Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Tähtiliike on ainoa todellinen oppositiopuolue

Sain kunnian osallistua tiistaina nuorten järjestämään vaalipaneeliin Lahden yhteiskoululla. Huomautettuani koulutuskeskustelussa, että myös SDP ja vasemmistoliitto olivat mukana Jyrki Kataisen kokoomusjohtoisessa hallituksessa, joka leikkasi erityisesti korkeakoulutuksesta, kansanedustaja Mika Kari (sd.) antoi vastauksensa lomassa ymmärtää, että Tähtiliike ei ole oikea puolue. Jouduin muistuttamaan kansanedustajaa siitä, että Suomessa on sellainen jännä juttu, kuin puoluerekisteri, jossa on tällä hetkellä 19 rekisteröityä puoluetta. Ne ovat kaikki ihan oikeita puolueita. Tämän jälkeen Kari heitti vitsiksi. Keskustan Hilkka Kemppi puolestaan totesi, että syyttelystä ja vastakkainasettelusta pitäisi päästä eteenpäin. Paljon puhetta, mutta vähän arvovaltaisia kannanottoja yhteisen edun ja liberaalin demokratian puolesta.

Kun Tähtiliikkeen syrjintää tuo esille blogeissa ja kun jakaa kirjoituksia erilaisiin Facebook-ryhmiin, saa osakseen irvistelyhymiöitä ja irvailevia kommentteja. Amatöörien ja ammattilaisten "vaalianalyysit" ja vastaavat jutut ovat kauttaaltaan järjestelmällisen vähätteleviä.

On uskomatonta, että tästä maasta löytyy niin suuri määrä ihmisiä, joille vapaan demokratian periaatteilla ei ole mitään arvoa ja eduskuntapuolueen räikeä syrjintä ennen vaaleja on naurun ja irvistelyn aihe. En ole osannut päättää, kuvastaako tämä ilmiö kyynistä luovuttamismentaliteettia aidon kansanvallan suhteen vai poliittisten vastustajien ylimielistä asennetta. Yhtä kaikki, se on surullista.

Tähtiliike on ollut ainoa todellinen oppositiopuolue juuri työnsä lopettaneessa eduskunnassa. Jos sen jostain huomaa, niin siitä, että yksikään muiden eduskuntapuolueiden edustaja ei ole julkisesti kommentoinut puolella sanallakaan Tähtiliikkeen syrjintää eikä käyttänyt arvovaltaansa sen lopettamiseksi.

Kaikki Paavo Väyrysen 199 kansanedustajakollegaa ovat olleet vaiti. Heille kaikille sopii se, että todellinen oppositio vaiennetaan ja yksi eduskuntapuolue jätetään merkittävien keskustelujen ulkopuolelle. Eduskunnassa istuu siis 199 ihmistä, joille demokratia ei ole mikään arvo, vaan oma ja puolueen etu kulkee kaiken edellä!

Ylen toimesta raskaan sarjan valtiomies on työnnetty ensin mielivaltaisesti höyhensarjaan ja nyt sitten valitellaan poliittisen johtajuuden puutetta, kuten Pekka Kinnunen aamuisessa artikkelissaan teki.

Eilisiltainen MTV:n kakofoninen puheenjohtajatentti ilmensi hyvin politiikan sekasortoista tilaa Suomessa. Juontajat eivät antaneet puheenjohtajien puhua yhtäkään lausetta loppuun keskeyttämättä, naureskelivat ja pilailivat erityisesti Jussi Halla-ahon kustannuksella. Jossain ilmeisesti elää yhä kuvitelma, että hyvä vaalitentti on sellainen, jossa paineistetaan keskustelijoita tämän tästä helvetillisellä jankutuksella ja päälle puhumisella. Itse olisin Halla-ahona kävellyt tuosta sirkuksesta ulos ja tokaissut mennessäni, että jatketaan, kun te klovnit osaatte käyttäytyä.

Eurooppalaisesta ja transatlanttisesta arvoyhteisöstä turvallisuuspolitiikan kontekstissa tämän tästä hössöttävät saarnamiehet ovat olleet hämmästyttävän hiljaa likaisesta vaalivaikuttamisesta ja liberaalin demokratian arvojen toteutumisesta. Johtunee siitä, että rikkaruohot ovat vallanneet oman takapihan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset