Seikkailuni vihervasemmistossa on ohi

Olen tänään 17.9.2018 ilmoittanut eroavani vasemmistoliitosta vastalauseena Hämeen piirihallituksen päätökselle jättää Lahden kunnallisjärjestön jäsenkokouksen äänestyksessä eniten ääniä saanut lahtelainen kaupunginvaltuutettu Seppo Korhonen eduskuntavaalien ehdokaslistan ulkopuolelle. Tällainen järjestödemokratian vastainen toiminta on hyvä esimerkki niistä syistä, miksi äänestäjät ovat kyllästyneitä perinteisiin puolueisiin.

Jatkan kaikissa kunnallisissa luottamustehtävissäni Hattulan kunnassa toistaiseksi sitoutumattomana. Edellä mainitun lisäksi päätökseni perustuu näkemyseroihin puolueen linjan kanssa.

Esimerkiksi näkemykseni järkevästä maahanmuuttopolitiikasta eroaa puolueen ja sen jäsenten linjasta. Niin sanottu vihervasemmisto tuntuu kokonaan unohtaneen pohjoismaisen hyvinvointivaltiomallin perustuvan rajoihin. Avoimien rajojen politiikka on pohjoismaisen hyvinvointivaltion vastaista politiikkaa. On hyvinvointivaltion näkökulmasta kestämätöntä, jos kuka tahansa voi milloin tahansa marssia Suomeen kuin sosiaalitoimistoon. Myös turvapaikkajärjestelmän toimivuus ja kaikkein hädänalaisimpien turvapaikanhakijoiden oikeusturva edellyttää, että kielteiset päätökset pannaan toimeen ja auttamisresurssi kohdennetaan eniten tarvitseville. Halu auttaa maailman kaikkia hädänalaisia on toki vielä suloista ja inhimillisesti ymmärrettävää, mutta silmien sulkeminen liberaalin maahanmuuttopolitiikan ongelmilta, esimerkiksi Ruotsin kohdalla, on kestämätöntä.

Li Andersson julisti tultuaan valituksi puheenjohtajaksi vuonna 2016, että on monta tapaa olla vasemmistolainen. Tämä ei ole näkynyt puoluekokouksen jälkeen käytännössä mitenkään. Päinvastoin, puolue brändäsi itsensä elokuussa vaaleanpunaiseksi ja samalla puhkesi kukkaan radikaali feminismi, joka ajaa viimeisetkin isänmaalliset, lihaa syövät, heteroseksuaalit duunarimiehet puolueen parista pois. Päälle viisikymppiset ”setämiehiksi” haukutut miesoletetut kertovat kokevansa itsensä rasitteiksi puolueelleen.

Puhdasoppisuuden vaatimuksille on puolueessa annettu aivan liikaa tilaa kukoistaa, jotta puolueesta voisi koskaan tulla suuri, inklusiivinen kansanliike. Vuonna 2016 olin itse allekirjoittajana mukana Tolkun tie –vetoomuksella yhteiskuntarauhan ja järkevän keskustelun puolesta. Omieni joukossa ”tolkun ihmiset” leimattiin natsien kätyreiksi. Jokainen voi lukea vetoomuksen itse alla olevasta linkistä ja miettiä mikä siinä tukee natseja.

Vasemmistoliiton ja vihreidenkin osin edustamaan punavihreyteen on toki kautta linjan kuulunut eräänlainen "paremman ihmisen" arroganssi, joka piirtää rajoja ideologian menestyksen mahdollisuuksille. Kun tähän lisätään kauniit julistukset solidaarisuudesta ja vapaudesta samalla, kun jo puolueen sisällä vaikuttaa väärämielisiä jahtaava inkivisitio sekä omaa etua ajava poliittinen kähmintä, alkaa aate haista pahasti päiväysvanhalta.

https://kimmokautio.com/2016/11/08/tolkun-tie-vetoomus-yhteiskuntarauhan-ja-jarkevan-keskustelun-puolesta/

kimmokautio
Muut Hämeenlinna
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Varavaltuutettu Hämeenlinnassa. Vapauden liiton eduskuntavaaliehdokas Hämeessä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu