Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Rajat kiinni ja rasismia vastaan?

Lauantaina 3.10. Helsingin narinkkatorilla osoitettiin mieltä sekä rasismia että hallitsematonta maahanmuuttoa vastaan. Media raportoi, että eri leirien välillä oli syntyä fyysinen kahakka. Miksi rajat kiinni -mielenosoitus ja rasismia vastustava mielenosoitus pitää nähdä vastakkaisina?

Aikana ennen Schengen-sopimusta rajamuodollisuuksilla ei ollut mitään tekemistä rasismin kanssa. Ei kai pitäisi olla vieläkään? Rajamuodollisuudet koskisivat palautuessaan kaikkia. On perin surkeaa, jos rajojen sulkemista ajavan mielipiteen ovat omineet rasistit ja rasismin vastaisen rintaman puolestaan radikaaleimmat kukkahattutädit ja -sedät. Rasismin vastustamisen tulisi olla meidän kaikkien agenda samoin, kuin huoli isänmaasta ja kansakunnan kantokyvystä kuuluu kaikille suomalaisille.

Kirjoitin aiemmin tällä viikolla, kuinka itsellänikin kierrokset hieman nousivat Hiukkavaaran hätämajoitusyksikön pakolaisten mielenosoituksesta, joka käytännössä kohdistui suomalaista kouluruokaa vastaan. Lauantain mielenosoituksessa olisin voinut jälleen seistä keskellä toria. Ei kai kenenkään tavoite ole hallitsematon maahanmuutto? Hallitsematon maahanmuutto aiheuttaa pidemmän päälle hallitsemattomia vastareaktioita.

Minusta alkaisi olla korkea aika sillanrakennustyölle, jossa etsitään vastakkainasettelun syventämisen sijaan kompromisseja, joilla kansamme kahtiajakautuminen saadaan pysähtymään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä se "rajat kiinni" tarkoittaa. Torniossa on tehostettu rajatarkastus, laittomia maahantulijoita ei enää pääse maahan livahtamaan.

Pekka Pylkkönen

No tuopa juuri. Tänä vuonna samat ihmiset ovat olleet yhtenään osoittamassa mieltään ties minkä puolesta ja mitä vastaan. Yhtään ongelmaa eivät ole onnistuneet ratkaisemaan tai yhteenkään visaiseen kysymykseen vastaamaan.

Jos se keskustelu nyt siirtyisi tässäkin asiassa pikkuhiljaa siihen että mitä teemme pakolaiskysymyksen suhteen sen sijaan että väittelemme siitä kuka on rasisti ja kuka kukkahattutäti.

Ihan sellainen käytännönläheinen ote. Kenelle tarjoamme turvapaikan, millaisin eduin se tarjotaan ja miten toimitaan niiden kanssa jotka eivät turvapaikkaa saa?

Ja sekin on ihan olennainen kysymys että miten resurssit pakolaiskysymyksen hoitoon järjestetään. Tämä on poikkeuksellinen kriisi ja se tietysti tulee hoitaa. Emmekä me kustannuksilta välty teimme mitä tahansa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Tänä vuonna samat ihmiset ovat olleet yhtenään osoittamassa mieltään ties minkä puolesta ja mitä vastaan. Yhtään ongelmaa eivät ole onnistuneet ratkaisemaan tai yhteenkään visaiseen kysymykseen vastaamaan."

Tuloksena on ollut vain uutisia kahakoista / poliisin työtaakan lisäämisestä niiden selvittelyineen ja kaikki se aika, jonka poliisi nyt muutenkin niukoista resursseistaan joutuu niihinkin mielenosoitusten valvonnan lisäksi käyttämään on pois mm. liikennevalvonnasta ja rikosten selvittämisestä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

"Miksi rajat kiinni -mielenosoitus ja rasismia vastustava mielenosoitus pitää nähdä vastakkaisina?"

Minäkin pidän tuota vastakkainasettelua absurdina, mutta minun nähdäkseni asetelma on lähes yksinomaan ns. rasisminvastustajien tekemä tulkinta, nähdään rasismia sellaisissakin asioissa missä sitä ei voi olla,
se johtunee joidenkin puuhahenkilöiden täysin vääristyneestä rasismikäsityksestä, siihen en toistaiseksi ota kantaa miten tahallista se on, mutta tuskin täysin tahatontakaan, koska ihan kaikkea ei voi pistää pelkän typeryydenkään piikkiin.

korjatkaa toki jos olen mielestänne aivan väärässä.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

No kyllä iso osa on niillä "maahanmuuttokriitikoillakin", jotka mystisesti loukkaantuvat, jos toteaa vaikka että "rasisti on ressukka".

Toinen juttu on siinä, että maahanmuuttokriitikkojen puolella ei suostuta ymmärtämään sitä yksinkertaista tosiasiaa, ettei mitään väestöryhmää tuomita kokonaisuutena sen takia, mitä ehkä n. vajaa prosentti ko. ryhmästä tekee, oli kyse sitten rikoksista tai mistä tahansa muusta. Maassa maan tavalla tarkoittaa kai käytännössä myös sitä, että suomalaisessa sivistysvaltiossa myös pakolaista arvioidaan humaanisti yksilönä, eikä niin, että toisten tekoihin syytöntä ihmistä arvioidaan todennäköisenä raiskaajana ynnä muuta tyhmää. Ja kun näiden kriitikkojen ajattelutapaan ei ymmärrettävästi yksikään humanisti taivu, niin syytetään "suvakeita" siitä, että työntävät pään pensaaseen eivätkä halua myöntää ongelmia, kun mistään tällaisesta ei ole kyse. Ei suomalaisen sivistysyhteiskunnan puolustaminen voi lähteä siitä, että otetaan tällaiseen yhteiskuntaan kuulumaton yleistävä asenne käyttöön ja viljellään sitä totuutena. Se on ihan samaa, kuin kivityskulttuurin vastustaminen kivittämällä pakolaisia ja avustustyöntekijöitä.

Eli kyllä sitä ongelmaa ymmärryksessä on ihan molemmin puolin aitaa...ei yksinomaan "suvakeissa". :)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

aivan

mutta jos nyt vaikka ajatellaan ryhmää "irakilaiset miehet" niin sen toteaminen, että tilastojen valossa kyseinen ryhmä suomessa aiheuttaa naisille kantaväestöön verrattuna monikymmenkertaisen turvallisuusriskin, ollessaan voimakkaasti yliedustettuina raiskaustuomiotilastoissa,
ei ole rasismia, vaan tilastotieto, numeroina esitetty tosiasia ei voi olla rasisti, tällaiseen yritin viitata.

kyseessä on siis todellinen turvallisuusriskitekijä,
se on sitten eri asia pitäisikö asialle tehdä jotain ja mitä, vain vähäpätöisenä antaa olla ja kaikkien kukkien kukkia,
nämä ovat mielipiteitä ja niistähän voi vain kiistellä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se on sellaisten ihmisten tavoite, jotka haluavat kaaosta kuvitellen hyötyvänsä / hyötyvät siitä.

Sellaista se on. Olit mitä mieltä tahansa. Aina löytyy joku vajakki olemaan samaa mieltä - eri syistä. Jotkut varmasti osallistuvat miekkareihinkin oikeasti vain päästäkseen rettelöimään. Provosoivat ja provosoituvat, koska se on kivaa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Hienoa, että halutaan rakentaa siltoja!

Minäkin olen pyrkinyt asemoimaan itseni keskelle. Öykkäröintiä en arvosta kummastakaan leiristä (suvaitsevaiset, mamukriitikot). Sitäkään en arvosta, ettei asiaa ajatella pragmaattisesti. Täytyy voida laskea matemaattisesti kantokyky. Ja täytyy suhtautua kovasti väärin perustein tulleisiin.

Mitä tulee maahanmuuttopolitiikkaan, niin olen sitä mieltä, että "maassa maan tavalla" on itse asiassa aika hyvä kompromissislogan, joka minusta molempien leirien olisi mahdollista hyväksyä. Maahantulijat on laitettava sopeutumaan länsimaisiin ja suomalaisiin arvoihin. Heidän on opeteltava suomalainen kieli ja kulttuuri. Jos se ei kelpaa, niin meidän ei tarvitse sietää sellaista. Minä ainakin, jos muuttaisin toiseen maahan, koittaisin sopeutua sen maan kulttuuriin tai sitten menisin muualle.

Moniarvoisuus (esim. poliittiset arvot) ja monietnisyys ovat ihan hyväksyttäviä asioita. Monikulttuurisuus, jossa esim. Suomeen syntyy ylipatriarkaalisia kulttuurisaarekkeita, joissa nainen nähdään alempana ja uskonnon loukkaamiseen sanoilla reagoidaan väkivallalla, ei ole hyväksyttävää länsimaissa.

Olkaamme täällä länsimaissa länsimaisten hyvien arvojen kovia puolustajia. Meidän ei tule alistua muiden kulttuurien sanelulle, vaan heidän on sopeuduttava meidän kulttuuriin. Kun kulttuurista saadaan riittävän yhtenäinen, myös etnisen sekoittumisen edellytyksen paranevat, jolloin rasismin edellytykset vähenevät.

Käyttäjän SauliDrockila kuva
Sauli Drockila

Kerrankin kiihkotonta kirjoittelua aiheesta. Itse olen samalla linjalla, maahanmuutto pitää olla hallittua, mutta myöskään rasismia ei pidä koskaan hyväksyä.
Rasismi on samaa sarjaa kuin vaikkapa koulukiusaaminen, se on aina väärin.
Sitä rasisti leimaa lyödään nykyään vaan niin kovin heppoisesti kuin myös kukkahattutätisuvakki-leimaa.
Itse olen yrittänyt olla neutraali, mutta ilmapiiri tekee siitä mahdotonta, koska jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan.

Esa Niemi

Kimmolta fiksua kiihkotonta puhetta ja meidän kaikkien yhteinen tavoite on kaikille onnistunut maahanmuuttopolitiikka.

Oli maahanmuuttopolitiikasta mitä mieltä tahansa, niin hallinta on säilytettävä kaikissa olosuhteissa sillä hukkuneesta pelastajasta ei ole hyötyä vielä suuremmalle joukolle pelastettavia.

Jaakko Häkkinen

Juuri näin. Nyt äänekkäimpiä ovat kummankin leirin fanaattiset ääriainekset, eli ne, joille kaikki on niin kovin mustavalkoista. Yksi ääripää yleistää maahanmuuttajia, toinen ääripää yleistää maahanmuuttokriittisiä. Suurin osa ihmisistä on siinä välissä tai ainakin maltillisia, vaikka mustavalkoisia olisikin iso osa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset