Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Suomessa käydään "Krimin vaaleja"

Tänään 8.4. on YLE Hämeellä "eduskuntapuolueiden" vaalikeskustelu radiossa. Tähtiliikkeen Hämeen vaalipiirin yhteyshenkilönä sain vasta Heinolan torilla perjantaina 5.4. puskaradion kautta tiedon, että tällainen eduskuntapuolueita koskeva keskustelu järjestetään radiossakin. Tähtiliikettä ei ole kutsuttu.

Tiedustelin asiaa sähköpostitse YLE Hämeen nyt jo ex-päälliköltä Päivi Kuismalta, joka suureksi yllätykseksi tiedotti siirtyneensä YLE Hämeen päällikön paikalta YLE Lapin päälliköksi 1.4.2019 alkaen. Sivumennen sanoen melko radikaali siirtymä välittömästi sen jälkeen, kun meidät oli kutsuttu YLE:n toimesta suuriin maakunnallisiin vaalikeskusteluihin kovan taistelun jälkeen.

Kuisman kuitenkin kertoi viestissään, että perustelu radiokeskustelunkin osalta on kuulemma tämä Jouko Jokisen omavaltainen ja keinotekoinen linjaus:

"Hallintoneuvostolle on joulukuussa viety OTSin (ohjelmatoiminnan säännöstön) mukaisesti tieto eduskuntavaalien vaaliohjelmien periaatteista. Niihin on sisältynyt linjaus siitä, että Yle lukee pienpuolueiksi puolueet, joilla on vähemmän kuin 1% eduskunnnan kansanedustajista. Linjaus on siis meidän (Ylen), ei HN:n (hallintoneuvoston) tekemä. Paavo Väyrysen puolueella on 0,5%. HN (hallintoneuvosto) ei ole puuttunut periaatteisiin.

Tiedoksenne, että tätä samaa prosenttiosuutta sovelletaan myös EU-vaaleissa ja pohjana on eduskuntavaalien tulos."

Kovin linjakkaaksi ei voi Yleisradion toimintaa kehua, kun kuitenkin noihin mainitsemiini suuriin vaalikeskusteluihin saimme kutsut ja nimenomaan Ylen toimesta. Kutsu näihin tilaisuuksiin tosin tuli puhelimitse vasta maanantaina 25.3. välittömästi viikonlopun 23.-24.3. jälkeen, kun olimme puheenjohtajamme Paavo Väyrysen kanssa molemmat kirjoittaneet Hämeessä tapahtuvasta vaalivaikuttamisesta.

Olemme tarkistaneet edellisen yhteyshenkilömme kanssa sähköposteja ja vaikka meille puhelimessa väitettiin kutsun suureen vaalikeskusteluun lähteneen jo hyvissä ajoin maaliskuussa, ei sellaisia ole mistään löytynyt. Sähköposteista on kyllä löytynyt kutsut radion pienpuoluekeskusteluun ja Hämeenlinnassa Verkatehtaalla suuren vaalikeskustelun aikana järjestetylle puoluetorille, mutta se ei ollut kutsu itse keskusteluun, koska siinä ei pyydetty nimeämään osallistujaa eikä keskusteluun osallistujaa kutsussa ilmoitetussa osoitteessa otettu vastaan.

Kaiken kaikkiaan elämme erikoisia ja demokratian kannalta hyvin, hyvin surullisia aikoja. Yleisradio mainostaa kanavillaan, miten Suomessa on maailman parhaat vaalit. Paskan marjat on. Täällä käydään "Krimin vaaleja". Tunnuksettomat infosotilaat ohjaavat äänestämään oikein.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ottaen huomioo seitsemän tähden liikkeen ulkopoliittisen linjan, niin olettaisin, että tuo Krimin vaalien matkiminen olisi hyvinkin toivottua.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Todellakin, olen tähän asti ymmärtänyt että Krimin vaalit olivat rehelliset ja legitiimit ja lännen pitäisi tunnustaa alue osaksi Venäjää.

Risto Huovinen

Uutisissa sanottiin, että ulkopuolista vaalivaikuttamista ei ole havaittu. Oman maan sisäistä vaikuttamista on puolestaan havaittavissa ja näin räikeää se ei ole ollut ikinä.

Todellisuudessa nämä vaalit ovat täysin epädemokraattiset.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

"Todellisuudessa nämä vaalit ovat täysin epädemokraattiset."

Mihin tämä väite perustuu? Voisitko avata sitä hieman? Vai onko tämä vain tähtiliikkeen omien jäsenten katkeruuden purkamista?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Melko sokeahan täytyy olla, jos ei havaitse, että Yle on vaalivaikuttaja.

Käyttäjän karitorikka kuva
Kari Torikka

Kenties raskauttavin "todiste" tästä vaikuttamisesta oli tunnetun punaviherfundamentalistin Matti Apusen esiintyminen kaikissa puheenjohtajatenteissä YLE-asiantuntijan nimikkeellä ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset