Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Joko Sipilä on polvillaan Väyrysen edessä?

Niin siinä sitten kävi, että perussuomalaisten halla-aholainen siipi otti ja kaatoi hallituksen viikonloppuna Jyväskylässä. Elämmekin lähipäivät mielenkiintoisia aikoja kotimaan politiikan saralla. Mikäli nykyisestä eduskunnasta saadaan kasaan uusi enemmistöhallitus, niin se tulee olemaan kaikessa ristiriitaisuudessaan aivan järkyttävä sekametelisoppa.

RKP ja Kristillisdemokraatit aloittivat nopeasti oppositiosta huudettujen sanojensa syömiskilpailun hallituskiimassaan. Jos ei nyt kaatuneen hallituksen politiikan sisältö ole vastannut vuoden 2015 eduskuntavaalien lupauksia, niin vielä vähemmän niitä tulee vastaamaan Sipilän mahdollinen toinen hallitus.

Mikäli hallitus kuitenkin saadaan eduskunnasta muodostettua, vaatii sen pystyssä pysyminen jatkuvissa välikysymysäänestyksissä merkittävää määrää puolueesta toiseen siirtyviä loikkareita, mikäli oppositio haluaa aidosti kaataa hallituksen, eikä istua mukavasti kauttaan loppuun ilman putoamisen pelkoa. Mahdolliset loikkarit joutuvat nyt tarkoin laskelmoimaan ja valitsemaan vallanhalun ja potentiaalisen poliittisen itsemurhan välillä.

Asetelma on erityisen mielenkiintoinen kansalaispuolueen näkökulmasta. Näyttää siltä, että politiikan pariin kertaan läpi pelannut Väyrynen on pelannut itsensä taitavasti vaa’ankieliasemaan. Ilman puolueiden välisiä loikkauksia tai loikkausten kohdistuessa nimenomaan kansalaispuolueen riveihin, löytää Juha Sipilä itsensä vielä polvillaan Paavo Väyrysen edessä. Olisi varmaan kannattanut antaa se ministerin salkku?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kansalaispuolueesta tai Väyrysestä nyt tule sutta eikä sekundaa (ei se missään vaa'ankieliasemassa ole, älä nyt viitsi).... mutta muutenhan koko hallitus on aikamoinen vitsi. Valitettavasti Suomen hallitus on ollut huono vitsi jo vuosikausia ja näillä näkymin tulee olemaan sitä myös pitkälle jatkossa.

Pojat ja tytöt puolueissa vain pelailevat puoluepelejään ja viis siitä suomalaisten edusta...... kiitti vitusti toteaa Suomen kansa ja näet sen äänestysprosentissa tai protestiäänissä.... Harva noista ehdokkaista/puolueista ansaitsee enää ääntä. Jos voisi miinusäänen antaa kuten joissain maissa, niin voisi useampi vaivautua.

Miten hitossa eduskuntapuolueet kehtaavat sählätä noin...... ja kyllähän he kehtaavat. Vaikea jo löytää äänestettäviä. En siis enää sano että olisi häpeä olla äänestämättä. Sehän voi olla jo järkevääkin. Aikaa ja vaivaahan siinä vain tuhlaa ja tuloksena aina pettymyksiä.

***********************************************************************
Tämän saman kirjoituksen olisi voinut laittaa vaikka minä päivänä viimeisien vuosikymmenten kohdalla eikä olisi mennyt harhaan..... (kyse ei siis ole tästä kaikkia kiinnostavasta persu-jupakasta eli nuivat korvasivat soinilaiset... so ketä kiinnostaa .. eivät ne soinilaiset niin kamalasti olleet tavan ihmisten puolella hekään). Väyrynen taas on Paavo... tietää ainakin että hän on omalla puolellaan eli turvallisen tuttu fiilis, mutta ainakin selvästi eikä niin piilottelevasti kuin muut poliitikot.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Sipilä ei halunnut hallitukseensa itseään vanhempia.Olisi kannattanut ottaa ainakin yksi tarjolla ollut Sipilää kokeneempi, Paavo Väyrynen.
Uuden hallituksen tie ei tule olemaan helppo ja tuskin pysyy pystyssä seuraaviin normaaliaikaisiin eduskuntavaaleihin asti.
Niin katkeralta kuin saattaa tuntua hallituksesta käsin, järkevin vaihtoehto olisi uudet vaalit ja upouusi hallitus.
Sipilä jää mitä todennäköisemmin yhden pätkäkauden päämisteriksi ja todennäköisesti poistuu Kepun puheenjohtajan tehtävästä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Sipilä sähläsi totaalisesti, mutta "Paavo Väyrynen" :D oikeasti ? Hassu mies olet.

Sipilä lupasi poistua mikäli homma ei toimi. Selvästikään se ei toimi... En oikein usko että mahdollinen talouskasvukaan on hallituksen toimista johtuvaa. Pitäisi tilastoja analysoida jokseenkin paljon. Kiva tietenkin mikäli olisi Sipiläkin saanut jotain positiivista aikaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset