Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Pinnan alla kuplii - Kutsutaan vanha valta vaihtopenkille

Hämeen vasemmistoliitossa kuohuu edelleen eduskuntavaalien ehdokasasettelun johdosta. Hämeen Sanomat kertoo tänään verkkosivuillaan, että Hämeenlinnan vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Ritva Oinonen on eronnut vuoden vaihteessa puolueesta, oman viime syyskuisen ratkaisuni tapaan, vastalauseena lahtelaisvaltuutetun kohtelulle ehdokasasettelussa.

Minä opin tuntemaan Ritva Oinosen vasemmistoliiton ajoiltani rehellisenä, suoraselkäisenä ja empaattisena tolkun naisena. Koen, että ajattelemme ilmeisen samalla tavalla monista asioista. Minä en voinut antaa hiljaista tukeani Hämeen vasemmistoliiton järjestödemokratian vastaiselle poliittiselle pelille, eikä näköjään voinut Oinonenkaan. Päätös on ymmärrettävä ja oikea.

Poliittinen kulttuuri on koko valtakunnassa valtavassa turbulenssissa. Sininen tulevaisuus irtosi perussuomalaisista pari vuotta sitten. Hjallis Harkimo käynnisti oman liikkeensä. Paavo Väyrynen perusti oman puolueen, jonka kaappauksesta ja pilaamisesta huolimatta mies ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan perusti meidän kannattajien tukemana vielä toisen, Seitsemän tähden liikkeen. Tahto rautainen vie läpi harmaan kallion. Siinä on katajaiselle kansallekin malliksi. Tehkää itse perässä. Kerätkää 25 000 kannattajakorttia presidentinvaaleihin ja vielä 10 000 puolueiden perustamiseksi. Miksi mies, jolla olisi varaa jäädä mukavasti eläkkeelle, tekee tällaisen työn? Palavasta halusta säilyttää terve Suomi jälkipolville!

Vastustus harjoitetun politiikan suuntaa ja poliittisten pelien likaisuutta kohtaan kuplii vahvasti myös pinnan alla ja äänestäjiä ohjailevan median ja gallupien takana. Hämeessäkin on nähty irtiottoja, kun esimerkiksi syntymäkuntaani Kärkölää on hallinnut viime kuntavaaleista lähtien, suurimpana valtuustoryhmänä, perinteisiin puolueisiin sitoutumaton Kärkölä-ryhmä. Heinolassa uutta poliittista kulttuuria on ollut luomassa Parempi Heinola -ryhmä.

Kansa janoaa muutosta ja nyt on totisesti sen aika. Kutsutaan vanhat puolueet ja vanha valta vaihtopenkille. Itse valitsin Seitsemän tähden liikkeen, joka vastaa arvojani ja ilmentää suomalaista valtiomiessarjan tahtopolitiikkaa. Omalta osaltani olen ajatellut niin, että teen tämän kevään eduskuntavaaleissa tämän yhden, vakavan yrityksen nousta eduskuntaan, ohi likaisten politiikan pelien.

Teen sen, koska Suomen suuntaa eivät muuta - kuin korkeintaan huonompaan suuntaan - äänestäjien edessä moraalisäteilevät ja omaa kilpeään kiillottelevat puolueiden politrukit, jotka ovat kulisseissa raivanneet kilpailijoita tieltään viekkaudella ja vääryydellä. Suomen suuntaa eivät muuta myöskään kotikylän asioilla itselleen eduskuntavaalien alla näkyvyyttä hakevat paikallispoliitikot. Näitä siltarumpuja kolistelevia nurkkapatriootteja on nähty maailman sivu! Ei heille pidä antaa ääntä, vaan anteeksi.

Minun Suomeni on enemmän, kuin oma kotikyläni, kotikuntani tai maakuntani. Olen kulkenut esimerkiksi urheilun perässä pelireissuilla aikanaan tuhansia kilometrejä, omalla autolla ja bussin kyydissä, pitkin poikin tätä maata, suoraa ja mutkaista tietä, päällysteillä ja ilman. On nähty vettä, rantaa, laaksoa, kukkulaa, niemeä, notkoa ja saarelmaa. Olen syntynyt ja viettänyt varhaislapsuuteni Päijät-Hämeessä ja asunut nuorena ja aikuisiällä niin Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, kuin Etelä-Pohjanmaallakin. Työskentelen ja vietän paljon aikaa nykyisin Uudenmaan puolella. Lapin erämaista Helsingin betoniviidakoihin tämä maa on kaunis ja kallis, kokoaan suurempi Suomi. Sinä olet sen muutosvoimaa.

 

Lähde:

https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/ritva-oinonen-erosi-puolueesta-muttei-aatteesta-522728/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Tehkää itse perässä. Kerätkää 25 000 kannattajakorttia presidentinvaaleihin ja vielä 10 000 puolueiden perustamiseksi. "

Hullu paljon töitä tekee, viisas pääsee vähemmällä.

Presidentinvaaleihin riittää 20.000 kannattajakorttia ja puolueen perustamiseksi 5000. Tuollaisen liioittelun jälkeen herää epäilys, että onko niitä tähtiäkään 7 kpl?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

5000 ei riitä kahteen puolueeseen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Aivan oikein, en huomannut monikkoa.

Pressanvaaleihin tuli kuitenkin 5000 liikaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset