Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Tienpitoon tarvitaan lisärahoitusta

Kirjoitus julkaistu Forssan Lehdessä 10.4.2019

Väylän, eli entisen liikenneviraston pääjohtajan Pekka Rajalan mukaan Suomen maanteiden korjausvelka on tällä hetkellä 1,3 miljardia euroa. Uudelleenpäällystyksiä pystytään tekemään tänä vuonna arviolta 1500 kilometriä. Viimeksi näin pieni määrä päällystyksiä tehtiin 1960-luvun alussa. Kanta-Hämeessä huonokuntoisten teiden osuus on noin 250 kilometriä. Erityisen murheellisessa kunnossa ovat seutu- ja yhdystiet.

Myös maamme sillat ovat monin paikoin heikossa kunnossa. Suomessa on kuntoluokitusten mukaan 630 kahden alimman kuntoluokan huonokuntoista siltaa. Suomen sillat ja tieverkko ovat jatkuvasti kovalla koetuksella, sillä Suomessa sallitaan Euroopan painavimmat rekat. Italian Genovassa sattunut tuhoisa siltaonnettomuus kesällä 2018 pistää miettimään, milloin Suomessa nähdään vastaavanlainen tilanne, mikäli tienpidon rahoitus jatkaa valitulla, syvällä uralla!?

Jotta tiet pystyttäisiin pitämään edes nykykuntoisina, uutta päällystettä pitäisi tehdä valtakunnallisesti reilut 3000 kilometriä. Nyt kun liikenneväylien 2016–2018 korjausvelkaohjelman 600 miljoonan lisärahoitus on loppu, päällysteet lähtevät huononemaan rajusti, ellei asiaan reagoida. Viime vuonna parlamentaarinen työryhmä arvioi lisärahoituksen tarpeeksi 300 miljoonaa euroa. Tieverkon kunnon kanssa ei pidä leikkiä.

 

Tähtiliikkeen kansanedustajaehdokkaat

Kimmo Kautio

Hattula

&

Ari Valta

Humppila

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jos Saksa käyttää 8 miljardia teiden kunnossapitoon ja suomessa ei riitä 8,3 miljardia joka kupataan autonomistajilta jo on kumma välistävetäjien sakki jossakin.Saksassa tiet ovatkin kunnossa.

Suomessa ainoa selitys on kaiken muun veronmaksajien rahoilla ylläpidetyn tarkoituksellisen alasajon mukainen kusetus,jotta saadaan yksityistää.Bernerhän tilattiin sipilä ministeriksi sen takia.Sähköverkot myytiin jne.Sosiaalipalvelut rapautettiin,kuten terveydenhoitokin.Posti jne.kaikessa on sama kuvio.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Suomessa olosuhteet ovat hiukan toiset kuin Saksassa. Vähän pieneltä silti tuo Saksan teiden kunnossapitorahoitus tuntuu, onhan siellä teitäkin paljon enemmän. Mutta joo, Suomen autoilijoilta kerättävät verot haihtuvat suurimmaksi osaksi jonnekin muualle kuin teiden ylläpitoon. Suomeen on selvästi rakennettu liian laaja tieinfra, koska raha ei riitä ylläpitoon. Uusia ja melko turhia väyliä rakennetaan, vaikka rahat eivät riitä kunnossapitoon. Esimerkkinä nelikaistatie Luumäen Taavetista Lappeenrantaan. Aivan tyhjä tie ison osan aikaa. Vanhakin olisi peruskorjattuna ja yhden oikaisun myötä välttänyt aivan hyvin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset