Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Korjausliike

Kuulen ja luen tällä hetkellä runsaasti juttuja siitä, että perinteiset, isänmaalliset vasemmistolaiset harkitsevat vakavasti Seitsemän tähden liikkeen äänestämistä tulevissa eduskuntavaaleissa. Pidän kuulemastani. Tärkein peruste on kuulemma se, että vasemmisto on kaivautunut syvälle poteroihinsa eikä se kykene uskottavasti vastustamaan haittamaahanmuuttoa, mutta kuitenkaan oikealle ei haluta äänestää. Näin itsekin olen poliittista tilannetta Suomessa lukenut ja haluan omalta osaltani osoittaa poliittista johtajuutta ja tarjota vaihtoehdon. Hyppään tuntemattomaan, vaikka se tuhoaisi poliittisen urani. Minun poliittisella urallani ei ole mitään arvoa, jos ei ole Suomea, jota puolustaa.

Toinen suuri syy pyrkiä Seitsemän tähden liikkeen kansanedustajaksi on se, että pidän mahdollisimman vahvaa, aitoa poliittista keskustaa isänmaan etuna. Jakautunut Suomi tarvitsee poliittista voimaa, joka yhdistää ääripäät.

En ole pitänyt salaisuutena, että harkitsin vuonna 2011 nuorena miehenä vakavasti Keskustan eduskuntavaaliehdokkuutta. Päädyin kuitenkin vihervasemmistolaiseen seikkailuun tuossa välissä nimenomaan siksi, että poliittisessa keskustassa ei ole vuosikausiin ollut aitoa vaihtoehtoa. 

Katson oikeistolaista politiikkaa tekevän Suomen keskustan olevan vastuullinen siitä, että ilmapiiri maassamme on jakautunut ja ääriliikkeitä ruokkiva. Seitsemän tähden liike on tässä mielessä korjausliike. Henkilökohtaisesti lähden kuitenkin politiikassa siitä, että Suomen ja suomalaisten, sekä tietysti kuntapolitiikassa edustamieni kuntalaisten etu käy aina kaiken muun edellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Onnea matkaan, Kimmo!

Ottakaapa myös vihreät arvot mukaan - luonnonsuojelu ja ilmastonmuutoksen ehkäisy - koska Vihreät lipputtivat itsensä ilmeisesti Haaviston viimeisen linjauksen mukaan keskilinjasta oikealle laidalle.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Pienistä liikkeistä syntyy toivottavasti iso muutos.

Käyttäjän IlkkaKyllnen kuva
Ilkka Kyllönen

"Perinteinen isänmaallinen vasemmistolaisuus?" Kuulenko nyt ihan oikein, kun en ole aiemmin törmännyt vastaavaan. Voiko blogisti avata kyseistä käsitettä vähän laajemmin?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Eiköhän Suomen sodissakin taistelleet vasemmistolaiset ja oikeistolaiset rinta rinnan isänmaan puolesta. Tästä Markus Mustajärvikin kävi puhumassa itsenäisyyspäivänä, saaden moitteita omiensa epäisänmaallisista joukoista. Vasemmistossa on toki molempia. Toisaalta epäisänmaallista politiikkaa harjoittavat myös lähes kaikki eduskuntapuolueet vasemmalta oikealle yhtenä rintamana.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Etköhän nyt. vähän sekoita asioita?
Ei kai Mustajärvi sotimisen puolesta puhunut?

Jos sotaisuutta pidetään "perinteisen vasemmiston" tunnusmerkkinä , joudutaan aika erikoisiin tulkintoihin ihmisistä.
No, kuistan kyllä lapsena kuulleeni sellaistakin, että pohjoisessa monet kommunistit olivat lestadiolaisia ilman mitään ristiriitaa.

Sen paremmin isänmaallisuutta kuin vasemmistolaisuuttakaan ei ehkä kannattaisi tulkita ihan huitaisten.

Selvää vetoa äärioikeiston teemoihin on osassa vasemmistoa kyllä ollut pitkään nähtävissä.
Jopa samoja kielikuvia.

No, sinänsä heimoajattelu ei ole osalle kommunisteja ollut koskaan vieras :
Eräs kommunistinaapurimme totesi lapsuudessani:
" K u k a a sellaanen ei voi olla oikee kommunisti, joka ei o sitä äireenmairos juanu !"

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #10

"Ei kai Mustajärvi sotimisen puolesta puhunut?"

Olkiukkoako neiti Solin rakentelee?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Milloinkohan Usari lisää Seitsemän tähden liikkeen blogin puoluevaihtoehtoihin? Tähtiliike merkittiin puoluerekisteriin ennen joulua.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Menestystä toivotan Seitsemän tähden liikkeessä.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Tuli mieleen Olavi Mäenpään vastaus TV.n vaalipaneelissa, kun haastattelija syytti Mäenpään rasistista kommenteista. "Takuulla jokainen suomalainen veronmaksaja niin oikealta kuin vasemmalta on kanssani samaa mieltä"

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Painoarvo sanalla veronmaksaja.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

On hyvä tehdä ero rasismin ja maahanmuuttokriittisyyden suhteen vasemmistossa. Tähän saakka ne on kytketty tiukasti samaan kontekstiin.

Toinen ikävä piirre vasemmistolaisessa keskustelussa on se, että maahanmuuttaja-naisten asemasta yhteisöissään vaietaan.

Lopuksi olen sitä mieltä, että tänne saakka matkanneet turvapaikanhakijat eivät ole niitä pahimman hädän alaisia, vaan heidät löytää pakolaisleireilta kriisialueiden liepeiltä. Tässä mielessä rajanylittäjät olisi käännytettävä useinmiten nopsaan ja keskityttävä kiintiöpakolaisten vastaanottoon.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Mikä on Sinun ja Seitsemän tähden liikkeen kanta HX-hankkeeseen (Hornetin seuraajan hankintaprosessi) tämänhetkisen tiedon valossa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset