Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Missä on minun puolueeni?

Olen viime aikoina pohdiskellut hyvin paljon omaa poliittista tulevaisuuttani, eri puolueita ja niissä kannattamiani tai vastustamiani seikkoja, mielikuvia, politiikkaa ja henkilöitä. Kaltaiselleni armottomalle relativistille ja älyllisyyden nimiin vannovalle "tolkun ihmiselle" tuntuu usein, että kaikissa puolueissa on paljon hyvää, mutta yksikään ei ole tarpeeksi hyvä. Kaikki ovat liikaa tai liian vähän. Sekä vasemmisto-oikeisto että konservatiivi-liberaali -jaottelu tuntuvat aikansa eläneiltä. Yhden asian ympärille perustetuissa puolueissa on vielä vähemmän mieltä. Oleellisimmat jakolinjat kulkevat asia- ja mielikuvapolitiikan sekä oman edun ja yleisen edun tavoittelun välillä. Tässä suhteessa kaikki puolueet ovat yhtä ja samaa.

 

Periaatteessa etsisin poliittista liikettä, jossa olisi kaikkein eniten tilaa mielipiteenvapaudelle ilman puolueen sisäistä inkvisitiota, joka ottaa asiakseen jahdata harhaoppisia. Esimerkiksi vasemmistoliitossa inhoan tätä ilmiötä. En tiedä montako kertaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on kuullut sotekapinansa vuoksi, ettei ole oikea kokoomuslainen, mutta minä olen kuullut eri yhteyksissä, että en ole oikea vasemmistolainen. Pääasiassa tämä johtuu siitä, että olen viime vuodet ollut kriittinen hallitsematonta maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa sekä sisäisesti ristiriitaista feminististä suuntausta kohtaan. Vuonna 2016 uusitun puoluejohdon julistus, että "on monta tapaa olla vasemmistolainen" ei ole näkynyt puoluekokouksen jälkeen käytännössä mitenkään. Puhdasoppisuuden vaatimuksille on annettu aivan liikaa tilaa, jos tahtotila on ollut rakentaa inklusiivinen kansanliike. Toki vasemmistoliiton ja vihreidenkin osin edustamaan punavihreyteen on kautta linjan kuulunut tietynlainen "paremman ihmisen" arroganssi, joka jo itsessään piirtää rajoja kyseisen ideologian menestyksen mahdollisuuksille.

 

Käytännössä etsisin vähiten ideologista, pragmaattisuuteen ja reaalipolitiikkaan taipuvaa tolkun puoluetta, joka olisi ennen kaikkea väylä osallistua politiikkaan ja omistautua palvelemaan itsenäistä, suvereniteetistään maailman myrskyissä taistelevaa isänmaata, asuinkuntaa ja ennen kaikkea omaa kansaa sekä vaikuttamaan tulevaisuutemme suuntaan. Koska viisaus asuu epävarmuudessa ja valmiudessa ottaa vastaan myös omaa maailmankuvaa ja käsityksiä järkyttävää informaatiota, se ei viihdy ehdottomuudessa, idealismissa ja fanatismissa. Tätä taustaa vasten voisin pohtia myös monipuoluejärjestelmän mielekkyyttä. Kahden puolueen järjestelmässä on varmasti monia monituisia epäkohtia, mutta alan silti kallistua sille kannalle, että mitä suurempi puolue on kyseessä, sitä enemmän puolueen sisällä osataan arvostaa myös eri tavalla ajattelevia puoluetovereita. Toki on myös monin verroin todennäköisempää hukkua ajatuksineen harmaaseen massaan.

 

Arvoisat lukijat ja puolueiden edustajat, vakuuttakaa minut ja muut kaltaiseni. Miksi minun tulisi valita juuri teidät? Sillä tämä on demokratian ydintä. Ei nykyaikainen, epäpoliittisen lapsuuden ja nuoruuden elänyt ihminen tule puolueeseen nielemään sen ideologiaa omaksi uskonnokseen. Minä en ole puoluetta varten, vaan puolue on jäsenistöään ja kannattajiaan varten. Jos jäsenistö demokratian periaatteiden mukaisesti päättää puolueen linjasta, on sanan- ja mielipiteenvapauden oltava loukkaamaton myös puoluekokousten välillä. Puolueen linjasta poikkeavia kantoja on voitava esittää, kuten esimerkiksi sotekapinalliset Elina Lepomäki, Jan Vapaavuori ja Hjallis Harkimo ovat omassa puolueessaan viime viikkoina tehneet. Tervehdin näitä ulostuloja ilolla.

 

Jos uskotaan siihen, että ihmisen on oltava se muutos, minkä haluaa maailmassa nähdä, ei joukkoon sulautuminen, vaikeneminen ja sopeutuminen hyljeksinnän pelossa tee yksilöstä muutosvoimaa, vaan harmaista harmainta massaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minulle se oli helppo valinta. Jätän kaikki nykyiset istuvat puolueet äänestämättä ja äänestän vain ulkopuolisia puolueita ja minun arvoihini istuu parhaiten Piraattipuolue.

Koska jos annan ääneni jollekulle istuvalle puolueelle, niin he jatkavat edelleen hyvävelijärjestelmän ylläpitämistä ja pettävät kaikki lupaukset niin kuin tähän asti on aina tehty.

Lue kirjaa nimeltä "Lumedemokratia" ja näe uusin silmin ne asiat, miten politiikassa on aina tehty ja tehdään koko ajan, ellei sitten pysäytetä kokonaan. Ainoa keino loputtomaan hyväveli/sisar-järjestelmään pysäyttämiseen on jättää vanhat puolueet pois ja ottaa uudet puolueet tilalle.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Kiitos kommentista ja lukusuosituksesta. On ollut jossain vaiheessa lukulistalla tuo Lumedemokratia.

Pekka Pylkkönen

Liberaalipuolue vaikuttaisi minusta siltä että se voisi liimata parhaiten yhteen hyvinkin eri tavoin ajattelevia ihmisiä. Samoin monet sen näkyvimmistä hahmoista näyttävät lukevan ahkerasti ja perustelevan näkemyksiään johonkin vähän mutua vahvempaan. Liberaali filosofia voi hyvin argumentoida niin vasemmistolaisina kuin oikeistolaisinakin pidettyjen ajatusten puolesta, kunhan ne ovat johdonmukaisia.

Itseäni en tosin näe enää liberaalina. En yksinkertaisesti usko siihen että ihmiset kykenisivät säilyttämään ja kehittämään sivilisaatiota ilman että siihen pakotetaan. Ihminen on laiska, mukavuudenhaluinen ja lyhytnäköinen laji joka mieluummin mädättää aivonsa nintendolla ja keskikaljalla kuin näkee vaivaa jotta huomenna maailma olisi parempi paikka elää. Ja ah, feministit, nuo kilipääpuritaanit jotka kykenevät tunkemaan rumat pärstänsä jokaiseen mahdolliseen aviisiin. Jo tämä riittää raiskaamaan modernin liberalismin niin huonoon kuntoon ettei sitä enää tunnista.

Mies synnyttää ja safe spacet. Paskan marjat.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Onko liberaalit puoluerekisterissä?

Tommi O. Pälve

Millä tavalla kirjoitukseksi eroaa Perussuomalaisten yleislinjasta?
Tekstisi on suoraan kuin Jussi Halla-ahon kynästä.
Suoraan sanottuna kuulostaa vähän hölmöltä, ettet hoksaa mikä puolue on sinua lähimpänä. Sokea aatteenpalo, omaneduntavoittelu, eturyhmien palvelu enemmistöä kurjistaen yms. on sellaisia asioita, joita Perussuomalaisissa katsotaan kieroon. Pyrkimys on tehdä enemmistöä palvelevaa politiikkaa ilman sen kummoisempaa ideologiaa. Esimerkiksi autoveron laskeminen tehtiin siksi, koska autoveronlasku edesautti autojen myyntiä, jolloin autoveroa kertyi valtion kassaan lisää. Asioita hoidetaan järjellä, ei tunteella.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Kai tuo on otettava kohteliaisuutena, jos kirjoitusta verrataan Halla-ahon kirjoituksiin. Onhan tuo taitava heiluttamaan sanan säilää. Onhan noita yhtäläisyyksiä ajattelussa tullut pantua merkille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin. Persujen linjahan on Kremlin sanelema. Apropåå uusin blogisi ja persujen kanssa tässä ääneen lausuttu yhdenmukaisuus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset