Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Tahto muuttaa politiikkaa

Kampanjoin eduskuntavaaleissa kärkiteemanani kansallinen yhtenäisyys. Kun katsoo vaalitulosta, voi sanoa, että kansallinen yhtenäisyys hävisi nämä vaalit. Näinä polarisaation ja kuplautumisen aikoina tämä on erityisen murheellista. Perussuomalaiset nousi ja vihervasemmisto nousi, eli vastakkainasettelun navat vahvistuivat. Poliittinen keskitie hävisi.

 

Juha Sipilä kantaa tästä vakavaa vastuuta keskustalaisena pääministerinä, joka on ajanut kaikkea muuta, kuin keskustalaista politiikkaa. Hämeessäkin tulos näkyi. Keskusta hävisi roimasti ja uskollisetkin äänestäjät ja puolueen kenttäväki vaihtoivat puolueen ainoan paikan saaneen hämäläisen kansanedustajansa.

 

Olen tästä kehityksestä murheissani. Tunnustan avoimesti koko vuonna 2012 alkaneen poliittisen urani mukana seuranneet keskustasympatiani, mutta vasta Paavo Väyrysen irtiotto keskustan nykylinjasta vakuutti minut siitä, että aitoa keskusta-aatetta vielä löytyy. Siksi olen mukana Tähtiliikkeessä, jota ennen itselleni oikeaa puoluetta ei ollut olemassakaan.

 

Vaikka Tähtiliike ei näissä vaaleissa vielä lyönyt läpi, niin vaikutimme vahvasti keskustaan, joka toivon mukaan ottaa pohjakosketuksesta uuden suunnan. Vahva signaali siitä on Sipilän juuri ilmoittama ero puolueen puheenjohtajan paikalta. Tulevan puheenjohtajan savotta on iso. Ensin tulevan puheenjohtajan tulisi yhdistää keskustapuolue ja sen jälkeen vielä Suomen kansa, neljän oletettavasti repivän vastakkainasettelun vuoden jälkeen, jotka meillä ovat edessä. Vaan löytyykö valtiomiesmäisyyttä tähän tehtävään?

 

Itse sain jopa hämmentävän vähän ääniä Hämeen vaalipiirissä Tähtiliikkeen ehdokkaana, mutta kuitenkin olin valtakunnallisestikin mitaten puolueeni kärkeä. Hämmentävän vähän siksi, että joka puolella vaalikamppailun aikana on tullut vastaan ihmisiä, jotka symppaavat ja kehuvat kirjoituksia. Vastustajien leireistäkin sain kuulla olleeni puolueeni ylivoimaisesti uskottavin ehdokas. Kutsuivatpa myös ilmiselväksi Paavon oppipojaksi. On kunnia kantaa kekkoslais-väyrysläistä soihtua eteenpäin.

 

Oma ja puolueen tulos olivat raskaita pettymyksiä, mutta positiivistakin kerrottavaa on. 0,4% on vaalivoitto puolueelle, joka on lähtenyt nollista neljä kuukautta sitten. Hämeessä teimme johdollani jopa puolueen valtakunnallista kannatusta aavistuksen paremman tuloksen. Myös kuntavaaleissa 2017 johtamani Hattulan vasemmistoliitto teki koko kunnan suurimman vaalivoiton, kun nostimme kannatustamme peräti 5,2 prosenttia edellisistä kuntavaaleista 2012.

 

Jotain on kuitenkin tullut tehtyä oikein, vaikka äänimäärät jäivät pieniksi. En tukenut Hämeen vasemmistoliiton ehdokasasettelun suhmurointia enkä vasemmistolaista maahanmuuttopolitiikkaa, joka on isänmaan kannalta turmiollista. Omatunto on puhdas!

 

Minulle Suomi tulee ennen puoluetta. Siinä olen oman tieni kulkija. Tahto muuttaa politiikkaa palaa liekillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

En jaksa tarkastaa, paljon napsahti ääniä?

Voit tietysti miettiä, kannattaako asiaa, jolle ei ole kannatusta, myydä. Täällä palstoilla on hyvä esimerkki ktp:n edustaja, joka on tehnyt työtä aatteen eteen 30 vuotta. Kannatus vuodet ja vuosikymmenet toisensa perään: nollaprosenttia.

Asioihin voi vaikuttaa myös järkevällä tavalla, eli hakeutumalla niihin puolueisiin jotka ovat jo olemassa ja muokkaamalla mielipiteitä sitä kautta. Tietysti, jos on kiva puuhastella oman pikku jutun kanssa niin mikä ettei.

Risto Huovinen

Kun menee vanhoihin puolueisiin, niin kykeneekö niissä muuttamaan asioita, vai nouseeko niissä parempiin asemiin vain ne, jotka toimivat kuten johto käskee toimia?

Kyllä sitä on vaan henkisesti paljon parempi olla, kun toimii poliittisesti kuten ajattelee.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

124 ääntä napsahti. Pointtisi on hyvä. Tulevaisuutta on aina hyvä pohtia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset