota Yhdysvaltojen taloudellista ylivaltaa. Vuonna 2008 Yhdysvaltojen pankkijärjestelmä kaatui ja ilman massiivisia tukitoimia olisi koko dollarin varaan rakennettu maailmantalous romahtanut rahoitusmarkkinoiden kaatumisen seurauksena. Jenkit myivät ennen pankkiensa kaatumista roskalainat A luokan joukkovelkakirjoina ympäri maailmaa.

On propagandaa ja vihapuhetta kaivaa natsikorttia esiin, kun Ukrainassa äärioikeisto haluaa puhdistaa maan venäläisistä ja venäjän kielestä. Kyse on suurvaltojen taistelusta taloudellisesta vallasta.

pekka numminen

"Putin taas haluaa padota Yhdysvaltojen taloudellista ylivaltaa."

Tie helvettiin on kivetty hyvillä tarkoituksilla.

Käyttäjän KimmoHeinonen1 kuva
Kimmo Heinonen

Hitlerillä ja Putinilla on paljonkin yhteistä:

1. Täysin kontrolloitu valtiollinen media, jossa luodaan vastakkainasettelua omien ja muiden välillä.
2. Järjettömän suuri sotavarustelu, Venäjän tavoite ~15% BKT:sta.
3. Sisäisten "vihollisten" luominen ja kurittaminen: Juutalaiset Natsi-Saksassa / seksualivähemmistöt Venäjällä.
4. Opposition lähes täydellinen nujertaminen väkivallan ja terrorin avulla.
5. Lähialueiden miehittäminen tekosyynä etnisten vähemmistöjen suojeleminen.
6. Molemmilla kirjoja polttavat nuorisojärjestöt.
jne.

Ukraina on joutunut kärsijäksi kummankin yksinvaltiaan halutessa lisää lebensraumia.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Lebensraumia petrodollarille.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #61
Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Sota on kaunis, sanoi jo Hector aikanaan.

Käyttäjän jkullber kuva
Jaakko Kullberg

Jännä, miten tämä Putin -fanien ulkoa opittu jankutus ja alkeellinen maailmankuva, jossa kaikki mitä Amerikka tekee sallii Venäjälle yhtälailla tehdä mitä vaan... Alkaa muistuttaa kreationistista rusinapullateoriaa syleilevää keskustelua ja muutoinkin uskonnollista höpötystä.

En oikein jaksa uskoa, että tämä on Vasemmistoliiton kanta ja vaikka niillä yleensä onkin toleranssia jäsenkuntaansa kohtaan - olisiko kuitenkin parempi, jos antaisivat kenkää tämmöisen sonnan viljelystä.

Mielenkiintoista, miten paljon itsenäisen maan alueellisen koskemattomuuden halveksuntaa Suomessa esiintyy - vastenmielistä kerta kaikkiaan.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Käännäs tuo toisinpäin. Ei tarvitse sallia Venäjälle kaikkea, mitä Yhdysvallat tekee, vaan voisi vaikka alkaa puuttumaan myös Yhdysvaltain toimiin esim. talouspakotteiden avulla. Onko tässä ajatuksessa jotain väärin? Alkeellinen maailmankuva?

Itsenäisen maan alueellisen koskemattomuuden halveksuntaa olisi myös pommien pudottaminen ilmasta esim. Syyriaan. Myös Irakin tuhoaminen putoaa tähän kategoriaan. Vastenmielistä kerta kaikkiaan. Olemme samaa mieltä.

Jukka Laine

Suomen kansantuote romahti yli 10% ja taloutemme on seuraava kriisitalous Euroopassa. Onko Yhdysvallat vastuullinen toimija maailmantaloudessa? Vai vievät Nokian tyhmiltä suomalaisilta kuin tikkarin lapselta.

Suomen valtionvelka on noussut 43;sta miljardista sataan miljardiin 2008 vuoden jälkeen. Valtionvelka maksetaan tuplana korkojen kanssa. Lähes kaikki yhteinen omaisuus on jo myyty länsimaisille sijoittajille ja eläkevarat on laitettu velkojen pantiksi. Lisäksi olemme sitoutuneet yhteisvelkaan ja taanneet muiden maiden lainoja, jotta sijoittajat saavat rahansa kriisimaista.

Minusta olisi aika keskustella minkälaiseen arvoyhteisöön Suomi on liittynyt ja kannattiko meidän lähteä mukaan finanssikriisiin pelastajaksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Aina yhtä hämmentävää lukea tekstejä, joissa sotatoimista syytellään ensisijaisesti toista osapuolta. Tässä Ukrainan tapauksessa Putinin hallinnolla on selkeästi suurin syyllisyystaakka, mutta jokaisella konfliktin osapuolella on oma etunsa pelissä. Eikä totuutta tiedä kukaan.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Aina yhtä hämmentävää, että ilman totuutta julistetaan syyllisyystaakkaa ja rangaistuksia. Oikeudessakin, ainakin länsimaisen oikeustajuni mukaan, pitää näyttää syyllisyys toteen, ennen rangaistusten jakamista. Luulisi, että täällä lännessä tämä olisi se johtoajatus, mutta mitä vielä...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Krimin miehityksen osalta syyllisyys on selvä. Separatistien saama sotilaallinen tuki Venäjältä myös. "Länsimainen oikeustajusi" taitaa olla lähinnä itse levittämääsi sotapropagandaa tai harvinaisen huono vitsi.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #70

Missä se separatistien tukeminen on toteen näytetty? Laita joku linkki?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #71

Separatistien sotilaskomentaja on GRU:n eversti moskovasta, riittääkö?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #71

Miksi ihmeessä vaivautuisin? Länsipropagandana pitäisit joka tapauksessa.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #74

Todisteet ei siis ole kovin vahvalla pohjalla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikö Kautio voisi viitata mm. Jon Hellevigin asiantunteviin Venäjä- ja Putin-blogeihin. Sieltä löytyy lopullinen ja ainoa oikea totuus Putinin Venäjästä.
Tosin Hellevig vaikuttaa hävinneen kuin tuhka tuleen. Jonkun täytysi jatkaa tätä perinnettä?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #87

Hellevig kirjoittikin pari oikein hyvää bloggausta tänne. Vastapainoksi tuli pari ylilyöntiäkin.

Hassua, että yhden totuuden julistajat aina muistaa tuomita median saarnaamaa konsensusta haastavat näkemykset yhden totuuden julistamisena. Nykyään näistä asioista keskustellaan ihan naurettavan kapealla alueella ja jo keskitien näkemykset leimataan ääriajatteluksi, putinismiksi ja ties miksi. Mä en ymmärrä, miksi ihmisillä, joilla on omasta mielestään absoluuttinen totuus käsissään, ei pysy mopo lapasessa näissä asioissa, vaan leimakirves viuhuu minkä ehtii?

Jorma Lehmonen

Nyt Börje puhut ihan asiaa. Totuuttahan ei tiedä kukaan.

Talouskasvuhan on pysähtynyt ja mitenkäs sitä talouskasvua luodaan ? No sotimalla tietenkin. Pikku sotahan tuolla olisi poikaa mutta kun Eu-lla ei sotavoimia ja USA on p-aukinen jo muista sodista ja Saksakin tarvitsisi kaasua. Niin ja Ranskallakin on ne tukialukset toimittamatta ja öljyäkin tarvittas.

Hehe että sitten naurattaa jos tässä nyt mitään naurun aihetta olisi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tarvittaisiinkohan oikein suunnattua solidaarisuuskampanjaa? Sudeettivenäläisten asia on meidän - ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172740-s...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Suomalaisen vasemmiston pitäisi olla tukemassa Pussy Riotin kaltaista toimintaa ja seksuaalivähemmistöjen ja tasa-arvon totetutumista Putinin venäjällä.

En käsitä mistä tämmöinen Putinin toimien puolustelu oikein kumpuaa, kun kuka tahansa voi tarkistaa mitä kaikkia lakeja Putin on Venäjällään asettanut. En käsitä miten kukaan voi olla niiden takana jos asuu länsimaisessa yhteiskunnassa.

On oikeasti siis ihmisiä jotka ajattelevat että jenkkien syy on se, kun Putin tarttuu aseisiin? Georgia varmaan oli kans jenkkien syy?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kautio lienee jonkinlaisessa ristiriidassa Vasemmistoliiton nykyisen johdon kanssa?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Tässä tuli juuri oiva esimerkki ongelmasta, mikä esim. vihreissä on iso. Kun aletaan sotkemaan homojen oikeuksia tai joitakin Venäjän sisäpoliittisia ongelmia sen ulkopolitiikkaan ja annetaan sen vaikuttaa käsityksiin geopoliittisista peleistä, niin ollaan aivan helvetin syvällä metsässä.

Ei Venäjä ole Ukrainassa yhtään enempää syyllinen siksi, koska pussy riot, Sini Saarela ja homopropagandan kieltäminen yms...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ite oon sitä mieltä että nykyinen Venäjä on monin osin paska maa sisäisesti ja ulkoisesti. Ainakaan ei kovin tasa-arvoinen.

Venäjän sisäpolitiikka ja ulkopolitiikka on enemmän kytköksissä toisiinsa kuin monessa muussa maassa. Siellä tykätään voimakkaasta johtajasta ja kun venäläisvastaisiin käytetään voimaa eikä peräännytä, niin sillä saa kätevästi suosiota.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kuka on Euroopan viimeinen diktaattori Milosevicin jälkeen? Onko se Lukashenka niin kuin usein sanotaan, vai Putinko sinnittelee pidempään? Se on kai varmaa että jos ensin kaatuu Putin ("Venäjän talous ei kestä uusia pakotteita vuotta"), niin parissa kuukaudessa menee syöttiläänsäkin. Mutta ei välttämättä lainkaan toisinpäin. Pikkutahrahan Euroopan kartalla kolhoosinesimies Aljaksandr on Vladimir Iljitsh eikun Vladimirovitsh P:hen verrattuna, joka on Iso P. Isä Puutiainenhan on ollut aitostalinistinen itävaskisti luultavasti jo KGB-urallaan mutta viimeistään pääministerikaudeltaan 1999 lähtien.

Lavrovin mukaanhan Putinstanilla on millä mällätä ja varaa ignoroida täivaltioiden ja sosiaalitoimisto/ympäristönhuoltodirektiivisuurvaltojen pakotteita. Ja tottahan se on, että Venäjä elelee pulskasti moneen muuhun banaanivaltioon verraten. Sillä on käytössään rutkalti energiatuloja, joita pumpataan ja riistetään mm. suomalaiskansojen mailta.

Esimerkiksi Karjalan pakolaiset eivät hurraa riemusta kun sama itäystävä taas vapauttaa ja anschlussaa uusia alueita työkansan isänmaansa osaksi, kun ne etniset puhdistuksetkin muistetaan? Ja kun kotiseutuaan tervehtiville järjestetään tällaista lähialueyhteistyötä: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194917781278/arti...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Venäjä-pakotteet ovat sotatoimia
Niin on makarovin puheetkin,lentokoneiden alueloukkaukset,sotaharjoitukset suomen rajan tuntumassa,uhkailu,painostus ja asevarustelu johon venäjä syyllistyy !!

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Niin...tai Naton harjoittelu Venäjän lähialueilla ja maan saartaminen tukikohdilla.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Eivätkä ole, jokainen maa on vapaa liittymään sellaisiin liittoihin kuin itse haluaa ja pitämään omalla maaperällään juuri sellaisia tukikohtia, joita katsoo tarvitsevansa. Yksityiskohtaiset kv-sopimukset huomioiden.

Muu on putinistipropagandaa.

Kari Vannemaa Vastaus kommenttiin #75

Kuuba on saanut nauttia "putinistipropagandasta" jo puoli vuosisataa...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

tämä blogi osallistuu sotapropagandan levitykseen ja on siten osa sotatoimia,,ikävä kyllä ei suomen hyväksi

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #107

Suomen hyväksikö on nykyään lällätellä Venäjälle isojen poikien olan yli kaljanjuonnistaa ja triathloneistaan twiittailevan pääministerin johdolla, että täältä pesee pakotteita, ei tunnu missään?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Peet EU:sta sanoi amerikan pojat,ja tämä pitää.Pelko persauksissa että oma maailman herruus on vaarassa.Sotahullut amerikan pojat sekä EU:n johtajat,joiden maailmanherruustavoite on sopivilta kohdin yhtenäinen.Heille se sopii.

Samaa sontaa on tapahtunut ennenkin.Tämä rauhannobelisti EU,amerikkalaisine kytköksineen,onkin saanut vaikutteensa näiltä sairailta esikuviltaan.EU:ta johtaa juuri ne tahot jotka rahan ja vallan "omistavat".Siellä ei paina muutamien ihmisten henki yhtään mitään.

Missä kohti Suomalaiset ovat saaneet vaikuttaa oman maansa asioihin ,sen jälkeen kun EU,median avulla heille myytiin,täysin erilaisena kuin se nyt on.Täyttä bullshittiä.

Venäjä vihamielisten rasistien avustuksella Suomessakin media saa aivopesua aikaan,näemmä.Siellä on muitakin valtioita mukana kuin venäjä,ollut alusta asti.Tarkoitus onkin saada amerikkalaiseen malliin jatkuvia sodan uhkia aikaan,rauhannobelisti EU onkin lähtenyt innolla mukaan,näiden ostettujen poliitikkojen myydessä vaikka isoäitinsä,kunhan salaseuroissa pysytään mukana.

Taistelu maailmanherruudesta,jakajina ne muutamat klaanin jäsenet ,jotka jumalan asemaan ovat itsensä korottaneet.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Ainakin Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC tutkii Maidanin aukion "muutaman uhrin" ... Tosin itse en kutsuisi pitkälle yli sataa kuollutta muutamaksi uhriksi.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Myönnetään, en muistanut noita uhrilukuja enää. Joka tapauksessa jälkiviisaana voisi todeta, että Krim kuuluisi todennäköisesti edelleen Ukrainaan ja levottomuuksia idässä ei tässä mitassa nähtäisi, mikäli lännellä ei olisi ollut niin helvetinmoinen kiire tuomitsemaan Janukovitsia. Nähdäkseni korruptiossa/diktatuurissakin on kuitenkin parempi elää rauhan ajassa, kuin sotatilassa ja yrittää muuttaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo on jälkityhmyyttä. Venäjällä ei ole mitään oikeutta Krimiin ja se ajetaan sieltä aikanaan pois. Janukovitsh on niin toivoton tapaus, ettei hän kelpaa edes Venäjälle, vaikka turvapaikan sieltä onkin väliaikaisesti saanut.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #93

Aivan. Eli Janukovitsin tuomitseminen oli perkeleen tärkeätä, että saatiin tuo kapina eskaloitua tuohon mittaan, missä se nyt on ja uudella presidentillä taitaa olla jo nyt enemmän verta käsissään, kuin edeltäjällään. Hyvä, jos herra Snelman tuntee, että Ukrainassa on onnistuttu, kun päästiin väkivaltaa käyttävästä presidentistä vielä väkivaltaisempaan...

Käyttäjän jkullber kuva
Jaakko Kullberg

Hmm,
odottaisin vertauksissa Syyrian ja Ukrainan välillä sitä peräänkuulutettua suomalaista reilua meininkiä. Syyrian arabikeväässä rauhanomaiset mielenosoitukset tukahdutettiin alkuunsa väkivalloin ja kansaansa vuosikymmeniä kurittanut NL:n ja sittemmin Venäjän liittolainen, Libanonin vuosiksi miehitykseen ja kleptokratiaan suistanut Assadin tyrannihallinto ei ole vertailukelpoinen Ukrainan varsin rauhanomaisen vallankaappauksen kanssa, johon oli legitiimejä syitä ja suuri kansan tuki. Kansa näki Putinin kuristusotteen Janukovitshista ja onnistui jälleen kerran pelastamaan Ukrainan joutumisen Putinin vasalliksi, mikä ei miehen egoa hyväillyt.

Syyriassa asiat lähtivät menemään huonoon suuntaan, koska länsivalloilla ei ollut munaa heti alusta alkaen tukea demokratialiikettä aseellisesti tai painostaa Assadia. Venäjä sen sijaan on aseistanut aina ja edelleen Syyriaa, PKK:ta ja mitä vaan terroristeja milloinkin tarpeen mukaan - surutta ja valehdellen, jos tarvis. Se ei ole pyhäkoulu eikä ompeluseura.

Amerikkalaisetkaan eivät ole pyhäkoulupoikia, mutta edelliset eivät sentään nykyaikana liitä muita maita ja alueita imperiumiinsa. Amerikkalaisella ja itänaapurin sotajoukoilla on vissejä eroja. Jälkimmäiset tulevat "apuun" aina kutsumatta, eivät lähde kulumallakaan, jättävät jälkeensä tuhotun infran ja riistetyn maan. Jenkit lähtevät yleensä omasta aloitteestaan, usein vastoin "miehitetyn" toiveita, jättävät toimivan infran ja business vähenee poistumisen myötä.

Itse en ole hirveän innostunut naapurin viimeaikaisesta kehityksestä, joka on pullollaan on lähes identtisiä piirteitä 1930-luvun Natsi-Saksan kanssa, vaikka muita fasisteiksi syytelläänkin. Peilikuva ei ilmeisesti miellytä, joten siitä syytetään muita. Aika monia suomalaisia kuva kuitenkin kiihottaa - ei voi kuin ihmetellä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Jenkkien suurfirmat ovat jo ryöstäneet ja jakaneet keskenään Irakin jälleenrakennusurakat.

pekka numminen

Markku,

Kannattaisi ihan uskottavuuden nimissä tunnustaa ettei USA luonut/nostanut Irakiin mitään nöyrää nukkehallitusta.

Esimerkiksi jo vuonna 2012 Irak osti Venäjältä aseita.

In October 2012, Iraqi Prime Minister Maliki signed a deal with Russia’s Rosoboronexport, variously estimated at $4.2 – $5.0 billion.

Käski Amerikan armeijan painua ******n joulukuussa 2010

Prime Minister Nouri al-Maliki ruled out the presence of any U.S. troops in Iraq after the end of 2011.

On tehnyt huomattavia talous/kauppasopimuksia Kiinan kanssa jo 2008.

In the first major oil deal Iraq has made with a foreign country since 2003, the Iraqi government and the China National Petroleum Corporation have signed a contract in Beijing that could be worth up to $3 billion, Iraqi officials said Thursday.

Irak käy varsin läheisiä neuvotteluja Iranin kanssa, joka on Yhdysvaltojen taloussaarrossa...

Mikä *elvetti teille riittää näytöksi että Yhdysvallat on luovuttanut Irakille täyden itsemääräämisoikeuden? Pitäisikö Irakin julistaa Yhdysvalloille sota että riittää teille???

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #126

No, en väittänytkään että Irakin nykyhallinto olisi Usan sätkynukke. Tätä vastaanhan puhuu se, että Usa käyttää Isistä heikentääkseen Irakin poliittista vakautta.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #127

Tulipa mieleeni, että eikö ihmiset ollenkaan ihmettele tuollaisten uusien terrorijärjestöjen nopeaa nousua kontra jenkkien tiedustelun massiiviset resurssit? Tuskin on jäänyt ihan huomaamatta noin vahvaksi ja voimakkaaksi paisuneen terroristiryhmittymän nousu, kun jenkeillä on kuitenkin (ainakin omien sanojensa mukaan) joka asioista tiedustelutodisteita heti tapahtuneen jälkeen.

pekka numminen Vastaus kommenttiin #129

Isis ryhmittymät juuret juontavat jo ajalle jolloin USA kukisti Husseinin. Irakin vallassa olleen vähemmistön (sunnit) kannattajat tai sunni-islamia kannattavat muslimit olivat jatkuvasti ammmuskelemassa ja räjäyttelemässä USA:n joukkoja, kun ne vielä olivat maassa.

1) Kun jenkit poistuivat, niin sunni-islamistien vastustajat heikkenivät. Yhdysvallat olisi halunnut jättää maahan jotain joukkoja, mutta shia valtainen Irak halusi jenkit ulos ja hallita maataan täysin itsenäisesti.

2) Malikin (shia) hallintoa on: lännessä, (sunni-) muslimaissa ja varsinkin Irakissa sekä sunnien että kurdien toimesta syytetty vähemmistöjen syrjimisestä.

3) Kai enemmistö jo nykyään ymmärtää miten "speciaaleja" on osa sunneista?

Kun siis huomioi Irakin sotilaallisen voiman heikentymisen (jenkit ulos), Malikin hallinnon vastustuksen Irakissa ja (sunni-) mislimimaissa ja sen että sunnit ovat jo muutenkin "speciaaleja", niin pidän suorastaan selviönä ISIS järjestön nopeaa nousua valtaan.

ISIS on jo nyt kertonut USA:n olevan pian kohteena heidän terrorilleen. Al-Qaeda järjestön jälkeen Yhdysvallat ja Länsi ovat varovaisia aseistamaan muslimeja, koska tiedetään että annetut aseet voi helposti kääntyä antajia vastaan.

Irakin ja Syyrian sisällisotiin puuttuminen tai puuttumattomuus on vaikeita sivistysmaille. Mielestäni lännen pitäisi tukea shioja jo pelkästään vastavoimana sunneille. Lännen ja Yhdysvaltojen ongelmana on tietysti Israelin-Iranin ongelmat (hizbollah+hamas+ydinaseet). Voidaanko tukea Israelia ja Hizbollahia (Syyriassa) samaan aikaan, edes epäsuorasti?

Entä avoin tuki Irakille (shiat), jonka vastustajia tukee avoimesti Persianlahden (sunni) valtiot. Varsinkin kun Irakin ja Iranin (shia) välit ovat lämpenemään päin.

Sunni-muslimien (heitä "vain" 80% muslimeista) vastustus on ainoita asioita jotka yhdistävät Yhdysvaltoja, Eurooppaa, Venäjää, Kiinaa ja Intiaa.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #130

Tämä oli hyvä selvitys. Kiitos.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jasso,kullakin mielikuvansa.Mitäköhän järjestystä EU muistuttaa stasimaisine valvontakoneistoineen,joita eivät asioista selvää ottamatta jättäneet näemmä paljonkaan tiedä,eikä ymmärrä.

Sakemannien vyönkiristyspolitiikka jota EU harjoittaa,onkin ajanut joka neljännen euroopassa köyhyyteen ja kurjuuteen.

Asekauppiaat ,kuten Suomikin,SEKÄ SAKEMANNIT,AMERIKKALAISET JNE.hyötyvät näistäkin selkkauksista,joita ympäri ämpäri käydään.

Niitä on myös ylläpidettävä,rauha ei elätä asekauppiaita,eikä sopu tuo taalereita liikemiesten pohjattomiin kukkaroihin.

Suomi pelinappulana,EU komennossa olevien poliitikkojen ja oman maan edun kauan sitten unohtaneiden vasallien käsissä.Veronmaksajien rahoilla ajettu maa alas.

Jere Partanen

"Mikä pelastaisi eurooppalaisen sivistyksen perinteen amerikkalaistyylisen kaksinaismoralistisen tekopyhyyden ja opportunismin aiheuttamalta rappiolta, joka on tullut meille niin rakkaaksi, että sen vuoksi ammumme vaikka itseämme jalkaan?"

Näköjään sinun mielestäsi Putinin Venäjä.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

En odota apuja Venäjältä. En myöskään Yhdysvalloilta. Toivoisin, että meillä olisi kylliksi perinnettä ajatella omilla aivoillamme eurooppalaisittain ja vastustaa yhden totuuden toitottamista ja tutkimatta hutkimista.

Käyttäjän ErkkiVainionp kuva
Erkki Vainionpää

Ukrainan tapauksessa Venäjä on aloittanut sotatoimet miehittämällä Krimin. Nyt Venäjä ylläpitää Itä-Ukrainan selkkausta siirtääkseen huomion pääasiasta. Venäjä on rikkonut Euroopan 2. Ms:n jälkeistä periaatetta valtioiden rajojen muuttamattomuudesta. Venäjän olisi pitänyt sopia Krimistä yhteisymmärryksessä Ukrainan kanssa. Ukrainan sisäpoliittinen tilanne on taas Ukrainan oma asia. Jos suurella osalla väestöstä on pyrkimys suuntautua Eurooppalaisiin arvoihin, Venäjällä ei ole oikeutta sitä estää. Ehkä Venäjän Putinin johtama porukka arvioi, että nyt on viimeinen tilaisuus palauttaa osa Neuvostoliiton väkivalloin hankkimasta valtapiiristä. Pahin ongelma on se, että Venäjä ei ole selvittänyt suhdettaan Neuvostoliittoon, sen rikoksiin ihmiskuntaa ja ihmisyyttä vastaan (esim. Ukrainan kansanmurha 1930-luvulla). Tässä suhteessa Venäjällä on pitkä, vuosikymmenien matka, ottaa mallia Saksasta, että miten oman maan menneisyyden mustiin vuosikymmeniin suhtaudutaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ihan hyvä olisi tietää mitä mieltä vasemmistoliiton johto on tästä asiasta. Ovatko kansainvälisenyhteisön pakotteet sotatoimia? Onko suurvalloilla oikeus ottaa alueita laittomasti sotatoimin? Koska jos pakotteet ovat sotatoimia, niin kyllä tämä miehityskin on. Hyväksyykö ehdokas ja vasemmistoliitto aseiden viennin kapinalliselle.

Kimmo Kautio, onko mielestäsi kysytty paikallisten asukkaiden mieltä todella? Miten tällainen irtautuminen pitäisi hoitaa? Miten ne muut kuin venäjän alueelle asuttamat ihmiset? Voi voi kyllä Putinismi on voimissaan.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Esitän oman mielipiteeni ja puhun omalla suullani, en kenenkään muun. Nykymaailmassa, jatkuvassa kilpailussa resursseista, talous taitaa olla miekkaa mahtavampi väline ja pakotteet ovat nähdäkseni siinä mielessä sotatoimia, että niitä ei kohdisteta johdonmukaisesti. Jos aseiden vienti kapinallisille on kategorisesti väärin, niin kysyn edelleen missä ovat pakotteet niille tahoille, jotka toimittavat aseita Syyrian kapinallisille/terroristiryhmille?

Mitä tulee Krimiin, niin siellä lienee melko rauhallista turuilla ja toreilla, vai onko jollain parempaa tietoa?

Putinismista puhuminen on typeryyttä, kun en edusta millään tavalla mitään äärinäkemystä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

EU asettaa sakkoja Suomelle, jos se ei noudata käskypolitiikkaa. Mitä se on muuta kuin taloudellisia pakotteita,vaikka Suomi ajaisi omaa etuaan jättämällä noudattamatta tämän EU:n jokaista inahdusta?Suomelle annetaan sakkoja ja uhkaillaan sakoilla jos ei käskyt mene perille..

Mikä valtio on se,joka ei itsenäisesti päätä omasta sisä-eikä ulkopolitiikastaan?Turvallisuuspolitiikastaan?Maa joka menee vastoin omaa etuaan,omaksi vahingokseen,pilaamaan kauppasuhteitaan.

Luxenburgin veroparatiisista tullut merkelin ystävä jakelee salkkuja kavereilleen,ja pankkisalaisuudet vain vahvistuvat.Siellähän se Ollila ja kummp.varojansa säilyttävät.Maa on kieltäytynyt paljastamasta ja luovuttamasta tietojaan,vaikka urpilainen ja kummp.eu-mainoksissaan veroparatiiseja keppihevosinaan käyttivätkin.

Minkähän sortin etuja ovat vasallit ja pikku ystävät saamassa tai saaneet tästä puolueettomuudesta luopuessaan?

Eihän Suomen taloudella niin väliä ole ollutkaan enää yli 20 vuoteen,onhan se veroton työpaikka parempi kuin pieni Suomi persaukisine ihmisineen.Siihen tarvitaan uhkailupolitiikkaa ja pelottelupolitiikkaa,maalaisjärkensä kadottaneille.

On tainnut upota hyvinkin eliitin aivopesu ja manipulointitaktiikka.Ensin ajetaan maa taloudelliseen ahdinkoon,lopullisesti,sen jälkeen tuleekin "isot pomot "ottamaan koko maan halvalla.

Valheita valheiden perään.

jorma Hakkinen

"Mikä pelastaisi eurooppalaisen sivistyksen perinteen amerikkalaistyylisen kaksinaismoralistisen tekopyhyyden ja opportunismin aiheuttamalta rappiolta, joka on tullut meille niin rakkaaksi, että sen vuoksi ammumme vaikka itseämme jalkaan?"

Kannattaisi lukea hieman historiaa, sieltä selviäisi, että tämä "eurooppalainen sivistys" on tuhonnut muita kulttuureja ja kansoja reilut 500 vuotta milloin milläkin verukkeella. Amerikkalaiset - Euroopasta lähtöisin olevina - vain ovat jatkaneet esi-isiensä perinteitä tuhoten alkajaisiksi Pohjois-Amerikan intiaaniväestön. Amerikkalaiset "kaksinaismoralistisen tekopyhyyden ja opportunismin aiheuttamassa rappiossa" ovat olleet siis oppipoikia.

On hyvä myös muistaa, että "eurooppalainen sivistys" on vain valkoisen miehen mielestä sivistystä. Mahatma Gandhi: "Ainoa asia, joka voimme ja joka meidän tulee oppia länneltä, on yksilöllinen ja kunnallinen hygienia."

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Kunnallinen hygienia kuulostaa hauskalta. Sori. :)

Maija Yagla

Oho, kommenttien perusteella Venäjällä näyttäisi olevan täydet valtuudet marssia Suomeen ja ottaa se haltuun. Häpeällistä.

Tuomo Savolainen

Jotenkin kuitenkin tän suomessa vallitsevan russofobian (osin aiheesta tulleen) aikana tuntuu ettei asioihin saada loogista ajatusta mukaan. Oma kapeakatseinen mielipiteeni on kuitenkin se, kaikkien raakuuksien, rikoksien yms. jälkeen että nyt ei kaksi lasta (obama ja putin) mahdu samalle hiekkalaatikolle. Koska nyt kun suurvaltojen johtajat on alkanut syyttelemään toisiaan, on peruuttaminen huono vaihtoehto kummallekkaan.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Mielenkiintoista sinänsä, että kun Vasemmistoliiton ihannoima ja tukema Neuvostoliiton sosialismi katosi, niin nyt vasemmistoliittolainen tuntuu tukevan isovenäläistä nationalismia, jota johtaa kapitalismin Venäjälle istuttanut Putin.
Vakiona on pysynyt vain amerikkalaisvastaisuus.
Onneksi sentään pidättäytyi Venäjän ja J. Bäckmanin lietsomilta fasismi-syytöksiltä.
Fasismin ydin oli nationalismi.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Heitä nuo stereotypiasi ja muottisi roskiin. Itse arvioin maailman tapahtumia tapauskohtaisesti. Toki pasifistin on helvetin vaikea tykätä USAn ulkopolitiikasta, kun sen 250 vuoteen mahtuu muistaakseni yli 200 sotaa ja konfliktia ympäri maailman. Venäläinen multipolarismi on kuitenkin hegemoniapyrkimyksiin verraten realistinen näkemys maailmasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset