Ääripää, jota ei ollut

Saksasta kantautuu juuri nyt huolestuttavia uutisia poliittisesta väkivallasta. Maahanmuuttoa kohtaan kriittisen AfD-puolueen kansanedustaja Frank Magnitz hakattiin maanantaina sairaalakuntoon. Myös puolueen toimitiloja kohtaan on tehty hyökkäyksiä. Hyökkäyksistä on syytetty antifasistista Antifa-liikettä, jonka toimia pidetään esimerkiksi Yhdysvalloissa maan sisäisenä terrorismina. Meillä Antifa on listattu Suojelupoliisin toimesta yhdeksi turvallisuutta uhkaavaksi ryhmittymäksi. Suomessa militantit antifasistit ovat järjestäytyneet nimellä Varisverkosto.

Viime vuosina erityisesti vihervasemmistolaiset tahot ovat leimanneet yhteiskuntarauhan ja järkevän keskustelun puolesta puhuneita tolkun ihmisiä rumasti jopa natsien kätyreiksi ja hyökänneet rajusti ”tolkkuja” vastaan kertomalla, että on vain yksi ääripää. Kysynkin tällaista harhautusta yrittäneiltä, että ketkä nyt sitten oikein harjoittavat poliittista väkivaltaa maahanmuuttokriittisiä kohtaan Euroopassa? Kuka Saksassa hyökkää, kun toista, vihaan taipuvaista ääripäätä ei kuulemma ole olemassakaan? Maahanmuuttajatko?

Vuoden 2015 turvapaikkakriisi toi myös Suomessa repivän yhteiskunnallisen keskustelun kaikkien nähtäväksi. Ylilyöntejä tuli puolin paljon ja siihen koettiin tarpeelliseksi puuttua vetoomuksin ja viranomaistoimin. Todellinen vastuu vihamielisestä vastakkainasettelusta on, ja tuleekin olla keskustelua käyvillä yksilöillä, poliitikoilla ja medialla, ei millään poliittisella poliisilla.

Huoli yhteiskuntarauhasta on meidän kaikkien yhteinen. Olin itse mukana yhtenä allekirjoittajana Tolkun Tie –vetoomuksella yhteiskuntarauhan ja järkevän keskustelun puolesta jo reilut pari vuotta sitten. Vetoomus on osoittanut tarpeellisuutensa ja se on yhä ajankohtaisempi. Työtä yhteiskuntarauhan ja järkevän keskustelun eteen on tolkun ihmisten keskuudessa tehty pitkään ja se työ jatkuu edelleen.

Tolkun tie –vetoomukselta:

”Emme saa tuhota yhteiskuntarauhaa nostamalla joitakin asioita kritiikin yläpuolelle, tabuiksi, joihin kajoamalla saa leiman ikään kuin primitiivisen tartuntamagian voimalla.  Kaikesta tulee voida puhua, sillä sanomisen vapauden rajoittamisessa itää aina totalitarismin siemen.

Me emme vastusta maahanmuuttoa vaan puolustamme epäkohdista puhumista. Samoin kuin maahanmuuton positiiviset puolet, myös kriittiset huomiot ovat suotavia avoimessa yhteiskunnassa, joka mahdollistaa tärkeimpien arvojemme olemassaolon. Demokratia, vapaus, tasa-arvo ja hyvinvointi eivät ole syntyneet eivätkä säily itsestään, vaan yhteistyössä.

Maahanmuuttopolitiikka ei ole mustavalkoista. Ihmisten jakaminen edistyksen ja taantumuksen joukkoihin on yksinkertaisesti halventava tapa käsitellä isoa eurooppalaista muutosta. On eri asia vaatia Suomea noudattamaan kansainvälisiä sopimuksia kuin vaatia kaikkia uskomaan tiettyyn oppiin tai ideologiaan, joiden valossa ihmiset voivat olla vain joko väärässä tai oikeassa.”

 

Lähteet:

https://yle.fi/uutiset/3-10586156

https://fi.wikipedia.org/wiki/Antifasismi

https://kimmokautio.com/2016/11/08/tolkun-tie-vetoomus-yhteiskuntarauhan-ja-jarkevan-keskustelun-puolesta/

 

kimmokautio
Muut Hämeenlinna
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Varavaltuutettu Hämeenlinnassa. Vapauden liiton eduskuntavaaliehdokas Hämeessä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu