Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Tulppa lähti paatista

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) siis erosi. Tulppa lähti paatista. Nyt kuukautta ennen vaaleja sen jo uskalsi riuhtaista irti, kun tiedettiin, että hallitus voi istua kautensa loppuun pelastusveneessä, siis toimitusministeristönä. Eli ei muuta kuin kohti kunniatonta loppua hillotolpan nokassa istuen!

Tämä hallitus jää historiaan yhtenä surkeimmista, mitä Suomi on nähnyt ja kokenut. Tästä hallituksesta puuttui alusta loppuun intohimo työskennellä isänmaan eteen. Oma etu kävi kaiken edellä ja se henkilöityi ennen kaikkea Sipilään, Anne Berneriin (kesk.), Petteri Orpoon (kok.) sekä joka ikiseen nykyisen sinisen tulevaisuuden ministeriin, jotka tekivät kaikkensa hallitusvastuuta nauttiakseen. Muun ministeristön osa on ollut selkärangattoman ja tahdottoman pelkurijoukon osa.

Sipilän hallituksen taival on ollut tuskallista seurattavaa. Sellaiseksi se muuttui viimeistään siinä vaiheessa, kun perussuomalaiset hajosivat ja sininen tulevaisuus syntyi Mustan kynnyksen ja huone 308:n jallunhuuruisen illan jälkeen. Paska lähti, paska jäi, kuten sinisten puolustusministeri Jussi Niinistönkin hyvin tuntema sanonta kertoo.

Sen jälkeen läpinäkyvä pääasia on kaikille ollut hallituksen kasassa pitäminen hinnasta välittämättä. Uppiniskaiset sote-valssin ja -hankehumpan harjoitukset jatkuivat asiantuntijoiden varpaille astuen.

Uskaltaako tätä absurdeista käänteistä ja onnellisesta lopusta huolimatta edes farssiksi kutsua? Wikipedian määritelmän mukaan farssi on "komedia, jonka viihdyttävyys perustuu väärinkäsityksiin, yhteensattumiin, absurdeihin tilanteisiin, verbaaliin huumoriin ja nopeaan, loppua kohden kiihtyvään juoneen. Farssit päättyvät yleensä onnellisesti. Farssin tarkoitus on siis saada yleisö nauramaan ja hymyilemään." Sipilän näytelmän kutsuminen farssiksi taitaa olla loukkaus hyviä farsseja kohtaan. Se olisi pitänyt naurattaakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Vasemmistohallituspohjaa pukkaa. Siinä on Seitsemän Tähden liikkeelläkin kyyti sitten kylmää. Seuraavassa hallituksessa pitää olla joko KoK tai KePu, muutoin homma mennee anarkiaksi. Nyt (tai ensi viikosta lähtien) ei ole aika haukkua nykyisiä hallituspuolueita, vaan tarjota yhteistyön kättä.

KoK ja KePu saattavat tarvita jonkinasteisen näkyvän sisäisen puhdistuksen ennen vaalipäivää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset