Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Millä mandaatilla PAM:n eduskuntavaalitavoitteissa linjataan EU-politiikkaa?

Olen ehdolla Palvelualojen ammattiliitto PAM:in liittokokousedustajaksi. Muutama viikko sitten olin mukana Hämeenlinnassa oman ammattiosastoni ehdokasasettelukokouksessa, jossa käytiin läpi myös luonnosta tulevasta tavoiteohjelmasta, joka käsitellään kesäkuun liittokokouksessa.

Tavoiteohjelmaluonnosta, edellistä tavoiteohjelmaa ja ammattiliiton tavoitteita kevään eduskuntavaaleihin luettuani aloin pohtia, millä mandaatilla ammattiliitto asettaa eduskuntavaalitavoitteita, joita ei ole liiton jäsenistöllä hyväksytetty?

Palvelualojen ammattiliiton kevään 2019 vaaleihin asettamien tavoitteiden osalta viittaan erityisesti tavoitepaperin EU-kirjauksiin, jossa Suomen suurimman ammattiliiton jäsenistön yli esitetään käytännössä liittovaltiokehityksen vahvistamista. Tavoitepaperin mukaan PAM esittää, että "seuraava hallitus asemoi Suomen entistä selvemmin EU:n ytimeen, vahvan ja vaikutusvaltaisen unionin sekä työelämän kehittäjäksi". Lisäksi tavoitepaperissa todetaan, että "tarvitsemme vahvaa EU:ta torjumaan populistisia ääriliikkeitä ja turvaamaan sananvapautta, demokratiaa, oikeusvaltiota sekä reiluihin pelisääntöihin perustuvaa vapaata kauppaa."

PAM:n tavoiteohjelmasta vuosille 2016-2019 ei nähdäkseni löydy liiton johdolle mandaattia ryhtyä linjaamaan maan suurimman ammattiliiton näkemyksiä Suomen Eurooppa-politiikkaan tai populismin torjumiseen. Ammattiliitto ei ole puolue, eikä sen harjoittama kansainvälinen ay-yhteistyö edellytä maan hallituksen evästämistä Suomen EU-linjasta. Mielestäni PAM:n tavoitteista vuoden 2019 eduskuntavaaleihin on tältä osin päätetty yli jäsenistön ja keskeinen tavoitteeni liittokokousedustajana onkin vaikuttaa siihen, että jatkossa vaalitavoitteisiin liittyvien julkilausumien tulee selvästi perustua tavoiteohjelmaan ja niille on oltava jäsenistön mandaatti.

https://www.pam.fi/media/1.-materiaalipankki-tiedostot-nakyvat-julkisessa-materiaalipankissa/eduskuntavaali2019/ek-vaali-tavoitteet-pitka-word.pdf

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Liittovaltiosta puhuvat pääasiassa he, joilla ei ole mitään hajua Saksan perustuslaista tai miten sen tulkinta hoituu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Liittovaltiosta puhuvat pääasiassa he..."

Liittovaltiosta sensijaan eivät hiiskahdakaan ne jotka ovat Suomea Euroopan liittovaltioon viemässä eli poliitikot, pääministeri etunenässä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset