Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Suomi 100, eli itsenäisyys terminaalivaiheessa

  • Kuvassa toistaiseksi tunnistamaton kansanedustaja lieventää liittovaltiokehitysuutisten aiheuttamaa kognitiivista dissonanssia.
    Kuvassa toistaiseksi tunnistamaton kansanedustaja lieventää liittovaltiokehitysuutisten aiheuttamaa kognitiivista dissonanssia.

Erilaisia kauhuskenaarioita Suomea kohtaavista turvallisuusuhista vähän aikaa sitten hihastaan ravistellut Turvallisuuskomitea unohti mainita yhden seikan. Jos Suomi haluttaisiin vallata, se kannattaisi tehdä itsenäisyyspäivänä. Sillä välin, kun Suomi juhli, eliitti kilisteli laseja ja identiteettipoliitikot kiistelivät natseista ja alpakoista, antoi Euroopan komissio vaivihkaa ehdotuksia EU:n liittovaltiokehityksen vauhdittamiseksi. Komissio esittää EU:lle muun muassa yhteistä valtiovarainministeriä ja myöhemmin keväällä investointitukijärjestelyä, jolla autettaisiin pulaan joutuneita maita. Lienee sanomattakin selvää, ettei Suomi olisi näissä karkeloissa saajan asemassa.

Verkkouutiset puolestaan kertoi tänään, kansamme toivojen kärsiessä krapulaansa, Saksan demarijohtaja Martin Schulzin haluavan Euroopan unionille vuoteen 2025 mennessä perustuslain, joka luo Euroopan Yhdysvallat. Schulz esittää yhtenäisemmän Euroopan lääkkeenä esimerkiksi maahanmuuttoon. Luulisi jo sokeankin näkevän otsallaan, ettei EU saanut vuonna 2015 pakolaiskriisin alkaessa aikaiseksi yhtään mitään ilman kansallisia päätöksiä. Aiemmin syksyllä Ranskan tuore presidentti Emmanuel Macron esitteli pitkälle meneviä ehdotuksia liittovaltiokehityksen syventämiseksi. Hän puhui esimerkiksi yhteisestä armeijasta ja verotusoikeudesta. Macronin ehdotuksista yhteiseurooppalaiset vaalilistat heikentäisivät suoraan suomalaisten edustajien mahdollisuuksia päästä edes parlamenttiin, jossa näistä asioista päätetään?

Missä luimistelevat nyt suomalaiset europarlamentaarikot, kansanedustajat, professorit ja ajatuspajat, jotka saarnaisivat päivittäin tästä liittovaltiokehityksestä, jota ajetaan nyt jo kirkkaassa päivänvalossa kansalaisten silmien alla? Te olette luoneet tilanteen, jossa Paavo Väyrysen presidenttiehdokkuus näyttäytyy monelle Suomen viimeisenä toivona. Hän on ainoa korkean profiilin poliitikko, joka pitää näitä asioita uskottavasti esillä.

Kuinka kukaan, tältä suvereniteettiamme pala palalta murentavalta kehitykseltä silmänsä ummistava suomalainen, kehtasi eilen juhlia itsenäisyyttä? Kuinka moni, tätä Suomen syömistä välinpitämättömyyttään ja tietämättömyyttään kannattava, kykeni seisomaan selkä suorana isoisänsä sankarihaudalla? Millaisen piston sydämessään tasavallan presidentti Sauli Niinistö tunsi isännöidessään veteraaneja linnan satavuotiskutsuilla?

Jos suomalaisille olisi eilen pitänyt joku tekstiviesti lähettää, sen olisi pitänyt olla valtakunnallinen varoitusviesti siitä, mitä maamme itsenäisyydelle tapahtuu, ellemme vihellä tätä liittovaltiopeliä poikki! Jos kaikilla tv- ja radiokanavilla lähetettävällä valtakunnallisella vaaratiedotteella pitäisi jostakin tiedottaa, niin aihe olisi tämä, eikä Kuusamossa seikkaileva karhu.

Tulevat presidentinvaalit ovat Suomen tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeät. Niissä on käytävä se keskustelu, mihin Suomea oikein ollaan viemässä ja mitä itsenäisyytemme meille merkitsee. Kansalle on tehtävä selväksi, ketä äänestetään liittovaltion puolesta ja ketä sitä vastaan. Suomalaisten on korkea aika herätä EU:ta koskevasta ruususen unestaan. Brexitin pitäisi osoittaa, että kun integraatiota vain syvennetään ja syvennetään, taka-askelten ottaminen on koko ajan vaikeampaa. Sitten kun Suomi on viety liittovaltioon, on jo myöhäistä. Kohdistamalla katseen Kataloniaan näemme sen, miten helposti valtio irrotetaan valtiosta keskellä hyväntahtoista eurooppalaista arvoyhteisöä.

Satavuotias Suomi tarvitsee uskallusta nostaa keskusteluun asiat, joista ei EU-eliitin selkääntaputtelua ole luvassa. Satavuotias Suomi tarvitsee rohkeutta ja johtajuutta, sillä edessä voi olla koviakin ratkaisuja itsenäisyyden turvaamiseksi. Oma kantani on tässä vaiheessa se, että euroeroon olisi varauduttava ja valmistauduttava välittömästi. EU:n osalta eteen tulevat ratkaisevat ajat. Valtioliitossa voimme pysyä, mikäli kansallisvaltioita vahvistetaan, muuten ratkaisu voi olla vain Fixit.

 

Linkit:

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/ehdotusta-eun-valtiovarainministerista-pusketaan-eteenpain/778302/

https://www.verkkouutiset.fi/saksan-demarijohtaja-tavoitteena-on-euroopan-yhdysvallat-vuonna-2025/

https://www.verkkouutiset.fi/yhteinen-armeija-verotusoikeus-ranskan-presidentti-kertoi-eu-visionsa/

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Varmaan paras ja ainakin tärkein kirjoitus, mitä olen täällä lukenut! Kiitos! Onpa mielenkiintoista nähdä, miten rakkaat kansanedustajamme alkavat perustella ja vakuuttaa meitä liittovaltiokehityksen välttämättömyydestä. Tietenkin esittävät, ettei ole muuta vaihtoehtoa. Se on vaan pakko meidän hyväksyä alkavat jankuttaa, kun muut vaihtoehdot ovat näiden mukaan vielä tuhoisampia Suomelle.

Jyrki Tikkakoski

Ohhoh! Vasemmistolainen puhuu asiaa, vau. Olen nyt yllätetty, mutta positiivisella tavalla.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Kiitos selväsanaisesta tekstistä. Tältä se totisesti ainakin näyttää. Eikä kyse ole vain näyttämisestä siinä vaiheessa kun kansakunnalla ei ole ideologisesti ottaen edes enää rajoja. Se minulle selvisi vuonna 2015 ensi kertaa. Sitä ennen ajattelin, että näytös on yksi asia ja toiminta toinen asia. Niinhän sitä suomettumisen aikana tottui ajattelemaan. Suomettumisen aikana kuitenkin Suomi ideologisesti säilytti itsenäisyytensä. Nyt on toisin ja tilanne todella vaarallisempi.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Ymmärsin Schulzin myös maininneen että ne jotka tällaista EU:ta eivät hyväksy jääkööt sen uuden EU:n ulkopuolelle. Suomessa nähdäkseni valtaosa poliitikoista haluaisi maan EU:n ytimeen mallioppilasperinnettä kunnioittaen. Olisi kiinnostavaa nähdä löytyisikö Suomesta poliitikkoa joka nostattaisi lähivuosina kansanliikettä EU:n ytimestä (ja Natostakin) erossa pysymiseksi. Todella masentavaa jos Väyrynen jää ainoaksi itsenäisyyden puolustajaksi.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Kimmo, lukeatta blogiasi tulin kirjoittaneeksi samasta aiheesta.

http://findianajones.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2472...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Te olette luoneet tilanteen, jossa Paavo Väyrysen presidenttiehdokkuus näyttäytyy monelle Suomen viimeisenä toivona."
Pelkästään tuon lauseen lukeminen antoi päivän hersyvimmät.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Käsittääkseni kahden autonomisen aikakauden välissä olimme noin 78 vuotta itsenäisiä.Se oli upeaa aikaa:)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

1917-1945 ja neukkulan hajoamisesta eli n. 1990 EU:hun liittymiseen 1.1.1995. Jälkimmäinen itsenäinen kausi oli kummallisen lyhyt ja sekasortoinen, ilmeisen tarkoituksellisesti.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Täyttä asiaa. Niin...missä Suomen luopiopoliitikot ??? Kenties 'itsenäisen' Suomen tärkein asia listalla ja kukaan ei puhu yhtään mitään, kunhan kierrellään ja puhutaan pa***a. Tähän sonnan puhumiseen osallistuu koko Suomen poliittinen johto Sauli Niinistöstä alkaen. Annan vinkin...erotkaa koko johto.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset