Helsinki Falling

Suomi on saanut historiallisen mahdollisuuden isännöidä suurvaltojen johtajien tapaamista, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Helsingissä 16.7.2018. Tapahtuma on osoitus ennen kaikkea Suomen historiallisesta, tunnistetusta ja tunnustetusta maineesta rauhanvälittäjänä ja neutraalina toimijana suurvaltojen ristiriidoissa. Presidentti Urho Kekkosen mukaan Suomen tehtävä on toimia näissä tilanteissa lääkärinä, ei tuomarina. 

Viime vuosina Suomi on livennyt tältä ainutlaatuiselta suomalaiselta puolueettomuuden linjalta, joka tämänkin tapaamisen mahdollistaa. Suurten valtiomiestemme J.K. Paasikiven ja Kekkosen linjalle valamat perustukset ovat onneksi olleet sen verran jykevät, ettei sitä mainetta ole kokonaan onnistunut pilaamaan edes viimeisen kolmen-neljän hallituksen keskinäinen kilpailu huonoudesta. Muun muassa Yhdysvaltalainen Politico-lehti kirjoitti Suomesta neutraalina maaperänä tulevalle tapaamiselle.

Suomelle tarjotaan kasvojenkohotusta rauhanvälittämisen suurvaltana. On syytä muistaa, että mikäli olisimme Nato-jäseniä, ei tällaista tapaamista meille suotaisi. Vain puolueettomuuden kautta pieni maa voi tällä tavalla nousta kokoaan suuremmaksi.

Varjon tapaamisen ylle luo joidenkin suomalaisten puutteellinen tilannetaju. Nyt meillä on keksitty järjestää Trumpin ja Putinin vastainen suurmielenosoitus tapasmispäivänä Helsingissä. Ulkopolitiikan ja erityisesti reaalipolitiikan osaaminen on Suomessa heikentynyt huolestuttavalla tavalla. Lopullisesta katastrofista tulee huolehtimaan katteeton edistysusko sekä asiansa osaavien, kokeneiden veteraanipoliitikkojen ja -asiantuntijoiden avoin halveksunta ja maanpetoksellinen Nato-kuiskuttelu, mikäli asiaan ei aktiivisesti puututa. Kuiskuttelun tavoite on pienentää Suomi statistiksi EU- ja Nato-pöytiin sen sijaan, että se tekisi omaa, vahvaa ja juurevaa, historiastaan ylpeää ulkopolitiikkaa itsenäisenä, puolueettomana valtiona.

Nyt haluaisin kysyä Helsinki Callingiin osallistuvilta, että kumpia ihmisoikeuksia puolustatte? Niitä, joiden nimissä Yhdysvallat, Nato-maiden tukemana, on hyökännyt minne se on halunnut? Vai kenties niitä, joiden vuoksi Gazan tilanne ei sitä kiinnosta? Vai niitä ihmisoikeuksia, joita rauhantyö ja suurvaltajohtajien samaan pöytään istuminen liennytyksen hengessä puolustaa? Kannatatteko te vastakkainasettelua?

Suurvaltojen suursodassa, kolmannessa maailmansodassa, miljoonien ihmisoikeudet lakkaisivat olemasta hetkessä, eivätkä joukkotuhoaseet koskaan erottele ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Suomessa on toki vapaus osoittaa mieltä tai mielettömyyttä, joten mene ihmeessä v****ilemaan Putinille sateenkaarilipuilla ja Trumpille sikakuvilla, jos se on kypsintä, mitä keksit.

kimmokautio
Muut Hämeenlinna
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Varavaltuutettu Hämeenlinnassa. Vapauden liiton eduskuntavaaliehdokas Hämeessä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu