Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Plaseboja työllisyyden parantamiseksi

Hallitus laajentaa työssäkäyntialuetta. Esitys on täysin riittämätön. Työssäkäyntialuetta tulisi laajentaa niin paljon, että työttömiä velvoitettaisiin ottamaan vastaan työtä myös kokonaan toisesta ulottuvuudesta. Siis siitä ulottuvuudesta, jossa sijaitsevat muun muassa työministeriö ja ne suomalaiset kylät ja kaupungit, joissa ei ole omia työttömiä. Mielestäni työtä tulee ottaa vastaan myös Kuusta, Marsista tai kansainväliseltä avaruusasemalta. Jos ei ole omaa kuurakettia, voi lainata naapurilta, mennä julkisilla tai pian villillä ja vapaalla taksilla.

 

Henkilökohtaisesti en sillä tavalla tuosta työssäkäyntialueesta välitä, että olen koska tahansa valmis ottamaan vastaan vaikkapa toimitusjohtajan töitä aina Panamasta saakka. Hommat hoitunevat kuitenkin osittain etänä, mutta toki, vaikka se raskaalta tuntuukin, olen tarvittaessa valmis pitämään lähipäiviä vaikka koko talven, saahan asunnon ja työpaikan väliset matkakulut vähentää verotuksessa. Mikäli kiinnostuit, voit ottaa yhteyttä vaikka faksilla, niin laitan CV:n ja hakemuspaperit tulemaan.

 

Työllisyyden parantamiseksi kannatan lämpimästi myös Markus Kärkisen Kalajoki Seutu-lehdessä esittämää uudistusta, jossa työnantajille suunnattaisiin hieman työttömien työnäytettä vastaava, ns. palkanmaksunäyte. Siinä työnantajille avautuisi mahdollisuus maksaa työnhakijalle koeluontoisesti palkkaa esimerkiksi kaksituhattaviisisataa euroa kuukaudessa plus terveydenhuolto neljän kuukauden ajan. Työtä työnhakija ei valitettavasti tänä aikana pystyisi tarjoamaan vaihdossa, mutta yritys saisi arvokasta kokemusta palkanmaksusta. (Markus Kärkinen: Haetaan yrityksiä palkanmaksukokeiluun - http://www.kalajokiseutu.fi/sisalto/3371/haetaan-yrityksia-palkanmaksuna...)

 

--

 

Panamasta tuli muuten tässä vielä mieleeni, että niistä papereista kannattaa tallettaa muistiin älyttömän hyvää oppia työurien pidentämiseen ja kestävyysvajeen taklaamiseen. Jos jokainen suomalainen työskentelisi keskimäärin vielä 5 vuotta kuolemansa jälkeenkin, niin sillähän olisi ihan mieletön vaikutus kestävyysvajeeseen!

 

Kaikkien on osallistuttava talkoisiin. Taklataan kestävyysvaje ja määrätään plaseboja työllisyyden parantamiseksi. Revitään yhdessä tulppa irti paatista. Sen jälkeen voimme turvata Jean-Paul Sartren viisaisiin sanoihin: "Vain sillä, joka ei souda, on aikaa keikuttaa venettä!"

 

Pahoittelen tätä vitsiksi vetämistä. Ei tätä hallitusta voi ottaa vakavasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Kiitos hyvistä ideoista - mieli heti keveni :)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Hauskanpuoleinen kirjoitus, mutta ikävä kyllä ei taida huumori purra niihin, joidenka pitäisi kirjoituksen sanoma ottaa vastaan. Kontrollifriikeillä narsisteilla (nykyoikeisto) ei yleensä ole huumorintajua. Pitäisi luvata riihikuivaa rahaa tai titteleitä ennen kuin niiden mielenkiinto herää.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jos minä saisin toimitusjohtajan tehtävät ihan mistä vain, niin toivoisin palkan olevan sellainen, että "joutuisin maksamaan" veroa ainakin 60 - 70%.
En yhtään valittaisi - koskaan!

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset