Tahto muuttaa politiikkaa

Kampanjoin eduskuntavaaleissa kärkiteemanani kansallinen yhtenäisyys. Kun katsoo vaalitulosta, voi sanoa, että kansallinen yhtenäisyys hävisi nämä vaalit. Näinä polarisaation ja kuplautumisen aikoina tämä on erityisen murheellista. Perussuomalaiset nousi ja vihervasemmisto nousi, eli vastakkainasettelun navat vahvistuivat. Poliittinen keskitie hävisi.

 

Juha Sipilä kantaa tästä vakavaa vastuuta keskustalaisena pääministerinä, joka on ajanut kaikkea muuta, kuin keskustalaista politiikkaa. Hämeessäkin tulos näkyi. Keskusta hävisi roimasti ja uskollisetkin äänestäjät ja puolueen kenttäväki vaihtoivat puolueen ainoan paikan saaneen hämäläisen kansanedustajansa.

 

Olen tästä kehityksestä murheissani. Tunnustan avoimesti koko vuonna 2012 alkaneen poliittisen urani mukana seuranneet keskustasympatiani, mutta vasta Paavo Väyrysen irtiotto keskustan nykylinjasta vakuutti minut siitä, että aitoa keskusta-aatetta vielä löytyy. Siksi olen mukana Tähtiliikkeessä, jota ennen itselleni oikeaa puoluetta ei ollut olemassakaan.

 

Vaikka Tähtiliike ei näissä vaaleissa vielä lyönyt läpi, niin vaikutimme vahvasti keskustaan, joka toivon mukaan ottaa pohjakosketuksesta uuden suunnan. Vahva signaali siitä on Sipilän juuri ilmoittama ero puolueen puheenjohtajan paikalta. Tulevan puheenjohtajan savotta on iso. Ensin tulevan puheenjohtajan tulisi yhdistää keskustapuolue ja sen jälkeen vielä Suomen kansa, neljän oletettavasti repivän vastakkainasettelun vuoden jälkeen, jotka meillä ovat edessä. Vaan löytyykö valtiomiesmäisyyttä tähän tehtävään?

 

Itse sain jopa hämmentävän vähän ääniä Hämeen vaalipiirissä Tähtiliikkeen ehdokkaana, mutta kuitenkin olin valtakunnallisestikin mitaten puolueeni kärkeä. Hämmentävän vähän siksi, että joka puolella vaalikamppailun aikana on tullut vastaan ihmisiä, jotka symppaavat ja kehuvat kirjoituksia. Vastustajien leireistäkin sain kuulla olleeni puolueeni ylivoimaisesti uskottavin ehdokas. Kutsuivatpa myös ilmiselväksi Paavon oppipojaksi. On kunnia kantaa kekkoslais-väyrysläistä soihtua eteenpäin.

 

Oma ja puolueen tulos olivat raskaita pettymyksiä, mutta positiivistakin kerrottavaa on. 0,4% on vaalivoitto puolueelle, joka on lähtenyt nollista neljä kuukautta sitten. Hämeessä teimme johdollani jopa puolueen valtakunnallista kannatusta aavistuksen paremman tuloksen. Myös kuntavaaleissa 2017 johtamani Hattulan vasemmistoliitto teki koko kunnan suurimman vaalivoiton, kun nostimme kannatustamme peräti 5,2 prosenttia edellisistä kuntavaaleista 2012.

 

Jotain on kuitenkin tullut tehtyä oikein, vaikka äänimäärät jäivät pieniksi. En tukenut Hämeen vasemmistoliiton ehdokasasettelun suhmurointia enkä vasemmistolaista maahanmuuttopolitiikkaa, joka on isänmaan kannalta turmiollista. Omatunto on puhdas!

 

Minulle Suomi tulee ennen puoluetta. Siinä olen oman tieni kulkija. Tahto muuttaa politiikkaa palaa liekillä.

kimmokautio
Muut Hämeenlinna
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Varavaltuutettu Hämeenlinnassa. Vapauden liiton eduskuntavaaliehdokas Hämeessä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu