Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Likaista vaalivaikuttamista Hämeen vaalipiirissä

Hämeen vaalipiirissä Yle Häme ja Hämeen Sanomat pyrkivät vaikuttamaan vaaleihin täysin ennen näkemättömällä ja härskillä tavalla. Hämeenlinnassa järjestetään kyseisten medioiden toimesta Kanta-Hämeen suuri vaalikeskustelu 2. huhtikuuta Verkatehtaalla.Tähtiliikettä ei ole kutsuttu.

Tähtiliikkeen Hämeen vaalipiirin yhteyshenkilönä sain lukea suuresta vaalikeskustelusta ensimmäistä kertaa muualta, kuin puolueelleni osoitetusta kutsusta. Maaliskuun 7. päivä saimme kutsun tapahtuman yhteydessä järjestettävälle puoluetorille, mutta edustajaamme ei tuolloinkaan kutsuttu itse keskusteluun. Maaliskuun 14. päivä lähetin Yle Hämeenlinnan ja Hämeen Sanomien toimituksiin viestin, jossa tiedustelin, missä meidän kutsumme viipyy ja mikäli sellaista ei ole tulossa, perustelut miksi ei? Mitään vastausta ei tullut.

Maaliskuun 19. päivä saimme Yle Hämeen päällikkö Päivi Kuismalta kutsun pienpuolueiden vaalikeskusteluun radioon, jotka on tarkoitus järjestää kahdessa osassa 9.4. Yle Hämeenlinnassa ja 10.4. Yle Lahdessa. Sähköpostikutsu on lähetetty aiemman yhteyshenkilömme lisäksi kahdelle ehdokkaistamme vailla mitään loogista syytä, mutta ei vahingossakaan minulle, joka olen sekä Hämeenlinnan seudun ehdokas että Tähtiliikkeen Hämeen yhteyshenkilö 12.3.2019 lähtien. En ilmeisesti ole haluttu vieras edes pienpuoluetenttiin. Kyse lienee nimittäin siitä, että lähettämällä vaalitenttikutsuja parille satunnaisesti valitulle ehdokkaalle puolueen ehdokaslistalta, pyritään vaikuttamaan siihen, ketä puolueesta tulee tentteihin ja kenties ristiriitoja ehdokkaiden välille?

Maaliskuun 22. päivä sain sähköpostia, jossa kehotettiin katsomaan Verkatehtaan tapahtumasivuja, jossa kerrotaan, että Suureen maakunnalliseen vaalikeskusteluun on kutsuttu Sinisen tulevaisuuden ja jopa Liike Nyt -ryhmän edustajat. Sinisen tulevaisuuden asema eduskunnassa on muodollisesti sama, kuin Tähtiliikkeen, sillä sekään ei ole osallistunut eduskuntavaaleihin aiemmin. Sinisten suosimista ei voi enää perustella edes hallituspuolueen asemalla, koska maassa ei tällä hetkellä ole lainkaan poliittista hallitusta. Sininen tulevaisuus on saanut Hämeen vaalipiirissä kasaan kahdeksan ehdokkaan listan.

Hämmentävintä tässä koko sopassa on se, että Liike Nyt, joka ei muodollisesti ole edes puolue ja jolla on Hämeen vaalipiirissä vain kuusi ehdokasta, on mukana ”suuressa” vaalikeskustelussa. Seitsemän tähden liikkeen ehdokasmäärä Hämeessä on 13, eli meitä on yhtä vaille täysi lista. Näyttääkin siltä, että jopa ehdokasmääränsä perusteella harmitonta haastajaa Liike Nytiä halutaan nostattaa Hämeessä protestiäänien kanavaksi. Kyse on valeprotestista.

Tämä asettaa myös Hämeen Sanomien raportoinnin Riihimäen lasimuseolla 19.3. järjestetystä turvallisuuspoliittisesta keskustelutilaisuudesta uuteen valoon. Nostettuani esille Suomen perinteistä puolueettomuuden linjaa erittäin hyvänä lähtökohtana rauhantyölle ja kiitettyäni Ulkoministeriön Antti Turusen puheenvuoroa tasapainoiseksi esityksesi, paikalla ollut ja Kauniston pariskunnan pöydässä istunut toimittaja Hanna Antila-Andersson pyrki oletettavasti lähinnä esittämään minut hölmönä komppaamalla Nato-mielisen Liberaalipuolueen edustajan yleisökommenttia: "Tähtiliikkeen Kimmo Kautio nosti esille Suomen puolueettomuuden, johon yleisön joukosta todettiin, että se päättyi vuoden 1995 alussa, maan liittyessä EU:n jäseneksi. Politiikkana on ainakin toistaiseksi ollut liittoutumattomuus."

Hämeen Sanomat puolestaan on tehnyt Tähtiliikkeen kilpailijan, keskustapuolueen Timo Kaunistolle vertaansa vailla olevaa vaalityötä. Kaunisto näyttää olevan eliitin ja median suosima ehdokas. Luettelo Hämeen Sanomat konsernin hänelle antamasta näkyvyydestä on vertaansa vailla:

- Hämeen Sanomat Oy:n julkaiseman kaupunkiuutisten kolumnipaikka.

- Haastattelu 31.1.2019, jossa maalailtu Sipilän vastavoimaksi.

- Iso näkyvyys mielipidepalstalla maanantaina 25.2.2019.

- Iso kuvitus ja maininta keskiviikon 6.3.2019 raportissa vaalitorilta

-Perjantaina 8.3. vaalianalyysissa myös jatkettu Sipilän vastavoimaksi maalailua. Huvittavin kommentti analyysissa oli se, että todettiin näkyvyyttä olleen. Tottakai sitä on ollut, kun sitä on annettu.

- Iso näkyvyys mielipidekirjoitukselle lauantaina 9.3.2019.

- Iso näkyvyys mielipidekirjoitukselle 15.3.2019.

- Vastine Perussuomalaisten Lulu Ranteelle 16.3. mielipidepalstalla. Kaunisto saa heittää facebook-tason kommentitkin suoraan Hämeen Sanomien mielipidepalstalle.

 

Hämeen Sanomissa oli paljon kritisoitavaa Pauli Uusi-Kilposen päätoimittajakaudellakin, mutta vuosi sitten päätoimittajaksi tulleen, aiemmin keltaisessa lehdistössä, tarkemmin sanottuna Iltalehdessä pitkän uran tehneen Petri Hakalan aikakaudella lehden taso on laskenut kuin lehmän häntä. Kiinnostava yksityiskohta on muuten se, että takavuosina Hakalan päätoimittama Iltalehti teki entisestä pääministeristä Mari Kiviniemestä niin sanotuksi "takalistojournalismiksi" ministeritasollakin kutsutun jutun tämän voitettua Keskustan puheenjohtajavaalin vuonna 2010. Kiviniemen vastaehdokkaat Keskustan vuoden 2010 puheenjohtajavaalissa olivat Timo Kaunisto, Mauri Pekkarinen ja Paavo Väyrynen. Mikä mahtoi Hakalaa Kiviniemen voitossa harmittaa?

 

Lähteet: 

Iltalehti 17.6.2010: Politiikan huipulla naisia arvostellaan rankasti| https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2010061711881153

MTV Uutiset 12.6.2010: Keskustan jännittävä puheenjohtajavaali käynnissä - Kenelle pisimmät aplodit?
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/keskustan-jannittava-puheenjohtajavaali-kaynnissa-kenelle-pisimmat-aplodit/1837496#gs.2m2zr4

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kysymys, teettekö mitään järkevää? Suurin osa teidän kirjoituksistanne on itkua ja valitusta.

Käyttäjän AnitaSaarinen kuva
Anita Saarinen

Jos mielipidettä asioihin kaipaat, niin käypä katsomassa allekirjoittaneen blogia. ;)
Tietysti mikäli ei suomalaisten ahdingosta piittaa niin eipä sielläkään lukemista ole. :D

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Ei kuulu aiheeseen mutta tässä Väyrynen huomauttaa Niinistöä Suomen viemisestä yhteisvaluuttaan

https://youtu.be/ZF-haiklMuk

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Melko ihmeellistä sekin, että noin minuutti tämän blogin julkaisemisen jälkeen yritin jakaa linkkiä facebook-ryhmiin ja tuli virheilmoitus, että ”viestiäsi ei voitu lähettää, koska se sisältää sisältöä, jonka muut Facebookin käyttäjät ovat ilmiantaneet loukkaavana.”

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset