Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Seikkailuni vihervasemmistossa on ohi

Olen tänään 17.9.2018 ilmoittanut eroavani vasemmistoliitosta vastalauseena Hämeen piirihallituksen päätökselle jättää Lahden kunnallisjärjestön jäsenkokouksen äänestyksessä eniten ääniä saanut lahtelainen kaupunginvaltuutettu Seppo Korhonen eduskuntavaalien ehdokaslistan ulkopuolelle. Tällainen järjestödemokratian vastainen toiminta on hyvä esimerkki niistä syistä, miksi äänestäjät ovat kyllästyneitä perinteisiin puolueisiin.

Jatkan kaikissa kunnallisissa luottamustehtävissäni Hattulan kunnassa toistaiseksi sitoutumattomana. Edellä mainitun lisäksi päätökseni perustuu näkemyseroihin puolueen linjan kanssa.

Esimerkiksi näkemykseni järkevästä maahanmuuttopolitiikasta eroaa puolueen ja sen jäsenten linjasta. Niin sanottu vihervasemmisto tuntuu kokonaan unohtaneen pohjoismaisen hyvinvointivaltiomallin perustuvan rajoihin. Avoimien rajojen politiikka on pohjoismaisen hyvinvointivaltion vastaista politiikkaa. On hyvinvointivaltion näkökulmasta kestämätöntä, jos kuka tahansa voi milloin tahansa marssia Suomeen kuin sosiaalitoimistoon. Myös turvapaikkajärjestelmän toimivuus ja kaikkein hädänalaisimpien turvapaikanhakijoiden oikeusturva edellyttää, että kielteiset päätökset pannaan toimeen ja auttamisresurssi kohdennetaan eniten tarvitseville. Halu auttaa maailman kaikkia hädänalaisia on toki vielä suloista ja inhimillisesti ymmärrettävää, mutta silmien sulkeminen liberaalin maahanmuuttopolitiikan ongelmilta, esimerkiksi Ruotsin kohdalla, on kestämätöntä.

Li Andersson julisti tultuaan valituksi puheenjohtajaksi vuonna 2016, että on monta tapaa olla vasemmistolainen. Tämä ei ole näkynyt puoluekokouksen jälkeen käytännössä mitenkään. Päinvastoin, puolue brändäsi itsensä elokuussa vaaleanpunaiseksi ja samalla puhkesi kukkaan radikaali feminismi, joka ajaa viimeisetkin isänmaalliset, lihaa syövät, heteroseksuaalit duunarimiehet puolueen parista pois. Päälle viisikymppiset ”setämiehiksi” haukutut miesoletetut kertovat kokevansa itsensä rasitteiksi puolueelleen.

Puhdasoppisuuden vaatimuksille on puolueessa annettu aivan liikaa tilaa kukoistaa, jotta puolueesta voisi koskaan tulla suuri, inklusiivinen kansanliike. Vuonna 2016 olin itse allekirjoittajana mukana Tolkun tie –vetoomuksella yhteiskuntarauhan ja järkevän keskustelun puolesta. Omieni joukossa ”tolkun ihmiset” leimattiin natsien kätyreiksi. Jokainen voi lukea vetoomuksen itse alla olevasta linkistä ja miettiä mikä siinä tukee natseja.

Vasemmistoliiton ja vihreidenkin osin edustamaan punavihreyteen on toki kautta linjan kuulunut eräänlainen "paremman ihmisen" arroganssi, joka piirtää rajoja ideologian menestyksen mahdollisuuksille. Kun tähän lisätään kauniit julistukset solidaarisuudesta ja vapaudesta samalla, kun jo puolueen sisällä vaikuttaa väärämielisiä jahtaava inkivisitio sekä omaa etua ajava poliittinen kähmintä, alkaa aate haista pahasti päiväysvanhalta.

https://kimmokautio.com/2016/11/08/tolkun-tie-vetoomus-yhteiskuntarauhan-ja-jarkevan-keskustelun-puolesta/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

55Suosittele

55 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Olipas raikas kirjoitus. Suora mielipide vasemmistoliiton harjoittamasta politiikasta. Tuskin tulet olemaan ainoa, joka huomaa olevansa "väärillä vesillä".

Sanonta sopii tähän kohdallasi oikein hyvin "Parempi myöhään kuin milloinkaan"

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Onnea jatkoon. Saman huomasivat aikanaan Nalle Wahlroos ja Nils Torvalds joten et ihan huonoa ratkaisua tehnyt ellet liity ikäihmisten toiseen punajärjestöön.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Tosin Nalle meni sitten yhdestä ääripäästä täysin toiseen... Ei hyvä kumpikaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onnea sulle. Mikä on sun seuraava puolue?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Joutunen tuota hetkisen miettimään. :)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kimmo, on hienoa, että funtsit asioita kriittisesti ja uskallat tarvittaessa olla eri mieltä!!

Sen sijaan, että suosittelisin sinulle mitään puoluetta, haluan suositella sinulle tutustumista meidän nykyiseen talousjärjestelmäämme. Usko tai älä, se on myös poliittisen vallankäytön pohjana!

Lue siis Karl Marx'in Pääoma. (Siitä on hiljattain ilmestynyt uusi suomennos.)

Miksi et lukisi? Kyseessä on sentään ihmiskunnan historian toiseksi luetuin teos. Ja sitäpaitsi se auttaa sinua ymmärtämään nykyista yhteiskuntaa, taloutta ja politiikkaa paremmin kuin mikään muu teos!!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No ei Marxin ”Pääoma” kyllä pääse lähellekään niitä lukuja, joihin pari uskontoaiheista ja myös fiktiivistä kirjaa pääsevät. ”Kommunistinen manifesti” ja ”Pääoma” ovat molemmat myyneet siinä 500 miljoonaa kappaletta. J.K. Rowling pääsee Harry Potterilla samoihin lukuihin.

Kuvaavaa on, että Marxin haudalle (Highgaten hautausmaa Lontoossa) on pääsymaksu.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Lue siis Karl Marx'in Pääoma. (Siitä on hiljattain ilmestynyt uusi suomennos.)"

Olen tätä ns. Parta Kallen raamattua lueskellut joskus. Mieleeni on jäänyt ajatus siitä, että se on lähinnä sosiaalipornon talousteorioiden yhdistelmä.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Hyvä kirjoitus, mutta kyllä sinä nyt monen vihervasurin mielen pahoitit. Ties vaikka saisit vielä natsin leiman otsaasi, sillä kyllä nämä "hyvät ihmiset" ovat kovia niitä leimoja erilailla ajatteleviin ihmisiin lyömään. Heissä itsessäänhän ei ole koskaan mitään vikaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tossa alapuolella petterillä meni porot nokkaan ja vittuilee vielä perään, tolleen vasureille vissiin hankitaan niitä niiden kipeästi tarvitsemia äänestäjiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tekstistä päätellen oletkin ollut ihan väärässä puolueessa.

Oikea viiteryhmä löytyy tuolta kokoomuksesta oikealta, siellä on ovet avoinna ja rajat levällään, eiku sori rajat kiinni. :)

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Suositat siis Kimmolle RKP:tä? Aika villiä ...

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Valitettavasti tämä ei yllätä. Onhan aiemmin jo mm. entinen puoluesihteeri ja useampi veteraanipoliitikko vaihtanut urheiluseuraa.

Paikallistasolla pitkän linjan vasemmistovaltuutetuilta ja luottamushenkilöiltä kuulee enemmänkin kipuilua.

Seppo Korhosen kommentointi on mielestäni ollut ajan hermolla, terävää mutta asiallista. Sääli, ettei hän pääse nyt ehdolle.

Menestystä luottamustehtäviesi hoitoon jatkossa!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Otetaan ryhtiä ja tsembataan kaikki. Vaalituloksen ratkaisee se, mikä puolue on parhaassa vaalikunnossa just kyseisenä päivänä.

Mutta, kuten norjaksi sanotaan, "tap o vinn, samme sinn".

Eli muistetaan, että vaaleissa on kyse vain hauskasta urheilutapahtumasta, jolla ei ole sen kummempaa merkitystä! :D :D :D

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Muistaakseni Eetulla on ollut terveitä näkemyksiä ihan täällä esitettäväksi asti joten tsemppiä myös sinulle. Toivotaan että hermot kestävät feministikommunistien kuningasideoita.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Maahanmuuton määrällisiin yli- ja laadullisiin alilyönteihin kriittisesti suhtautuvaa vasemmistolaista puoluetta kaivataan kovasti Suomen poliittiselle kartalle. Maahanmuuton vastustaminen ei toki ole itseisarvo, vaan suomalaisen työvoiman suojelu mm. palkkojen halpuutukselta tai sosiaaliturvan rapauttamiselta. Olisi syytä ajatella myös jo tänne muuttaneita sikäli, ettei rajat auki-politiikan myötä ajauduta kaaokseen tai 1800-luvun työmarkkinoihin ja "sosiaaliturvaan".
Pieniä puolueviritelmiä on siellä täällä, mutta uskottavat vetäjähahmot ovat vähissä ja media on tämmöiselle suuntaukselle erittäin vihamielinen. Taisteluhaluiselle riittäisi kyllä työmaata ja nippu fanaattisia vastustajia.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Samaa mieltä. Paavo Väyrysen puoluehanke on aikalailla tähän kysyntään vastaava, jos sen ohjelmaa ja Väyrysen ulostuloja lukee. Aito alkiolaisuus sijoittunee jonnekin keskusta-vasemmistoon.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Väyrysen hanke on tosiaan sikäli lähempänä sitä "oikeaa vasemmistoa" kuin PS, joka siinä Väyrysen ja Kepun välissä koettaa tehdä sosiaalipolitiikkaa ilman eurososialismia. Väyrynenhän on bryssä, kuten koko Kepun johto (vaikkei kenttä sitä olekaan).

Marko Rantaiso

Kannattaa olla rehellinen itselleen! Minullekin Vassarit ovat liian vasemmalla ja liikaa hurahtaneet vihervouhotukselle ja maahanmuuttajille oveni ei olisi aivan näin "selällään" auki. Välillä on tuntunut myös siltä, että onko avarakatseisuus aitoa vai päälleliimattua. Minä varmaan liikun ensi vaaleissa SDP:n suuntaan, vaikka heiltäkin on punainen lanka kateissa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"On hyvinvointivaltion näkökulmasta kestämätöntä, jos kuka tahansa voi milloin tahansa marssia Suomeen kuin sosiaalitoimistoon"

"Omieni joukossa ”tolkun ihmiset” leimattiin natsien kätyreiksi."
.....................

Säähän osaat jo Persujen retoriikan ja olkiukot.

Ei muuta kuin sinne vaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Miten nämä sanonnat tuntuivatkin niin tutuilta ?
Ja perustelut ja asioiden luonnehdinnat.
Miksi kiukutella entiselle puolueelle, kun sopiva on valmiina odottamassa ?

Vaikka käsitys entisestä puolueesta on näin kummallinen, voihan se osua paremmin kohdalleen seuraavassa.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Katos katos, eipä kauaa tarvinnut odottaa, kun vasemmalta tulee juurikin sellainen leimakirveen heiluttaja, joiden takia Suomessakin alkaa sama touhu kuin USA:ssa: #WalkAway

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

" Leimakirveen heiluttaja" on muutenkin nimittelyssä ja leimaamisessa erittäin aktiivisten hätävaraleima silloin, kun ei kiireessä muuta keksitä.
Se vain toimii aika huonosti , jos tarkoitus on nimittelyn vähentäminen.

Olihan tuolla kai jollain jo " feministikommunistit"- vai oliko se toisinpäin?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tiettyä sympatiaa koen Vasemmistoliittoakin kohtaan, koska siinä on ollut häivähdys köyhän asialla olemistakin. Sikseen en mitenkään erityisesti onnittele blogistia Vasemmistoliiton jättämisestä, koska minun mielestäni kaikissa puolueissa Suomessa tarvittaisiin tolkun ihmisiä.

Toisaalta täällä Puheenvuorossakin on Vasemmiston kunnallisvaaliehdokkaana ollut kirjoittaja tuonut esille tietyn epätasa-arvoisuuden juuri Vasemmistoliiton sisällä. Ehdokkaissa on ollut ykkösehdokkaita ja sitten täyte-ehdokkaita, joiden tehtävä on tukea ykkösehdokkaita. Varsin outo asetelma, koska kullakin ehdokkaallahan pitäisi olla oma tukijoukkonsa.

Seppo Korhonen ei sitten ollut ykkösainesta?

Miten se vanha sanonta menikään, aate on jalo, mutta toverit v**tumaisia. Edellisestä ei ehkä enää ole niin paljon havaintoa.

Tolkun vetoomushan on tolkullinen askel oikeaan suuntaan.

On milteipä matemaattinen väistämättömyys, ettei samaan aikaan voi vallita kovinkaan pitkään pohjoismaista hyvinvointivaltiota ja sen avointen rajojen yli tulevaa elintasopakolaisvirtaa. Tässähän talousresurssitkin yhtä autettavaa kohti toimivat vain prosentin teholla optimaaliseen tilanteeseen verrattuna.

Toivon blogistille antoisaa jatkoa urallaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"On milteipä matemaattinen väistämättömyys, ettei samaan aikaan voi vallita kovinkaan pitkään pohjoismaista hyvinvointivaltiota ja sen avointen rajojen yli tulevaa elintasopakolaisvirtaa. Tässähän talousresurssitkin yhtä autettavaa kohti toimivat vain prosentin teholla optimaaliseen tilanteeseen verrattuna."

Tuo(kin) on nykyiselle Vasemmistoliitolle lähes mahdotonta ymmärtää. Tai täytyyhän heidän se käsittää, ja asian toteaminen vain on heille mahdotonta ideologisista syistä. On ihme että heillä on edes joitakin duunareita vielä puolueessa. Kaution kuvaus ex-puolueestaan ei mitenkään yllätä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Päinvastoin.
Klassiseen vasemmistolaisuuteen kuuluu talouden globaalien lainalaisuuksien ja kytkösten tajuaminen.
Se pitää vastuuttomana populismina ja suorana valehteluna " rajat kiinni"- ideaa työläisten etujen suojelijana.

Jossain määrin energiapolitiikassa , ulkopolitiikassa ja kauppapolitiikassa on jouduttu kohtaamaan riskejä perinteiselle työväestölle, kun tuleviin uhkiin on pyritty varautumaan.
Mutta ajatus siitä, että Suomi voisi irtisanoutua turvapaikkapolitiikasta jonkin kuvitellun palkkavaikutuksen vuoksi, on täysin vastuutonta puhetta.

Työväestön oikeuksia ei noin turvata , eivätkä työväestön oikeudet todellakaan ole populistipuolueiden ohjelmien keskiössä.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

"Vasemmistoliiton ja vihreidenkin osin edustamaan punavihreyteen on toki kautta linjan kuulunut eräänlainen paremman ihmisen "arroganssi", joka piirtää rajoja ideologian menestyksen mahdollisuuksille.

Kimmo Kautio! Voitko avata enemmän mitä tämä ylläoleva lause ja varsinkin mitä tuo sivulause meriteeraa? Käytä selvää suomen kieltä.

Tiedoksesi Kautio! Paavo Väyrynen on Tampereella kirjastotalo Metsossa to 20.9 klo 18.00. Väyrysen Seitsämän tähden liike kiinnostaa ihmisiä, joilla ei ole poliittista kotia.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Suomeksi: Ylimielisyys ja sellainen paremman ihmisen oikeamielinen julistus ei uppoa kaikkiin. Esim. kun esitetään että ollaan parempia ja ekologisempia, kuin kotimaisen lihan syöjät, kun puputetaan jotakin maapallon toiselta puolen rahdattua superfoodia. Tai kiillotetaan omaa suvaitsevaista kilpeä. Siis läpinäkyvä hyvesignalointi karkottaa uskoakseni enemmän äänestäjiä kuin houkuttelee.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Mitä on maapallon toiselta puolelta rahdattu superfood? Miten voi esittää, että ollaan parempia ja ekologisempia kuin kotimainen lihansyöjä? Kuka on esittänyt?

Miten kiillotetaan omaa suvaitsevaista kilpeä?

Taaskaan ei aukea mikä on läpinäkyvä hyvesignalointi.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko Vastaus kommenttiin #36

Vihervasemmistolaisten ruokapöytään laiva- ja lentorahdataan soijaa, tofua, kikherneitä, avokadoja, riisiä ja nuudeleita ja ties mitä pakurikääpiä, mitä perinteinen työväenpuolueen äänestäjä ei ole harkinnutkaan syövänsä. Sen sijaan rautakoura on popsinut perunaa, ruisleipää ja kotimaista lihaa / lihajalosteita ja enenevässä määrin myös kotimaisia vihanneksia. Mutta sehän on väärin se, sillä suomalainen ruoka tuhoaa ilmaston, itämeren ja kehitysmaalaisen elämänedellytykset, kun taas jossain muualla tuotetaan ruokaa ilman ympäristövaikutuksia ja sosiaalisesti kestävällä tavalla.

Vihervasemmistolaisen logiikan mukaan soijan syöminen on hyvästä ihmiselle, ilmastolle ja kehitysmaille, mutta naudan lihan syöminen ei ole, koska naudoille syötetään soijaa, joka on pahasta!? Ja onhan se, sillä 90 % maailmanmarkkinoilla liikkuvasta soijasta on geenimuunneltua, soijan viljelyn alta kaadetaan sademetsiä ja ruokaa tarvitsisivat myös soijantuottajavaltioiden omat kansalaiset. Mutta miksi se ihmisen syömä soija pelastaa maailman ja naudalle syötetty tuhoaa sen?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Voi hyvänen aika !
Kaikki, joilla on ehdotuksia ongelmien ratkaisuksi varmasti pitävät omia ehdotuksiaan hyvinä.
Eivätkä varmasti näin ajattele itseään huonoina ihmisinä - joskaan eivät ehkä maailman parhainakaan.

Poliittinen keskustelu rämpii kyllä pohjamudissa, jos käsitteet ovat " hyvesignaloinnin" tasoa ja ongelmat lihaasyövän "äijän" itsetunnon tasoa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vaikka ajasta, jolloin SKP:n sisällä oli jako enemmistö-ja vähemmistöläisiin on kulunut jo puolivuosisataa niin edelleen sen vaikutus näkyy Vasemmistoliiton sisällä, varsinkin paikallistasolla. Älä nyt kuitenkaan sekoita muita puolueita, että kaikissa niissä myös kärvisteltäisiin VL:n kärsimistä ongelmista.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kun kattoo makkosten ja ritaloiden peukuttajia niin ihmettelen ettei vielä ole julistettu "fatvaa" eronneita ja sitä suunnittelevia vastaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Olin jo ajatuksissa, että vasemmistossa kaikilla on liirannu täysin.

Tämä kirjoitus sai ajatuksen, että oon väärässä, ja siellä joukossa kuitenkin järkiäkin on vielä tallella jossain.

Oli ilo lukea tämä, kiitos.
Tsemppiä jatkoon.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Ei vasemmistolla ole "liirannut täysin", vain eliitti siellä on puskenut "oikean vasemmiston" pois näkyvistä.

Kärjessä niin VAS kuin Vihr tai SDP on nykyjohdolla kompassi hukassa, ajetaan kaikkea muuta kuin duunarin etua ja haalitaan maahan ilman mitään kriteerejä maailmalta väkeä ylikuormittamaan sosiaalijärjestelmämme ja varmistamaan, että halpatyövoimaa riittää ja että verotus vain kovenee jo nykyisin sietämättömästä tasosta.

Ai niin ja valta halutaan keskittää epädemokraattiselle keskusjohdolle, joka tällä kertaa ei ole Moskovassa eikä Berliinissä, vaan Brysselissä.

Tunnen monia pitkän linjan vasemmistolaisia, joista osa on joko ilman puoluetta, tai osa jopa päätynyt Persuihin tekemään sitä, mitä varten vasemmisto on aikoinaan syntynyt: rakentamaan tätä maata tavalliselle suomalaiselle, joka on yleensä duunari.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#39
Kärjessä niin VAS kuin Vihr tai SDP on nykyjohdolla kompassi hukassa, ajetaan kaikkea muuta kuin duunarin etua ja haalitaan maahan ilman mitään kriteerejä maailmalta väkeä ylikuormittamaan sosiaalijärjestelmämme

valta halutaan keskittää epädemokraattiselle keskusjohdolle, joka tällä kertaa ei ole Moskovassa eikä Berliinissä, vaan Brysselissä.
..................

10 ihmistä peukuttanut valheille.

Valhe 1: Vasemmisto eikä Vihreät eivät ole haalimassa tänne "väkeä".
Valhe 2: EU on demokraattinen järjestö.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #61

"Valhe 2: EU on demokraattinen järjestö."

Samaa mieltä. Emävalehan tuollainen väite olisi :)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #66

#66
Väitteen esittäjällä on velvollisuus näyttää asia toteen.

Perustele miksi EU ei ole demokraattinen järjestelmä?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #70

Minähän vain siteerasin sinua.

Mutta jos tarkoitit päinvastaista, niin on jännää, miten ketterästi sovellat tuota, että "väitteen esittäjällä on velvollisuus näyttää asia toteen" muihin muttet itseesi. No inhimillistä varmaankin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #75

#75
Minähän vain siteerasin sinua.
..............

Tämän aiheen keskustelu alkoi kommentista #39.

Onko sinulla mitään järkevää sanottavaa EU:n demokraattisuudesta vai "siteeraileitko" vain?

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Todella hienoa nähdä miten ihmiset ajattelevat asioita itse ja poistuvat vanhoista puolueista. Mirita Saxberg juuri kirjoitti lähtevänsä Kokoomuksesta, ja sitten on tietysti Jungner ja Harkimo, ja heidän Liike Nyt. Ja kun tähän päälle tulee ensimmäiset eduskuntavaalit joissa on Liberaalipuolue, ja kun vielä huomioidaan, että persut ovat päässeet Soinin despotismista eroon, niin ollaan todella hyvissä asemissa poliittisen tarjonnan kanssa. Tässähän kohta piraatinkin usko maahan ja ihmisiin herää.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Tervehdin myös ilolla tätä kehitystä! Vaihtoehtojen runsaus on rohkaisevaa.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

JA Väyrynenkin ehtii vielä perustaa pari puoluetta ennen eduskuntavaaleja ja kolmannen EU-vaaleihin mennessä. Mutta en sitten ttiedä, kuinka rohkaisevaa tuo on.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Minusta on hienoa, että löytyy ihmisiä jotka tekevät retkiä oman maailmankuvansa reunoille, se avartaa.

Onnittelut!

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Onnea tuulimyllyjen vastaiseen taisteluun. Suomi ja Ruotsi koko
maailman sosiaalitoimistoina jatkavat entiseen etniseen malliin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hyvä kirjoitus ja hyvä vetoomus. Osuvasti kirjoitettu molemmat.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Tarjoon kahveet jos törmätään.

Olet tervehtynyt !

Onnea !!!

Timo Heikkila
Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

En usko, että järisyttävästä uutisesta johtuenkaan maapallo suistuu radaltaan. Veikkaanpa vielä rohkeasti, että Vasemmistoliittokin jatkaa toimintaansa tästä takaiskusta huolimatta.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kimmo Kautio, toivottavasti löydät itsellesi ne ainakin yhtä hyvät "paremmat ihmiset", joita et ilmeisesti löytänyt vasemmistosta. Ehkäpä persut, siniset, kepu tai kokoomus tarjoavat sinulle loistavan poliittisen tulevaisuuden. ;)

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

En kuulu mihinkään puolueeseen eikä minulla ole tarvetta puolustaa vasemmistoliittoa senkään vuoksi. Silti luin hieman hämmentyneenä kirjoitusta.

Ensinnäkin, miten isänmaallisuus ja lihansyönti ovat ristiriidassa nykyisen aatemaailmasi kanssa? Koen itseni feministiksi, syön lihaa vaikka terveys ja ympäristösyistä aionkin lihan kulutusta vähentää, ainakin se tekisi minulle hyvää. Suomi ei ole maailman sosiaalitoimisto, pakolaisten määrät täällä ovat maailmanlaajuisesti ja verrattuna muihin EU-maihin pieniä. Turvapaikanhaun järjestelmässä on varmasti parannettavaa. "Sosiaalitoimisto" - läppä on persujen ja maahanmuuttokriittisten keksimä olkiukko.

Uskoisin olevani normaalin isänmaallinen, armeija on käyty vaikka en mielestäni kaksinen sotilas ollutkaan ja sivari voi yhtä lailla olla isänmaallinen. Minulle isänmaallisuus on ratkaisukeskeisyyttä, maailman tilan tunnustamista ja positiivista toimintaa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ihmisiä siirtyy jatkuvasti puolueesta toiseen. Joku oikeammalle toinen vasemmalle. Toki jos siirtyjä ei näytä tietävän edes entisen puolueensa politiikasta paljoakaan kertonee jotain siitä panoksesta millä asioihin on tullut perehdyttyä, mutta ei se tee siirtymisestä sen harkitsemattomampaa. Tässä ilmeisesti on takana se, että blogistin arvomaailma ei alunperinkään ole oikein osunut yksiin puoluevalinnan kanssa, jolloin puolueen vaihto on vain luonnollinen ratkaisu.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Kyllä minulle on tullut ihan yllätyksenä, että vasemmistossa ei kunnioiteta järjestödemokratiaa eikä hyvinvointivaltion säilyttäminen merkitse mitään koko maailman halaamisen rinnalla.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Vasemmistolla on ollut perinnettä tuon järjestödemokratian kanssa kompuroinnin suhteen, eli jatkanevat vain perinteitä ;) Ja maailmanhalaus on tätä perussuomalaista retoriikkaa joka on pohjimmiltaan tyhjän päällä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #53

Kaution tulevaa, poliittista kotia ei ole vaikea arvsta. Retoriikka on jo sisäistetty.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Esimerkiksi näkemykseni järkevästä maahanmuuttopolitiikasta eroaa puolueen ja sen jäsenten linjasta. Niin sanottu vihervasemmisto tuntuu kokonaan unohtaneen pohjoismaisen hyvinvointivaltiomallin perustuvan rajoihin."

Pohjoismainen hyvinvointimalli perustuu arvoihin, ei rajoihin.

"Avoimien rajojen politiikka on pohjoismaisen hyvinvointivaltion vastaista politiikkaa. On hyvinvointivaltion näkökulmasta kestämätöntä, jos kuka tahansa voi milloin tahansa marssia Suomeen kuin sosiaalitoimistoon."

Kuka tahansa ei voi milloin tahansa marssia Suomeen eikä Vasemmistoliitto ole sitä vaatimassa, vaan se haluaa kehittää laillisia maahantuloväyliä. Ei ole liikaa vaadittu, että maahanmuuttajilla on samat oikeudet kuin kantasuomalaisilla sillä he eivät ole yhtään huonompia ihmisiä kuin kantasuomalaiset.

"Myös turvapaikkajärjestelmän toimivuus ja kaikkein hädänalaisimpien turvapaikanhakijoiden oikeusturva edellyttää, että kielteiset päätökset pannaan toimeen ja auttamisresurssi kohdennetaan eniten tarvitseville."

Nämäkin riippuvat tapauksista. Kielteiset päätökset saattavat myös olla monessa mielessä kyseenalaisia tai virheellisiä sillä varsinkin valtion viranomaiset ovat erehtyväisiä.

"Halu auttaa maailman kaikkia hädänalaisia on toki vielä suloista ja inhimillisesti ymmärrettävää, mutta silmien sulkeminen liberaalin maahanmuuttopolitiikan ongelmilta, esimerkiksi Ruotsin kohdalla, on kestämätöntä."

Tämäkin on tietoista vääristelyä blogistilta. Kukaan ei ole auttamassa "maailman kaikkia hädänalaisia". Vasemmistoliitto ei ole sulkenut silmiään Ruotsinkaan ongelmia mutta tavat joilla ongelmia halutaan korjata eroavat toki maahanmuuttokriitisten lähinnä neuroottiseen maahanmuuttajavihaan perustuvista kyseenalaisista toimintametodeista.

"Li Andersson julisti tultuaan valituksi puheenjohtajaksi vuonna 2016, että on monta tapaa olla vasemmistolainen. Tämä ei ole näkynyt puoluekokouksen jälkeen käytännössä mitenkään. Päinvastoin, puolue brändäsi itsensä elokuussa vaaleanpunaiseksi ja samalla puhkesi kukkaan radikaali feminismi, joka ajaa viimeisetkin isänmaalliset, lihaa syövät, heteroseksuaalit duunarimiehet puolueen parista pois. Päälle viisikymppiset ”setämiehiksi” haukutut miesoletetut kertovat kokevansa itsensä rasitteiksi puolueelleen."

Jälleen tietoista liioittelua blogistilta. Li Andersson, joka on tällä hetkellä suosituin puheenjohtaja, on pääosin keskittynyt kannanotoissaan työttömien ja vähävaraisten asioihin. Mitään radikaalifeminismiin viittaavaa niissä ei ole näkynyt.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257540-alma-kysel...

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Ei ole liikaa vaadittu, että maahanmuuttajilla on samat oikeudet kuin kantasuomalaisilla sillä he eivät ole yhtään huonompia ihmisiä kuin kantasuomalaiset."

Kirjoitat jäljempänä "varsinkin valtion viranomaiset voivat olla erehtyväisiä."

Aivan samoin voi, ja mikäli todellisuudesta yhtään on ehtinyt ymmärrystä kerryttämään, tulee ajatella, että valtion resurssit ovat rajallisia, eivät ehtymättömiä.

Resurssit kaikessa rajallisuudessaan ovat mitä ovat riippumatta siitä, kuinka ylevien arvojen ja hivelevien ajatusten pohjalta hyvinvointivaltiokuvaa maalailee.

Juuri tuon ymmärtämisessä tuntuu usein etenkin vasemmistoleiristä ponnahtavien keskuudessa usein olevan hiukan työstettävää.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Juuri siksi, että taloudessa vallitsee tiettyjä lainalaisuuksia, ajatus rajat kiinni - politiikasta talouden pelastajana on vastuuton.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #64

Esimerkiksi rahojen riittävyys on taloudellinen lainalaisuus, joka hyvinkin saattaa astua kauniin ajatuksen "maahanmuuttajilla on samat oikeudet kuin kantasuomalaisilla" päälle.

Oikeudet kun useimmiten ovat realisoitavissa rahalliseksi arvoksi.

Perustelu "sillä he eivät ole yhtään huonompia ihmisiä kuin kantasuomalaiset" taas on jotain, joka tekee edellä siteeratusta kauniin.

Helena voit aivan hyvin jo hiljalleen alkaa sisällyttämään ajatteluusi sen, että "maahanmuuttajat vs. kantasuomalaiset, samat oikeudet" ajattelun sekä viittaamasi rajat kiinni vouhotuksen väliin mahtuu runsaanlaisesti maastoa. Se mahdollistaisi enemmän keskustelua.

Vaikka toki onkin helpompaa, ehkä jännittävääkin kalistella sapeleita jotain äärijuttua kohtaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #69

1. Juuri siksi, että talouden kulloisetkin resurssit ovat tietyssä mielessä
( eivät joka suhteessa) rajalliset, ajatus äkillisestä EUn ja kans välisen yhteisön sopimusten ulkopuolelle jättäytymisestä tai vaatimus turvapaikkaoikeuden lopettamisesta on epärealistinen ja taloudellisesti vaarallinen. Toki se on samalla vaarallinen ihan fyysisestikin, nimenomaan meille itsellemme.
Seuraukset nimenomaan tulevat kalliiksi.

2. En tiedä, kenelle tai kenestä Helenasta puhut, mutten oikein löydä tuosta luonnehdinnasta omaa maailmankatsomustani.
En hae elämääni jännitystä, vielä vähemmän sapelinkalistelua , vaikka pidän kyllä ihmisoikeuksia universaaleina.
Siitä ei tainnut kuitenkaan tässä olla kyse, vaikka ihmisoikeuksien kyseenalaistaminen kieltämättä on aika " äärijuttu".

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#56: ” Vasemmistoliitto haluaa kehittää laillisia maahantuloväyliä”

-> On vaikea nähdä syytä, minkä vuoksi pitäisi kehittää ”laillisia maahantuloväyliä”. Kyllä tänne pääsee ihan helposti ja laillisesti jo nyt, jos vain on jokin hyvä syy tulla tänne. Tuskin kuitenkaan voidaan ajatella, että ihan kenellä tahansa olisi tuosta vain subjektiivinen oikeus saapua Suomeen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Suomeen on oikeus saapua jokaisella , jolla on passi ja Schengen - alueelta jokaisella, jolla on henkilökortti.
Turvapaikkaa taas saa hakea jokainen kans välisen järjestelmän perusteella.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #63

Mainitsemillasi edellytyksillä Suomeen on lähtökohtaisesti oikeus saapua. Jos kuitenkin kyseessä on henkilö joka ei ole Suomen kansalainen, hänen maahan saapumisensa voidaan myös tarvittaessa estää.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

En kuulu itse Vasemmistoliittoon, mutta en ole havainnut Li Andersdonin puheissa tai ehdotuksissa ikinä mitään sentimentaalista idealismia tai moralismia .
( Molempia kyllä ylettömästi Laura Huhtasaaren puheissa .)

Oman pienen vastuuosuuden kantaminen maailman pakolaisuudesta on taloudellisesti huomattavasti järkevämpää kuin ehdotus sanoutua vastuusta irti.
Se ei toisi talouteen mitään hyvää , hetkessä tilanne olisi paljon nykyistä pahempi eikä hyvinvointivaltiosta olisi kuin muisto.

Tunnen sen verran läheltä ( h y v i n läheltä) tätä vasemmiston ns äijäsiiven turhautumista , että voin sanoa sieltä puuttuvan lähes täysin Li Anderssonin järkevä ja vastuullinen , aidosti vasemmistolainen ajattelu.

Tunteet on helppo ymmärtää , mutta kun ne esitetään täysin romahtaneena ideologiana esim entisen pikkupioneerin suulla , henkinen konkurssi on ilmeinen.
Joutuu kuulemaan avointa rasismia , populistista kansalliskiihkoa ja kummallista duunariuhoa.
Se ei ole vasemmistolaisuuden vaan " äijyyden" kriisi.

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

Tsemppii Kimmo

Koska on synnyinkaupungin ja sen lähiseutujen politiikkaa tullut seurattua, niin olet ollut kiva ja suorasanainen poikkeus. Mutta kyllähän sun paikkasi on aina ollut persuissa.

Olet pomppinut puolueesta toiseen ja ollut välillä sitoutumaton ja milloin mikäkin tuuliviiri. Niemisen Tuomas, joka on poikkeuksellisen fiksu jätkä teillä Hattulassa, voisi vaikka antaa sulle luennon politiikasta, niin osaisit asettua aloillesi.

Mutta as said, tseppiä jatkoon KImmo

A

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Sinne vain 20.9 kuuntelemaan Väyrysen esitelmää ja puhelemaan maestron kanssa samalla reissulla. Kärkikolmikkoehdokkaaksi varmaan seitsemän tähden liikkeessä Hämeessä pääset. Suuren osan seitsemän tähden liikkeen jäsenistä jo tiedätkin miten ajattelevat, kun olet joskus osallistunut niihinkin keskusteluihin rakentavilla viisailla kommenteillasi.
Kovasti tsemppiä ja onnittelut päätöksestäsi.

Koistinen Artsi

Suosittelen Perussuomalaisia Sinulle. Saat olla oma itsesi. No, Persuja kutsutaan yhden agendan puolueeksi, mutta kun se agenda on suomalaisten hyvinvointi, niin en pidä tätä 'yhden agendan' aatetta kovinkaan pahana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset