Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Sotapropagandaa logiikkaa uhmaten

Venäjä on pyrkinyt järjestämään viime päivinä humanitaarista apua Itä-Ukrainan taistelujen runtelemille seuduille, joissa alkaa olla akuutti pula perustarpeista. Operaatiota on pyritty järjestämään yhteistyössä Kiovan ja Punaisen Ristin kanssa.

Normaalisti humanitaarinen avustustyö nauttii länsimaissa jonkunlaista kunnioitusta, mutta Venäjän toteuttamana se on on ilmeisesti lähinnä paheksuttavaa, sillä näitä epäilyksiä ovat ladanneet eetteriin etenkin suomettuneisuuden merkityksen päälaelleen kääntäneet suomalaiset ja länsimaiset valtamediat.

Mm. Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko ei eilen malttanut jättää lukijoiden itsensä päätettäväksi, mihin Venäjä avustuksillaan pyrkii, vaan heitti journalistisen etiikan roskakoriin ja johdatteli heti otsikossa salaliittoteorioiden ihmeelliseen maailmaan. Näkemystä oli tarpeen vielä korostaa kirjoittamalla Venäjän "avusta".

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/71236-onko-tama-salajuoni-venajalta-apu...

Huusko ja moni muukin toimittaja uhmaa väitteillään tervettä järkeä ja logiikkaa. Mietitäänpä, millaisia "faktoja" meille on läntisen median ja avoimesti sotapropagandan levittämiseen osallistuvien "selvitintotuudenukrainasta"-asiantuntijoiden toimesta viime aikoina syötetty:
- Venäjä on todistetusti aseistanut ja aseistaa separatisteja
- Suuri osa separatisteista on itse asiassa Venäjältä tulleita taistelijoita, joita Venäjä kontrolloi ja koordinoi
- Separatistien hallinnoimien alueiden ja Venäjän välinen raja vuotaa kuin seula

Edellä mainittujen "faktojen" valossa on perin epäloogista, että Venäjän tarvitsisi nyt naamioida aseiden tms. materiaalin toimituksia humanitaariseksi avuksi, jos se tähänkin saakka on pystynyt toimittamaan rajan yli mitä tahansa. Jos BUK-lavetit liikkuvat muutenkin, niin avustuskuormiin voi ehkä piilottaa hernepyssyn tai pari. Humanitaarista apua ei tarvita myöskään ns. false flag-hyökkäyksen järjestämiseksi, sillä edelleen edellä mainittujen "faktojen" valossa se voisi järjestää Ukrainan version "mainilan laukauksista" koska tahansa.

Joko olisi vapaan, rehellisen, tutkivan ja laadukkaan journalismin aika? Mitä tällainen paskan heittäminen tuulettimeen lehdistönvapauden kärkimaassa kertoo lehdistön tilasta maailmassa, vuonna 2014?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Susanna Kaukinen
Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Sanon, että hyvä. Itse löydän huonosti aikaa lähteä barrikadeille, mutta salaa toivon, että suomalaiset vähän heräisivät...edes siltä osin, ettei wannabe-rich&cool duunarit jatkaisi enää kokkareiden äänestämistä, vaan kannattaisvat mieluummin vaikka nukkuvien puoluetta...

Susanna Kaukinen

Kannattaa jättää sillekin aikaa. Mikään ei ole niin puhdistavaa kuin toimintaterapia. :-)

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Riikka Söyring kirjoitti juuri sopivasti Kiovan satuilusta: http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1737...

Ihan oikeasti, mitähän hernepyssyjä ja ritsoja ne kätkee avustusrekkoihin, kun Buk-lavetit menee rajan yli ilman punaisen ristin apuakin...en tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. :)

Toki esim. jenkkien epäilykset on hyvin ymmärrettäviä...nehän vie kans jotain ihan puhdasta ja viatonta humanitaarista apua Syyrian terroristeille...

Susanna Kaukinen

Juu, Söyring on asiallinen kirjoittaja. Itse hutkaisin ansaitusti Stubbia siitä miten se eskaloi tilannetta typerillä puheillaan:

Stubb lietsoo sotaa
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Yrittävät muuten Yhdysvalloissa parhaillaan saada läpi lakimuutosta, jolla voisivat helpommin antaa apua koulutuksessa Syyrian kapinallisille.

Toinen tuore juttu oli, että kurdien asia alkoi heti kiinnostaa Yhdysvaltoja, kun kurdit alkoivat aseellisen toiminnan Irakin siinä osassa, jossa öljykin on. Antavat nyt aseapua sinnekin.

Saadaan uutisissa seurattavaksi jälleen yksi humanitaarinen rauhanprosessi.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Mä oon kans pistäny Huuskon tavan kirjoittaa merkille ja pariin otteeseen sille siitä maininnutkin. Ärsyttävä tyyli.

Hyvä kirjoitus. Karusellikamaa. ;)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kimmo Kautio. Erittäin hyvin ja asiallisesti(?) kirjoitettu. Pidin erityisesti kohdasta:

"Operaatiota on pyritty järjestämään yhteistyössä Kiovan ja Punaisen Ristin kanssa."

Siis operaatiota on pyritty järjestämään yhteistyössä Ukrainan hallituksen ja Punaisen Ristin kanssa, mutta ei ole tehty. Yleensä on niin, että vieraan valtion alueelle ei tunkeuduta edes viemään jotain humanitaarista apua. Ei siis ellei pyydetä ja kutsuta.

Jokaisella itsenäisellä valtiolla, jollainen myös Ukraina taitaa olla, on omalla alueellaan täysi suvereniteetti. Tietenkin vahvempi voi aina tehdä mitä haluaa heikommasta välittämättä. Näinhän Venäjä on toiminut Krimillä miksei sitten Itä-Ukrainassa.

Toinen asia: Ihmettelen syvästi sitä, että vasemmistoliittolaiset, kommunistit ja anarkistit ym. kannattavat henkeen ja vereen Venäjää. Maatahan hallitsee sen turvallisuuskoneisto ja äärettömän rikkaat oligarkit. Siis nykyvassareiden ihannevaltioko(?). Kauas peräti kauas on äärivasemmiston polvi erkaantunut isiensä ihanteista.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

"Suvereniteetti" on myös kiva taikasana geopoliittisissa peleissä. Pinnan alla saa provosoida vaikka salaisten palvelujen avulla mitä tahansa mellakoita ja vallankumouksia sekä niiden avulla asettaa valtaan mieleisiään nukkeja keppihevosenaan demokratia ja "kansan tahto". Mutta entä sitten, kun kansa tahtookin esim. liittyä Venäjään...

"Kannattavat henkeen ja vereen Venäjää"

Hohhoijaa. Itse en kannata Venäjää henkeen ja vereen, vaan kannatan suomalaista puolueettomuus- ja liittoutumattomuuspolitiikkaa, eikä tässä ole kyse mistään maaottelusta, jossa on ennalta valittu kenen bandwagoniin hypätään, vaan seurataan tilannetta eikä hutkita ennen tutkimista, mikä on länsimaiselle medialle ollut aivan sula mahdottomuus...

Olavi Mansikka

mielenkiintoista tosiaan. Venäjä on rosvovaltio. vasemmisto selkeästi haluaa venäjän suomeenkin kun sillä jokin oikeus varmistaa turvallisuusttaan. Kuinkahan rajavaltioilla on?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Venäjä on roistovaltio ja suurvalta siinä missä Yhdysvallatkin. En halua tähän maahan kumpaakaan roistovaltiota hääräämään, joten sotilaallinen liittoutumattomuus ja puolueettomuus sekä suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella pysyttely ovat niitä suomalaisen historiallisen viisauden arvoja joita kannatan. Puolueettomuus tarvitsee tuekseen riippumatonta tiedonvälitystä, ei mitään aivopesua, joka kertoo mitä ajatella Venäjän humanitaarisista avustuksista...

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Käsittämätöntä on toi miten ihmisille pystytään uskotteleen mitä tahansa kun tarpeeksi jauhetaan. Jos raja vuotaa kuin seula niinkuin meille on kerrottu niin on se kovin outoa että noihin autoihin muka piillotettais jotain kun se on niin helppo ne tarkastaa. Ihmiset näemmä uskoo mitä tahansa kun sitä tarpeeksi jauhaa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Rajalla voitaisiin tutkia sinetöidyt kuormat röntgensäteillä, semmoiset 30 min /auto niin eiköhän se siitä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Jos haluaa toimittaa humanitaarista apua,niin missä on punaisen ristin tunnukset,missä rekisterinumerot autoista ?

Kuormat voi purkaa ukrainan rajalla ja toimittaa perille vaikka eu;n toimesta,ei siihen venäläisten suhmurointi sovi !

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

EU vie avun separatisteille, ja Venäjä vie Kiovaan...sit sä heräsit ja päästit kissan ulos...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ei tarvita mitään ristitunnuksia, koska apu ei tule Punaisen Ristin kautta. Avustussaattueen kuorma-autot ovat valkoisia, ja valkoinen on viattomuuden väri. Sen pitää riittää ja pulinat pois!

Miksi Venäjä on pari vuotta harannut Syyriassa humanitaarisen katastrofin torjuntaa vastaan, on toinen juttu. Toiset kriisit ilmeisesti ovat humanitaarisempia kuin toiset, ja aina joku jossain tekee tärkeysjärjestystä koskevan päätöksen.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Venäjä on varmaan Syyriassa harannut samasta syystä, kuin länsi haraa nyt vastaan. Luultavasti Itä-Ukrainan venäläinen ja venäjänkielinen väestö koetaan enemmän "omiksi"...muihin voivat ehkä suhtautua vähän kyynisemmin

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #27

Joutuneeko valkoisesta autosta vesipulloa hakeva orpopoika ensin kielikokeeseen?

Jarno Liedes

Tarkoitatko nyt sitä "kriisiä" mikä kaasuiskusta koitui ? siis sitä missä USA julisti omaavansa todisteet Assadin hallinnon yhtäkkisistä kaasuiskuista ja mikä vaiettiin kuoliaaksi senjälkeen, kun MIT(maailman ykkösyliopisto) ja YK:n entinen asetarkastaja julkistivat raporttinsa missä USA:n väite kumoutui ja jäikin osoittamaan kapinallisryhmittymää :D :D

Kyllä meitä kaikkia pelottaa venäläiset ja se pahuus mikä heillä syntyjään on, mutta niitä VALOJA saa alkaa nyt laittaa päälle jo pikkuhiljaa.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #29

Ghoutan kaasuiskussa olennaista oli, kuten tässäkin, että siinä ei ollut Assadin kannalta mitään järkeä lähteä paukuttelemaan sariinilla ollessaan vahvoilla. Yhtä hyvin olisi voinut soittaa Obamalle, että viittitkö pistää pari tomahawkia tänne mun palatsiini, kun menee liian hyvin...

pekka numminen

"Operaatiota on pyritty järjestämään yhteistyössä Kiovan ja Punaisen Ristin kanssa." /Kautio

Punainen risti on ilmoittanut ettei Venäjä ole toimittanut sille sen pyytämiä selvityksiä.

Venäjä ei ole mm. ilmoittanut mitä lasti sisältää, luovutetaanko se Punaisen ristin hallintaan, eikä ilmeisesti myöskään minne rajanylityspaikkaan se on matkalla.

Ukrainan hallitus (Kiova) on ilmoittanut ettei hyväksy "apukuljetuksia" Venäjän esittämillä ehdoilla ja tiedoilla.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Varmaan tarvittaisiin malttia odottaa vähän aikaa ja ottaa foliohattu päästä siksi aikaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jotkut eivät tyydy pelkkään propagandaan. Ukrainalaiset rakentavat Venäjän vastaiselle rajalleen "Mannerheimin linjaa" maansa puolustamiseksi. Tiedä vaikka suomalaisia olisi ollut konsultteina.

http://www.rosbalt.ru/ukraina/2014/08/13/1303282.html

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Voi voi. Naivisti ajattelin, että tämä on positiivinen suunta konfliktissa, kun Venäjä aloittaa humanitäärisen avun, mutta taisin olla väärässä.

Ukraina ja Punainen Risti ovat antaneet ohjeen tuoda avustusrekat Harkovan rajanylityspaikalle, mutta rekkajono ajeleekin toiseen suuntaan reippaasti idempään Voronezistä kohti Rostovaa ja Luhanskin aluetta, jonka rajanylityspaikka on separatistien hallussa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Venäjän+saattue+suuntaa+kohti+separatistien+kontrolloimaa+rajapistettä/a1407980793187?ref=hs-top4-4

Hesarin kirjaanvaihtaja ihmetteli jo eilen reittivalintaa, kun tuolla reitillä Harkovaan tulee satoja kilometrejä lisämätkaa.

Edit. Linkki ei näköjään näy, enkä saanut näkymään vaikka yritin uudestaan, mutta uutinen on hesarin sivuilla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisiko taustalla ehkä mahdollisesti epäilys, että Kiovan armeijan ja sen pikku apulaisten hallussa olevien alueiden kautta tavarat eivät ehkä pääsisi perille?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset