Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Hallituksen haettava EU-jäsenmaksun korotusten perumista

Talouselämä -lehti kertoi eilen lähes sadan prosentin korotuksesta Suomen nettojäsenmaksuun Euroopan unionille. Vuoden 2013 nettojäsenmaksu oli 604 miljoonaa euroa, korotuksen jälkeen kuluvalle vuodelle 1150 miljoonaa euroa!

http://www.talouselama.fi/uutiset/kansanedustajat+jarkyttyivat+suomen+eu...

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ehdotti, että hallitus avaisi neuvottelut Suomen EU-jäsenmaksujen alentamiseksi, sillä Iso-Britannia, Hollanti ja Ruotsikin ovat saaneet alennuksen. Vaatimus on oikean suuntainen.

Jäsenmaksujen korotuksiin tulee kuitenkin suhtautua sillä varauksella, että roimaan korotukseen on laskettu sisään neuvotteluvara, jonka alentaminen jäsenmaksuista neuvotteluteitse tuo hallitukselle ansaitsematonta gloriaa, joka hautaa alleen vaatimukset pakotekompensaatioista, jolloin Suomi ei todellisuudessa ole voittanut mitään, vaan saanut ainoastaan hieman maltillisemman korotuksen jäsenmaksuun.

Siksi jäsenmaksuneuvottelujen lähtökohta tulee olla vuoden 2013 jäsenmaksujen tason säilyttämisessä. Mikäli jokaiselle korotuseurolle ei löydy läpinäkyviä perusteita, ei tässä yhteydessä pidä luopua myöskään pakotepolitiikan kompensaatioiden vaatimuksista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Mieluiten voisi laskea nykyisestään todella paljon. Iso-Britannia on järjestänyt itselleen melkoisia vapauksia maksuihin, joten meidän on maksettava ylimääräistä. Ja varmasti merkittävä osa on myös pyörittämässä EU:n turhankin suurta direktiivitehdasta. Melkoinen määrä virkamiehiä joutaisi kilometritehtaalle. Eikä tästä järjettömästä byrokratiasta ja direktiivitehtailusta ole mitään hyötyä Suomelle.

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala

Mitä oikeasti tapahtuisi, jos Ukraina liittyisi EU:iin mukaan? Ukrainan liittämisyritysten johdostahan tällä hetkellä pahin kriisitilanne syntyi... Puuttuu Kataisen kommentti siitä, että Ukraina on viikko EU liitoksen jälkeen muiden Euroopan maiden tasolla. Suomen tasoinen maa natisee liitoksissaan EU-paineen alla. Suu auki täytyy ihmetellä tätä puuhastelua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset