Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Ajopuuna liittovaltioon itsenäisyyden turvaamiseksi?

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Markus Mustajärvi kirjoitti eilen Facebookissa historiallisesta ja mustasta päivästä. Siis siitä, miten eduskunnan "puolustusvaliokunta hyväksyi EU:n militarisoinnin ja Suomi on siinä täysin rinnoin mukana". Mustajärvi perää perussuomalaisilta ja siniseltä eduskuntaryhmältä EU-kriittisyyttä ja liittovaltion vastustamista nyt, kun sitä eniten tarvittaisiin. Jättämässään eriävässä mielipiteessä Mustajärvi toteaa, että puolustusrahasto kaventaa kansallista harkintavaltaa puolustussektorilla ja puolustusrahaston kulut tulevat kansallisten puolustusmenojen päälle.

Puolustusrahasto on jälleen uusi askel liittovaltion suuntaan, kun rauhan projektina alkunsa saanut Euroopan unioni ryhtyy militarisoimaan itseään. Jos yhteisvaluutta euro on ajan saatossa johtanut vaatimuksiin EU:n yhteisestä budjetista ja valtiovarainministeristä, voimme vain arvailla, milloin syvenevän puolustusyhteistyön myötä vaatimuslistalle lisätään myös yhteinen puolustusministeri.

Jos jollakin lukijoista ei oma polla säteile, niin katsokaa, mitä Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi Unionin tila - puheessaan syyskuussa. Junckerin mukaan vuoteen 2025 mennessä EU:lla pitäisi olla jo täysin yhteinen puolustus, koska "EU tarvitsee sitä ja NATO haluaa sitä." Suomessa NATO-jäsenyyden kannattajat tukevat turhautuneisuuttaan EU:n yhteispuolustusta, koska jäsenyyden kannatuslukemat polkevat kaikissa merkittävissä mielipidemittauksissa paikallaan. EU:n yhteispuolustus kun olisi selkeästi NATOn eurooppalainen pilari, kuten presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Paavo Väyrynenkin on useaan otteeseen sanonut.

Euroopan yhteisen puolustuksen tukeminen siksi, että Suomi tarvitsee sitä itsenäisyytensä turvaamiseksi on kaikessa paradoksaalisuudessaan aivan megalomaanista idiotismia. Ei kuoleman pelosta pidä itsemurhaa tehdä, sanoi jo presidentti J.K. Paasikivi aikanaan.

Keskusteluilmapiiri liittovaltiokehityksen ympärillä on tuskallista seurattavaa. Suomi on lipumassa ajopuuna liittovaltioon, mutta asiasta ei haluta keskustella. Viimeksi eilen politiikkaradiossa keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen kuumeni, kun perussuomalaisten kilpasisko Laura Huhtasaari epäili aivan perustellusti EU:n puolustusyhteistyön vievän Suomelta päätösvaltaa myös puolustuksen osalta. Liittovaltomiesten tuska on kova, kun EU natisee liitoksissaan. 

Kaikesta huolimatta Suomesta ollaan tekemässä Kataloniaa, joka herää ehkä vuosikymmenten päästä taistelemaan unohdetusta itsenäisyydestään. Silloin ovat EU-armeijan panssarit jo kaduilla ja liittovaltion poliisi pamputtaa vaaliuurnille pyrkivää kansaa. Suomi-nimisellä valtiolla alkaa olla edessään viimeiset hetket taistella itsenäisyydestään demokraattisin ja rauhanomaisin keinoin. Tulevat presidentinvaalit ja eduskuntavaalit vuonna 2019 ovat monella tapaa merkittävät vaalit, sillä niissä ratkaistaan itsenäisen Suomen linja ja tulevaisuus.

Kehotan kaikkia, joille kotimaa on kallis, allekirjoittamaan Paavo Väyrysen kannattajakortin. Laura Huhtasaarta ei saa jättää presidentinvaalidebateissa EU-kritiikissään yksin. 100-vuotias Suomi tarvitsee nyt avointa keskustelua isänmaan ja Euroopan tulevaisuudesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Suomen poliittinen kenttä on hyvin sairaassa tilassa. Eu syventää kokoajan liittovaltiokehitystään ja Suomessa poliittisen toimijat ovat kuin mitään ei tapahtuisi...todella, todella ummehtunutta ja suomettumiskehitys on ihan omassa sväärissään. Nekin muutamat ihmiset, jotka yrittävät avata keskustelua,mm. Huhtasaari, teilataan samantien ja syytetään tiesmistä...sairasta. Jos ja kun Eu tulee kaatumaan, jälkikäteen tätä aikaa tullaan häpeällä muistamaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Sinulle ja Väyryselle kotimaa voi olla kallis, mutta mikä olikaan se maa?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Ei ainakaan Euroopan Yhdysvallat, toisin kuin ehkä joillekin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kysyn nyt huvikseni sinultakin kun olet kuulolla.

Miten olet Väyrysen kanssa ajatellut turvata sodanajan huoltovarmuuden esimerkiksi päivittäisten merikuljetusten osalta? Uskottavalla puolustuksella? Mikä on suomalaisten sotilaskoneiden ja -alusten odotettavissa oleva elinikä Kaliningradin kohdalla?

Miten näet Väyrysen kanssa Nato-option? Onko optiota ylipäätään olemassa ja onko Suomella jotain viimeistä rajaa jolloin sitä voisi kokeilla?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #6

Nato-mielinen oikeisto puhuu huoltovarmuudesta kauniita, mutta myisi tiet, raiteet, sähköverkot ja pohjavedet eniten tarjoavalle koska tahansa...mitenköhän se nyt sitten menis? Minkä maan huoltovarmuudesta muuten puhutaan? Euroopan Yhdysvaltojen vai Suomen?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kuinkas se menikään! "Kyllä eurolle, ei liittovaltiolle." Sipilä on kehittelemässä Macronin kanssa yhteistä puolustusta ja Vanhanen hikeentyy, kun Huhtasaari kyselee. Kokoomus on aina tiedetty liittovaltion agitaattoriksi ja isänmaan myyjäksi, mutta sillä ei olisi mahdollisuuksia, ellei olisi ahneita apulaisia tekemään likaiset työt. Isäntämaasopimus sumutettiin myös tämän porukan toimesta.

Perussuomalaiset ymmärsivät heittää seteliselkärankaisensa pellolle, mutta keskustalaiset senkun suunnittelevat kojujen pystyttämistä turuille ja toreille, joissa kerrotaan puolueen saavutuksista, kun kansa ei niitä näytä muutoin ymmärtävän.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Brittien jättäessä EU:n merkittävimpänä EU:n puolustusvaltiona ja ydinasevaltiona Ranskan Macron yrittää nyt lypsää rahaa epätoivoiseen Ranskan talouden pelastamiseen fokusoitumalla EU:n merkittävimmäksi puolustuspilariksi muiden EU-maiden maksettaviksi. Samalla Macron esitti Rankan budjetin puolustusmäärärahojewn leikkausta.

Tähän ei toki historia anna luottoa, mutta uskosaanhan voi toki kaikki aina elää.

Kunhan USA ja Britannia jättävät NATO:n, niin kakku on valmis koristeltavaksi sekä Saksalle, että Ranskalle - kuin myös monille muille.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mustasaaren esiintulo oli järkyttävän tyhmä ja typerä, mutta sillähän sitä ovela kettu pesäänsä apetta saa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ajopuuna liittovaltioon itsenäisyyden turvaamiseksi?"

Täysin ajopuuna Suomi näyttää ajelehtivan, mutta liittovaltio tarkoittaa täyttä itsenäisyyden menettämistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi, voi, Väyrynen nyt on mennyttä aikaa, ei mitään mahdollisuutta saada kannattajakortteja kasaan.

Toisaalta kansa menettä paljon huumoria, kun ei Väyrystä nähdä vaaliväittelyissä. se hyvä puoli kuitenkin on, että Huhtasaari on siellä meitä kaikki hauskuuttamassa.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Miten luulet tällaisen ylimielisen asenteen vaikuttavan?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Vahvistaa kannattamista. Ylpeys käy lankeemuksen edellä.

Marko Parkkola

Espanjan perustuslaki sallii armeijan käytön omalla maaperällä, jos valtion yhtenäisyys on vaarassa. Maanantaina nähdään ajelevatko tankin katalonialaisilla kaduilla.

Tulipahan vain mieleen, kun EU liittovaltion armeijaa kasataan, että kuinkahan tulevaisuudessa onnistuu brexitin tapaiset peliliikkeen; tankkien kanssa vai ilman

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Todella hyvä kirjoitus! Suosittelen sitä, koska näin rohkeaa ja suoraan asiaan menevää kannanottoa harvoin näkee.

Tietenkin Väyrysen aika on politiikassa ohi, ja Mustajärvi on aatteensa sokaisema kommunisti. Kuitenkin sokea kanakin voi joskus löytää jyvän.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Valitettavasti näinkin tiukkasävyinen protestihuuto on vallitsevassa tilanteessa täysin perusteltu. On inhottava lukea ainakin Helsingin Sanomia, kun siellä pääkirjoittajat ja lehden vaihtoehdotonta EU-politiikkaa kaiuttavat kolumnistit ja toimittajat ovat ajatustasolla laatineet Suomen EU-polusta eräänlaisen kaltevan tukkirännin, jossa "ajopuulla" on vain yksi suunta eli eteen- ja alaspäin. EU on heille kuin akti, jota ei voi lopettaa kesken ja joka lupaa lopussa täyttymyksen eli historian lopun kaltaisen tilan, poliittisen "nirvanan" ja yhtymisen maailmansieluun, mikä lopettaa kaiken turhan itsenäisen valtiollisen elämän aiheuttaman ponnistelun. Ehkä EU-uskovaisuus on buddhalaisuuden tai hindulaisuuden politiikkaan sovellettu versio, jossa takertuminen valtiolliseen itsenäisyyteen aiheuttaa vain pelkkää kärsimystä ja siitä on pyrittävä pääsemään eroon.

Totta puhuen, ollaan liukumassa kohti rajaa, jonka jälkeen Suomi ei voi omilla toimenpiteillään enää suvereniteettiaan palauttaa. Puheet ajopuusta alkavat silloin olla täysin perusteltuja

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

EU:tta ollaan oltu jo pitkään viemässä kohti littovaltiota ja eduskunta vain antaa siunauksensa kehitykselle. Kohta poikiamme viedään Lähi-idän sotiin ja monet perheet saavat suru-uutisia kaukaisista maista. Ja valitettavasti valtaosa kansastakaan ei ymmärrä, mitä on tekeillä. Mediakin on pistetty täysin EU:n asialle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset