Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Feminismi vaikeuttaa keskustelua seksuaalisesta häirinnästä

Vasemmistoliiton Elisa Lientola politikoi tänään Etelä-Suomen Sanomien lukijalta-palstalla seksuaalisella häirinnällä ja valkopesi sisäisesti ristiriitaista ja yhteiskunnalle vahingollista ideologiaansa feminismiä. Lientola kertoo seksuaalisen ahdistelun olevan vallankäyttöä ja pyrkivän naispoliitikon vaientamiseen. Hänen omassa tapauksessaan ahdistelu näyttää toimineen päinvastoin. On vaikea nähdä takapuolesta puristamisen estäneen politikointia, ellei se sitten tarkoittanut sitä että puristaessa politiikka ei pääse ulos.

Ahdistelusta ei ole syytä vaieta, mutta ei sen kuulu olla menolippu julkisuuteen. Asia olisi hyvä käsitellä ensisijaisesti osapuolten kesken tai viranomaisten kanssa julkisuuden sijasta. Esimerkiksi julkisuuden henkilöiden kohdalla vahingot maineelle ja esimerkiksi työmahdollisuuksille eivät ole olleet missään suhteessa henkilöiden tekojen vakavuuden kanssa.

Mitenkään vähättelemättä ahdistelua, muistuttaisin ihminen Lientolaa siitä, että seksuaalisuus ja myös virheiden tekeminen ovat osa ihmisen luontoa. Lievät pikkujoululääppimiset eivät todennäköisesti ole mitään älykästä, rakenteellista ja systemaattista naisiin kohdistuvaa vallankäyttöä, vaan pääasiassa pelkkää idioottimaista, kontrolloimatonta käyttäytymistä. Tällaisiin takapuolesta puristamisiin syyllistyvät niin miehet kuin naisetkin. Allekirjoittanuttakin on festareilla puristeltu ohimennen. Tarkennettakoon vielä, että naisten toimesta. Ei tullut mieleen, että siinä olisi pyritty poliittisen toimintani vaientamiseen. En tehnyt edes mediatiedotetta.

Seksuaalisista ahdisteluista tai alaikäisten tyttöjen joukkoraiskauksista puhumiseen ei tarvita feminismiä. Päinvastoin, jos katsotaan vaikka Lientolan ja muiden vihervasemmistolaisten feministien kategorista vaikenemista tai peräti puolustelua, mitä tulee turvapaikanhakijoiden joukkoraiskauksiin, näyttää feminismi pikemminkin esteeltä käsitellä näitä asioita ja tehdä tarvittavat ratkaisut, jotta tällaisten patriarkaalisten osakulttuurien pesiytyminen Suomeen voidaan padota. Yhteiskuntaa kohtaavista perustavanlaatuisista muutoksista tulee puhua. Prioriteetit ovat täysin väärässä järjestyksessä.

Feministit ovat niitä, jotka ensimmäisenä turvautuvat whataboutistiseen ”kyllä suomalainen mieskin raiskaa” -kommentointiin näiden tapausten noustessa julkisuuteen. Feministit ovat niitä, jotka todennäköisimmin nousevat seisomaan lentokoneessa, kun tätä kunniavieraspatriarkaattia palautetaan kotimaahansa, turvaan #MeToo-liikkeeltä.

Lientola itse oli viime presidentinvaalien jälkeen peräti huolissaan, kun Laura Huhtasaari pärjäsi Päijät-Hämeessä niinkin hyvin, kuin pärjäsi. Feministi ei iloitse vahvan naisen menestyksestä, kun tämä pärjää yhteiskunnassa omillaan ja osoittaa, että oikeasti naisenkaan ei Suomessa tarvitse menestyäkseen valittaa sortoa ja alistavia rakenteita. Sukupuolesta riippumatta kukaan ei saavuta korkeaa asemaa yhteiskunnassa jäämällä tuleen makaamaan ja valittamaan olosuhteita. Menestys ei tule miehillekään kuin faksi Jäätteenmäelle.

Opetellaan tulemaan toimeen keskenämme ilman ismejä. Hurraa, ne sukupuolten pienet erot.

 

Lähde: https://www.ess.fi/Mielipide/art2505650

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

En tiedä feminismistä tai valkopesusta kun en tunne tapausta, mutta Kimmo Kautio jättää blogissaan eroittelematta yksittäistapausten- ja seksuaalisen rakenteellisen häirinnän välisen merkityksen.

"Suomessa on käynnistynyt ennen näkemättömän vilkas keskustelu seksuaalisesta häirinnästä. Keskustelu keskittyy pääosin yksittäisiin tekoihin ja niiden herättämään tunnekuohuun. Tärkeää on, että ahdisteluun ja häirintään liittyvät rakenteelliset tekijät ovat viimein nousseet esiin.

Seksuaalinen väkivalta ja ahdistelu eivät tapahdu tyhjiössä, vaan niillä on kytkennät"

https://www.ts.fi/mielipiteet/aliot/3703467/Seksua...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset