Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Tehdään Suomesta jälleen kokoaan suurempi

Punnittuani huolellisesti vaihtoehtojani ja saatuani myös yhteydenottoja eri tahoilta, olen päättänyt pitkällisen harkinnan jälkeen pyrkiä valtiotieteen tohtori, kansanedustaja Paavo Väyrysen perustaman Seitsemän tähden liikkeen kansanedustajaehdokkaaksi.

Tähtiliikkeen sanansaattajana sitoudun puolustamaan Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta, tukemaan hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, ponnistelemaan köyhyyden poistamiseksi sekä vahvistamaan maaseudun ja maakuntien elinvoimaa. Vetoan teihin kaikkiin näitä teemoja kannattaviin, että allekirjoittaisitte tähtiliikkeen kannattajakortin. Seitsemän tähden liike on saatava nopeasti puoluerekisteriin.

 

*******

 

Tällä hetkellä en ole ylpeä maasta, jota johdetaan, kuin alas ajettavaa yritystä. Yhteinen omaisuus myydään eniten tarjoavalle, ketään ei enää kiinnosta miten meidän käy ja kaikki ottavat omaksi hyödykseen, mitä irti saavat. Suomen historia on suurvaltojen ristiriitojen suhteen puolueettoman, pohjoismaisen hyvinvointivaltion historiaa. Meillä on sellainen, kunniakas perintö, jota kenellekään muulla ei ole. Voisimme olla rohkeasti ja ylpeästi suomalaisia, omalla linjallamme. Mutta pian kyse todella on pelkästä historiasta, jos meno ei muutu. Tämä maa tarvitsee valtiomiestason reaalipolitiikkaa ja erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikan ymmärtäjiä, joille isänmaan etu kulkee oman poliittisen puolueen, etujärjestön tai identiteettiryhmän edun edellä. Tarvitsemme valtiomiehiä, joiden maailmankuva ei ole lähtöisin Hollywood-rainoista, vaan todellisuudesta.

Valtiomiestason politiikkaan ei sovi hysteerinen vouhottaminen Venäjän uhasta ja krampinomainen turvaaminen sotilaalliseen liittoutumiseen. Ei ole tervettä ajatella, että itsenäisyytemme tuki ja turva tulee ulkopuolelta. Suomen asema itsenäisenä, puolueettomana maana on palautettava entiseen loistoonsa. Pienen maan suuruus on puolueettomuudessa. Tämä näyttäytyi konkreettisena, kun Suomi isännöi viime kesänä Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien huippukokousta. Helsingin valikoitumisen tapaamispaikaksi katsottiin ulkomaillakin perustuvan puolueettomuuspolitiikan traditioon. Tämä johti esimerkiksi siihen, että tapaamisen alla presidentti Sauli Niinistöllä oli huikea tilaisuus keskustella kummankin suurvaltajohtajan kanssa ja vaikuttaa. Viime hallitusten johdolla olemme hukanneet tämän perinteisen ulkopoliittisen linjamme, jossa toimimme suurvaltojen ristiriidoissa enemmän lääkärinä, kuin tuomarina. Suurten valtiomiestemme Paasikiven ja Kekkosen perintöä on vedetty urakalla vessasta alas.

 

*******

 

Valtiomiestason politiikkaa on huolehtia myös pohjoismaisen hyvinvointivaltion säilyttämisestä. Viime vuosina toteutettu hyvinvointivaltion purkaminen Suomessa on pysäytettävä. Tätä eivät vihervasemmistolaiset puolueetkaan tule tekemään, sillä ne harjoittaisivat hallitusvastuussa kestämättömän liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa. Pohjoismaisen hyvinvointivaltiomallin perusta on kuitenkin nationalismissa. Se on perustettu palvelemaan rajattua ihmisjoukkoa ja vapaamielinen maahanmuuttopolitiikka on hyvinvointivaltiota purkavaa politiikkaa.

Mikäli kuka tahansa, mistä tahansa voi koska tahansa ja ilman pätevää syytä marssia kenenkään rajoittamatta tai palauttamatta rajojemme yli ja asettua nauttimaan eduista, jotka kustantavat suomalaiset veronmaksajat, ei lopputulos voi olla hyvä. Katastrofaalinen, hyvinvointivaltiota tuhoava, holtiton ja ongelmia aiheuttava maahanmuuttopolitiikka ruokkii lisäksi yhteiskunnallista vastakkainasettelua ja romuttaa kansallista yhtenäisyyttä, jota vaaditaan hyvinvointivaltion ylläpitämiseen ja rahoittamiseen. Suomen toimiessa koko maailman sosiaalitoimistona ja ilmasto-omatuntona, entistä harvempi suomalainen haluaa osallistua näiden kaikkien kustannusten kattamiseen. Tämä heikentää kaikkien Suomessa jo asuvien köyhien ja pienituloisten asemaa entisestään.

 

*******

 

Pienen kansan voima on yhtenäisyydessä. Suomi on esimerkiksi edellä mainituissa turvallisuuspolitiikan ja maahanmuuton kysymyksissä pahasti jakautunut ja keskusteluilmapiiri monissa asioissa on polarisoitunut ja tulehtunut. Vaikka sosiaalinen media ruokkiikin kuplautumista, kollektiivista moraalipaniikkia, raivoa, leimaamista ja lynkkausmielialaa, sen vapaudesta on huolehdittava ja sen kanssa on opittava elämään ihmisiksi.

Mediakentän keskittyminen harvojen käsiin on todellinen uhka demokratialle. Valtiomiestason poliitikkojen on huolehdittava myös uuden ajan verkkomedioiden elintilasta ja sananvapaudesta, eikä lähteä mukaan kaupallisten medioiden vetoomuksiin luotettavan median puolesta, joiden tarkoitus on leimata niiden toimintaa haastavia, uusia, nousevia medioita valemedioiksi. Median luotettavuus ei riipu yhtiön voitoista ja levikistä, eikä siitä saako journalisti palkkaa työstään, vaan journalismin tasosta; pyrkimyksestä totuuteen ja eri näkökulmia luotaavaan tiedonvälitykseen. Se, että kymmenen saman konsernin erimerkkistä mediaa julkaisee täsmälleen samaa tekstiä sen sijaan, että antaisi arvokasta tilaa ja näkyvyyttä jollekin muulle, ei ole mitään journalismia vaan massatuotantoa.

Meidän on opittava elämään uudessa ajassa. Pieni kansa voi nousta kokoaan suuremmaksi vain yhdessä. Meidän on syytä kuunnella ja ymmärtää toisiamme. Seitsemän tähden liike on kokoava voima, joka tarjoaa selkeän linjan ja uskottavan vaihtoehdon politiikkaan. Tehdään yhdessä Suomesta jälleen kokoaan suurempi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Se mitä Kaution teksteistä on tajuuntaani jäänyt, niin Väyrysen tai IPUn tai muun vastaavan riveissä Kautio lienee kotonaan. Suomen onneksi em. tahot jäävät ikuisesti marginaaliin kähisemään omia sisäisiä skismojaan.

Kautta ihmiskunnan historian pienet, paikallissuurvallan lähinaapurissa asuvat kansat ovat joutuneet suurempansa alistamiksi, mikäli eivät ole älynneet liittoutua.

Ei Suomi pysty tuota lainalaisuutta kauaa huiputtamaan. Kautio kyllä huiputtaa itseään todennäköisesti lopun ikäänsä.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Itsensä huiputtamista on monenlaista. Naton provosoiva harjoittelu saa Venäjän mukaan leikkiin testailemaan ohjuksiaan ja natottajat puhuvat samalla suu vaahdossa ja ilmeisen tosissaan Naton vakautta lisäävästä vaikutuksesta. ;)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

”Naton vakautta lisäävä vaikutus” tarkoittaa sitä vastavoimaa, jota Venäjä ei uskalla oikeasti haastaa. Sen vuoksi Baltian maat saavat elää elämäänsä itsenäisinä ja suvereenisina valtioina. Ilman Naton jäsenyyttä ko maat olisivat joko Venäjän miehittämiä tai muuten alistuneet vasallisuhteeseen.

Luulisi täyden suvereniteetin kelpaavan meillekin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tehdään kokoaan suurempi Suomi? Eikö Väyrynen ole Suur-Suomen vastustajia?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Pöh. Poistamalla Suomen nykyisen itärajan voimme varmistaa, että asuttamamme valtakunnan rajat ulottuvat aina Beringinmereen ja Vladivostokiin asti.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ai niin, unohdin täysin Kremlin katsantokannan;)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #5

Eikös siellä ole seuraaja hakusessa?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Make Finland Great Again? Miksi tuo kuulostaa niin tutulta?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oikea iskulause on että Suomi jälleen ehjäksi!
Se tarkoittaa että meiltä ryöstetty Karjala on saatava takaisin. Näin Suomesta tulee ehjä ja riittävän suuri.

On hienoa että väyrysläisetkin ovat alkaneet ajamaan Karjalan palautusta. Kunpa vielä saataisiin ipulaisetkin palautusrintaman taakse!

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Hah. Johan oli luovasti tulkittu!

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Paavo Väyrynen on ylivoimaisesti Suomen kokenein ja fiksuin poliitikko. Ollaan Paavon tukena ja pelastetaan Suomi. C.G. Mannerheim, J.K.Paasikivi ja Urho Kekkonen ovat olleet Paavon esikuvia, joten emme voi olla hirveästi väärässä kun annamme tukemme Suomen tällä hetkellä ainoalle valtiotason poliitikollemme!

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kerrohan Kimmo että mitä mieltä te siellä Seitsemän tähden liikkeessä olette GCM-sopimuksesta? Käsittääkseni Paavo aina kovasti korostaa YK:ta ja sen agendoja, mm. Agenda 2030:sta hänellä on ollut vain hyvää sanottavaa. Kun tää olis nyt aika ajankohtainen juttu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset