Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Ääripää, jota ei ollut

Saksasta kantautuu juuri nyt huolestuttavia uutisia poliittisesta väkivallasta. Maahanmuuttoa kohtaan kriittisen AfD-puolueen kansanedustaja Frank Magnitz hakattiin maanantaina sairaalakuntoon. Myös puolueen toimitiloja kohtaan on tehty hyökkäyksiä. Hyökkäyksistä on syytetty antifasistista Antifa-liikettä, jonka toimia pidetään esimerkiksi Yhdysvalloissa maan sisäisenä terrorismina. Meillä Antifa on listattu Suojelupoliisin toimesta yhdeksi turvallisuutta uhkaavaksi ryhmittymäksi. Suomessa militantit antifasistit ovat järjestäytyneet nimellä Varisverkosto.

Viime vuosina erityisesti vihervasemmistolaiset tahot ovat leimanneet yhteiskuntarauhan ja järkevän keskustelun puolesta puhuneita tolkun ihmisiä rumasti jopa natsien kätyreiksi ja hyökänneet rajusti ”tolkkuja” vastaan kertomalla, että on vain yksi ääripää. Kysynkin tällaista harhautusta yrittäneiltä, että ketkä nyt sitten oikein harjoittavat poliittista väkivaltaa maahanmuuttokriittisiä kohtaan Euroopassa? Kuka Saksassa hyökkää, kun toista, vihaan taipuvaista ääripäätä ei kuulemma ole olemassakaan? Maahanmuuttajatko?

Vuoden 2015 turvapaikkakriisi toi myös Suomessa repivän yhteiskunnallisen keskustelun kaikkien nähtäväksi. Ylilyöntejä tuli puolin paljon ja siihen koettiin tarpeelliseksi puuttua vetoomuksin ja viranomaistoimin. Todellinen vastuu vihamielisestä vastakkainasettelusta on, ja tuleekin olla keskustelua käyvillä yksilöillä, poliitikoilla ja medialla, ei millään poliittisella poliisilla.

Huoli yhteiskuntarauhasta on meidän kaikkien yhteinen. Olin itse mukana yhtenä allekirjoittajana Tolkun Tie –vetoomuksella yhteiskuntarauhan ja järkevän keskustelun puolesta jo reilut pari vuotta sitten. Vetoomus on osoittanut tarpeellisuutensa ja se on yhä ajankohtaisempi. Työtä yhteiskuntarauhan ja järkevän keskustelun eteen on tolkun ihmisten keskuudessa tehty pitkään ja se työ jatkuu edelleen.

Tolkun tie –vetoomukselta:

”Emme saa tuhota yhteiskuntarauhaa nostamalla joitakin asioita kritiikin yläpuolelle, tabuiksi, joihin kajoamalla saa leiman ikään kuin primitiivisen tartuntamagian voimalla.  Kaikesta tulee voida puhua, sillä sanomisen vapauden rajoittamisessa itää aina totalitarismin siemen.

Me emme vastusta maahanmuuttoa vaan puolustamme epäkohdista puhumista. Samoin kuin maahanmuuton positiiviset puolet, myös kriittiset huomiot ovat suotavia avoimessa yhteiskunnassa, joka mahdollistaa tärkeimpien arvojemme olemassaolon. Demokratia, vapaus, tasa-arvo ja hyvinvointi eivät ole syntyneet eivätkä säily itsestään, vaan yhteistyössä.

Maahanmuuttopolitiikka ei ole mustavalkoista. Ihmisten jakaminen edistyksen ja taantumuksen joukkoihin on yksinkertaisesti halventava tapa käsitellä isoa eurooppalaista muutosta. On eri asia vaatia Suomea noudattamaan kansainvälisiä sopimuksia kuin vaatia kaikkia uskomaan tiettyyn oppiin tai ideologiaan, joiden valossa ihmiset voivat olla vain joko väärässä tai oikeassa.”

 

Lähteet:

https://yle.fi/uutiset/3-10586156

https://fi.wikipedia.org/wiki/Antifasismi

https://kimmokautio.com/2016/11/08/tolkun-tie-vetoomus-yhteiskuntarauhan-ja-jarkevan-keskustelun-puolesta/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Äärivasurihullut tuhosi Leipzigissä ravintolan jossa AFD piti kokousta. Joukko artisteja meinasi järjestää konsertin jonka tulot olisi menny ton ravintelin korjaamiseen mutta saivat vasureilta niin paljon uhkailuja että eivät uskaltaneet järjestää konserttia. Melkoisen hullua sakkia noi äärivasurit.

W. Churchill ennusti ihan oikein.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nyt olet mennyt asioiden edelle. Poliittisesta motiivista Magnitzin tapauksessa ei ole vielä mitään näyttöä ainakaan Hannoversche Allgemeinen mukaan.

http://www.haz.de/Nachrichten/Politik/Deutschland-...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jouni S. kirjoittaa nyt harkittua potaskaa. Hänen kommenttinsa ei ole yllätys.

"Mahnende Worte kamen auch vom Bundestagspräsident Wolfgang Schäuble: „Gewalt kann und darf niemals Mittel politischer Auseinandersetzung sein“, erklärte der CDU-Politiker in Mitteilung." https://www.welt.de/politik/article186736854/AfD-P...

Wolfgang Schäuble ja Frank-Walter Steinmeier ovat ilmeisesti huonommin informoituja kuin Jouni S.

„Jede Form der Gewalt gegen Mandatsträger ist ein Angriff auf unseren Rechtsstaat. Dem müssen wir uns geeint und entschlossen entgegenstellen“, schrieb Steinmeier nach Informationen der Deutschen Presse-Agentur an Magnitz, der auch Bremer AfD-Chef ist."

PS. Schäuble on Saksan liittopäivien puheenjohtaja. Steinmeier on maan presidentti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uhrin itsensä mielestä kysymyksessä on voinut olla myös ryöstö.

https://www.tagesspiegel.de/politik/angriff-auf-af...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

3 kuukautta taaksepäin Suomessa ei uutiskynnys ylittynyt, kun AfD-palkollinen mukiloi väärän puolueen kaveria liittopäivärakennuksessa Berliinissä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Saksalaisilla on kuulemma demokraattinen velvollisuus taistella afd:tä vastaa, tai näin kertoo monet lehdet.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Väkivallalla? Mitkä lehdet noin kertovat?

Muun muassa väkivaltaiset antifalaiset ovat yhtä sekaisin kuin natsit (ihan aidot sellaiset) - vain saman likaisen kolikon toinen puoli kannattaen väkivaltaisia keinoja ja vallankumousta. Toivon mukaan eivät ala saamaan entistä enemmän kannatusta kummatkaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On muuten mielenkiintoista, että kaikkien muiden saksalaisten puolueitten jäsenten tietoja oli levitelty luvatta pitkin nettiä mutta ei äärioikeistolaisen AfD-puolueen.

Ääripäistä puheen ollen: Muutaman nuoren skinhead-porukka aiheuttaa pahennusta Tuusulassa. Poliisi on pyrkinyt puuttumaan nuorten käytökseen ja Tuusulan kunta on tehnyt porukkaan kuuluvista lastensuojeluilmoituksia.

Tuusulan kunta tiedotti joulun alla, että kunnan alueella on tapahtunut yhteenottoja nuorisoryhmän ja muiden nuorten välillä. Rikolliseksi kuvailtu toiminta on kunnan mukaan kohdistunut ainakin osittain maahanmuuttajataustaisiin henkilöihin.

– Sekä uhreista että nuorisojoukon mukana toimintaan osallistuneista nuorista on tehty lastensuojeluilmoituksia. Asioiden selvittämistä jatketaan viranomaisteitä pitkin, tiedotteessa kerrottiin.

Pian tiedotteen julkaisun jälkeen Keski-Uusimaa-lehti kertoi, että häiriöiden taustalla on yläkouluikäisten nuorten ”uusnatsiryhmä”, joka on aiheuttanut pelkoa ainakin paikallisilla nuorisotaloilla. Lehti luetteli nuorisoporukan tunnusmerkeiksi mustavalkoharmaat maastohousut ja pilottitakit.

Lehti kertoi myös, että eri viranomaisten arvioiden mukaan jengiin kuului noin 10-40 henkeä.

Pentti Kupari

Ns. Leimakirvesäärioikeisto ja se todellinen äärioikeisto tulisi erottaa toisistaan. Todellistä äärioikeistoa edustavat ne tahot, jotka ovat poliiittisilla päätöksillä ajaneet tämän maailman nykyiseen tilaan. Kehitystä vastustavaa porukkaa sitten leimataan erilaisilla leimakirvessanoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset