Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Älä tee sitä itse

Yle uutiset kertoo tänään, että Perussuomalaisten nuorten valtionavustus on evätty "monikulttuurisuuden vastaisuuden" perusteella. Kokoomusnuorille sen sijaan jaettiin lähes 650 000 euroa siitäkin huolimatta, että järjestö vaatii kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoivan lakipykälän poistamista.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_mamu-kannat_ministerion_hampaissa_kokoomuslaisten_syrjintapuheisiin_ei_puututa/7555059

"Suomen tulee vaalia kansallista yhtenäisyyttä monikulttuurisen valtioideologian sijaan. Julkinen valta turvaa kaikille yhtäläisen vapauden ylläpitää omaa kulttuuriaan, kieltään, identiteettiään ja uskonnollista vakaumustaan, mutta ei ryhdy vähemmistöidentiteettien rahoittajaksi. Minkäänlaisia etnisiin kiintiöihin tai ”positiiviseen syrjintään” perustuvia käytäntöjä ei pidä sallia esimerkiksi julkisessa työhönotossa. Suomen tulee maahanmuuttopolitiikassaan korostaa tasa-arvoista yhteiskuntaa, jossa noudatetaan mahdollisuuksien tasa-arvoa, ei lopputuloksen tasa-arvoa."

Edellinen on suora lainaus ps-nuorten periaateohjelmasta. Kertoisiko joku periaateohjelmaan tarkemmin tutustunut tällaiselle suvaitsevaiselle nuorelle miehelle, että onko tämä se "paha" kohta, vai perustuuko OKM:n kanta johonkin muuhun kohtaan ps-nuorten periaateohjelmassa? Onko nationalismi uusi rasismi, vai miksi käsitteiden sisältö sekoitetaan nykyään autuaasti? Ja miksi elämme ikuisessa kiitollisuudenvelassa maatamme puolustaneita sotaveteraaneja kohtaan ja keräämme heille rahaa, jos nuorten isänmaallisuus ei ole euronkaan väärti vuonna 2014? Miten asevelvollisuuden suorittamista pitäisi perustella tämän päivän nuorelle, jos isänmaallisuus ei käy? Pitäisikö ajatella, että tosipaikan tullen lähdettäisiin rajalle tuhoamaan monikulttuurisen maailman puolesta yhden kulttuurin edustajia? Olen hämmentynyt, taas...

Kokoomusnuorten tavoiteohjelma 2014 sen sijaan on hyvin yksiselitteinen:

"Kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoiva lakipykälä poistettava. Uhrittomia ajatusrikoksia ei tule olla"

Jokainen voi itse päätellä, kumpi näistä linjauksista on haitallisempi. Onneksi kuitenkin opetus- ja kulttuuriministeriön linja näyttää kiitettävän selkeältä ja vanhaa sanontaa mukailevalta: Älä suosi suomalaista, äläkä potki pakolaista itse, vaan pyydä joku avuksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

PS-nuorten suurin rikos taitaa olla se, että tälläisilla linjauksilla hei eivät ota osaa eurooppalaisen yhtenäiskulttuurin rakentamiseen, mihin OKM:ssä lienee jonkunlaista pyrkimystä...?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Molemmat linjaukset ovat hyviä ja tarpeellisia. "Positiivinen syrjintä" on jo sananakin sellainen ristiriitahirviö, että siitä pitää ehdottomasti päästä eroon. Ei ole olemassa positiivista syrjintää. On vain syrjintää ja kaikenlainen syrjintä on väärin.

Kansanryhmää vastaan kiihottamisen tuomitseminen on teoriassa hieman ymmärrettävämpi ajatus kuin "positiivinen syrjintä", mutta koska käytäntö on osoittanut, että sen avulla voidaan jaella tuomioita parodioista, mediakritiikistä ja loogisista päätelmistä, niin käytännön takia pykälästä on luovuttava.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Minäkin vierastan tuota sanaparia "positiivinen syrjintä".

Kansanryhmää vastaan kiihottamisen lainsäädäntö on kieltämättä hankala siinä tapauksessa, että väärin tulkittuna se voi tehdä totuuden kertomisesta rikollista.

Hannu Töyri

Muistan menneiltä vuosikymmeniltä kun sittemmin SKP:n puheenjohtajana toimineen Yrjö Hakasen usein esille tuoman ajatuksen määritetaistelusta. Tässä nykyisessä on jotain samanlaista kun puhutaan rasismista, monikulttuurisuudesta tai heitellään näitä positiivisia syrjimisiä tms. Pitäisikö joskus pysähtyä miettimään näiden määrittelyjä ja vaikka sopia niistä ja toimia vastaisuudessa sovitulla tavalla.

Itse olen harrastanut kulttuuria melko eri tavalla ja olen soittaja, niin on jotenkin vaikea ymmärtää, että pitäisi arvostaa yhtälailla ryöstelevää maahanmuuttaja "nuorisoa" kuin esim. afroamerikkalaista musiikkiperinnettä josta kumpuaa mm. jazz, soul, gospel, blues. Se on ollut aina suomalaiselle musiikin harrastajalle suuri tapahtuma kun olemme saaneet vieraaksemme näitä tähtiä tai sitten pistänyt viimeiset roponsa likoon ja matkustanut kuuntelemaan näitä uskomattoman hienoja taidemusiikin aarteita. Nyt saa tuntea olevansa täysi juntti, kulttuuria ymmärtämätön rasisti, fasisti ja äärioikeistolainen, jos ei hyväksy ilman pienintäkään poikkipuolista sanaa virhervasemmiston monikulttuurisuusideologiaa

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Multiculturalism, suom. monikulttuurisuus, on poliittisen filosofian suuntaus, joka korostaa ja kannattaa ryhmäkohtaisia oikeuksia,”group-differentiated rights” käsiteltäessä yhteiskunnassa vallitsevaa uskonnollista ja kulttuurista moninaisuutta. Siis jaetaan ihmiset ryhmiin, joilla on kullakin ryhmänsä mukaiset, keskenään erilaiset oikeudet.

Multikulturalismiin on kohdistunut myös erilaisia kritiikkejä, joista yksi koskee ”vähemmistöjen vähemmistöjä” tai ns. sisäisiä vähemmistöjä. Ryhmäoikeuksien suojelu saattaa pahentaa eriarvoisuutta ryhmien sisällä. Monet kaikista alistavimmista ryhmäsäännöksistä liittyvät sukupuoleen ja seksuaalisuuteen, minkä vuoksi monet feministiset kriitikot ovat korostaneet feminismin ja monikulttuurisuuden välisiä jännitteitä.

ks esim. Stanfordin yliopiston filosofinen sanakirja, Stanford Encyclopedia of Philosophy, kohdassa ”Monikulttuurisuus – Multiculturalism”: http://plato.stanford.edu/entries/multiculturalism/.

Suomessa sitten 1990-alun ensimmäisen maahanmuuttoaallon ja –paniikin aikaan multikulturalismi omaksuttiin maahanmuuttopolitiikan kattokäsitteeksi ja käännettiin ”monikulttuurisuudeksi” ja kirjattiin myöhemmin kaikenlaisiin lakeihin ja strategia-asiakirjoihin. Tämä ehkä johtui siitä, että juuri tuolloin muutama suomalaistutkija sattui käymään jossakin kansainvälisessä konferenssissa, jonka teema oli Multiculturalism.

Tämän takia monikulttuurisuus on Suomessa nyt sitten synonyymi rasismin vastustamiselle sekä yleinen ideologinen velvollisuus. Näin ei liene missään muualla maailmassa, ei ainakaan esimerkiksi Yhdysvalloissa, Saksassa tai Hollannissa. Multikultiin kohdistuu myös vasemmistolaista kritiikkiä sekä sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuteen liittyvää kritiikkiä ja torjuntaa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Nyt kun joku sitten vielä kertoo minulle, miten tuo "group-differentiated rights" poikkeaa vanhasta kunnon rotuerottelu-ajatuksesta ? Näin äkkivilkaisulla näyttävät vähintäänkin samasta puusta veistetyiltä.

Hannu Töyri

Tietysti juuri noin, itse olen törmännyt tuohon samaan relativisminä, jossa todella ryhmien sisäiset ongelmat, kuten naisten sorto mm. islamissa kuitattiin sillä, että islamilaisten maiden naiset tietävät kovat lakinsa, ja ne olivat kyllä jyrkkää vasemmistoa jotka näin perustelivat vaikenemisen. Tosin kyllä tälläkin hetkellä törmää näihin näkemyksiin, että kaikki korjausliikkeet lähtevät ongelmallisen ryhmän sisältä, kuten Juho Antikainen tällä US-palstalla. Nämä ongelmat eivät vain pysy näiden ryhmien sisäisinä, sillä homot ovat uhatuina monessa eurooppalaisessa kaupungissa, kuten myös prostitoidut. Juutalaiset joutuvat pelkäämään jihadisteja ja tässä monetkaan vasemmistolaiset eivät näe mitään väärää - etkö tiedä mitä Israel on tehnyt, tulee vastaukseksi, mutta vasemmistossa on varmasti myös toisenlaisia ihmisiä, kuten blokistin kannaottto ps-nuorten puolesta ja se on hienoa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Tämä ehkä johtui siitä, että juuri tuolloin muutama suomalaistutkija sattui käymään jossakin kansainvälisessä konferenssissa, jonka teema oli Multiculturalism."

Näistä tapahtumista olisi kiva tietää tarkemmin. Ketkä olivat asiassa vastuullisia, jos joku tietää.

Ainakin Risto Laakkonen oli (ja on edelleen) asialle omistautunut, HS:ssä oli tällainen artikkeli v. 1990:

"Helsingin Sanomat: Siirtolaisten tulolle ei ole enää vaihtoehtoa 16.12.1990"
http://mediaseuranta.blogspot.fi/1990/12/hs-siirto...

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Hyvä kommentti! Jonkunlainen sota käsitteiden määrittelystä on menossa. Huomaan itsekin kirjoittaessani näitä tekstejä, että mietin 3-4 kertaa mitä uskallan sanoa, etenkin nyt kun tuli noihin eduskuntavaaleihin lähdettyä. Väärinymmärtämisen vaara on käsinkosketeltava.
Ps-nuortenkin kohdalla vaikuttaa varmasti nyt enemmän lyöty leima, kuin periaateohjelman sanailu.

Älyllinen ilmapiiri on helvetin ahdistava, käsitteet ymmärretään miten sattuu ja aina löytyy puskasta joku leimakirveen viuhuttaja, joka keksii väittää miksi milloinkin...viimeisimmät termit jotka tulevat mieleen ovat ehkä putinismi ja suomettuneisuus. Näitä heitellään perin vihamielisesti ympäriinsä.

Juhani Penttinen

Kaikki valtionavustukset pois kaikilta poliittisilta nuorisojärjestöiltä ! Jos ei aate kanna ilman ulkopuolista tukea niin kuihtukoon. Omavaraisuus kunniaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Sama juttu siinä, että jos väittää ulkomaalaista tai maahanmuuttajaa rikolliseksi , raiskaajaksi, on rasisti.
Mutta jos väittää ulkomaalaisista tai maahanmuuttajaa rikolliseksi, ihmiskauppiaiksi, niin ei ole rasisti .

Matias Härkönen

Jos tukia jaetaan, niin sitten tasapuolisesti kaikille. Valtion ei tule olla mikään ajatuspoliisi, joka määrittelee miten saa ajatella ja että vain tiettyä ajatusmaailmaa tuetaan.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Aamen! Näinhän sen pitäisi olla, kun on demokratia, sananvapaus, mielipiteenvapaus...jne kaikki hienot läntiset arvot, joista tosin mennään huonompaan suuntaan, vaikka liu'umme koko ajan enemmän ja enemmän länteen, mikä on hieman paradoksaalista...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset