Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Kaution lista

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) esitteli maanantaina oman leikkauslistansa. Lista on kertakaikkiaan edesvastuuton. Ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan ja opintotukiin kohdistuvat leikkaukset ovat työttömyyden kasvaessa ja työttömyysjaksojen pidentyessä inhimillisesti kestämättömiä. Julkisen sektorin työajan pidennys 15 minuutilla valuu tässä ajassa kahvitaukoihin ja sosiaalisen median selailuun työaikana. Laskennallista säästöä on mahdoton arvioida.

Kun nyt kuitenkin oikeistomediat huutelevat "leikkauslistojen" perään ja kiittelevät sellaisten esittäjiä rohkeudesta, niin esitänpä tässä nyt oman listani:

- Eläkekaton säätäminen 3000 euroon kuukaudessa, 850 milj. euroa. Tämä koskee vain n. 60 000 suomalaista. Eläkekatto on käytössä useissa Euroopan maissa.

- EU-jäsenmaksujen leikkaus puolella, n. 550 milj. euroa. Esimerkiksi Iso-Britannia, Hollanti ja Ruotsi ovat saaneet alennuksia omiin jäsenmaksuihinsa. Suomi ei ole edes yrittänyt.

- Yksityisen hammashuollon Kela-korvausten poistaminen 100 milj.euroa. Tässä yhdessä ja ainoassa kohdassa voin kompata Beniä.

- Suuryritysten verovälttelyn estäminen 320 milj.euroa.

Tämä "Kaution lista" on arvoltaan n. 1,8 miljardia euroa. Leikkaukset jäävät Benin listan raflaavasta 2,6 miljardista vain hyvin kyseenalaisen työajan pidennyksen verran. Suurin ero on se, että näillä toimilla ei jaeta kurjuutta kansalle. Korostan, että tämä koepallo on omani ja vain omani. ;)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Heliste

"Eläkekaton säätäminen 3000 euroon kuukaudessa, 850 milj. euroa. Tämä koskee vain n. 60 000 suomalaista. Eläkekatto on käytössä useissa Euroopan maissa."

Ei ole käytössä misään Euroopan maassa.Eläkejärjestelmät ovat erilaisia ja niinpä vain näyttä siltä, että joissain maissa on eläkekatto.

Muissa maissa eläke tulee useista lähteistä, ei yhdestä kuten Suomessa

Niinpä Ruotissa
kin on ns eläkekatto,n 60000 euroa vuodess mutta esim TeliaSoneran tj Anders Igelin jäädessä eläkkeelle hän sai vuodessa 500000 euroa eläkettä

Eläkekatto on lähinnä pölhöpopulistien propaganda-ase.

Vasemmistoliitonkin kannattaisi keskittyä minimieläkkeiden nostamiseen, se auttaisi pienituloisimpia eläkeläisiä

Pekka Heliste

Tulonsiirtojen jäädyttäminen koskee kaikkein pienituloisimpiin , tulonsiirtojen arvo on n 15 mijardia

On outoa , ettei Vasemmistoliitto ja/tai Kautto esitä julkisten palkkojen jäädyttämistä .Niiden kokonaisssumma on 30 miljardia euroa ja tuotto olisi tupla etujen jäädyttämiseen verrattuna

Etenkin kun Kokoomus/Katainen tekivät julkisesta sektorista palkkajohtajan niin tasoitus yksityiseen olisi tarpeellinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset