Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Uppiniskaisuus kansallismielisyyden edessä koituu yhtenäisen Euroopan tuhoksi

Koska poliitikon elämässä pitää olla pyrkyä, niin sitten sitä mennään ja pyritään. Minut on asetettu Seitsemän tähden liikkeen ehdokkaaksi Euroopan parlamenttiin. Annoin lopullisen suostumukseni eduskuntavaalien jälkeen liikoja miettimättä. Valtakunnalliset vaalit ovat kiinnostava mahdollisuus mitata minkä verran kannatusta on mahdollista saada, kun mittakaavana on koko Suomi. Jo urheilumaailmassa olen oppinut, että kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Joskus uskottavuutta ja luottamusta on kerättävä kotinurkkien ulkopuolelta. Kirjoituksillani on paljon lukijoita ympäri Suomea ja on mukava nähdä, miten kannatus blogeissa ja sosiaalisessa mediassa realisoituu ääniksi Hämeen vaalipiirin ulkopuolella.

Eurovaaliteemoja ei tarvitse etsiä kaukaa, sillä olen niistä kirjoittanut jo aiemminkin. EU-liittovaltiota rakentavien federalistien mellastus on pysäytettävä. Ranskasta ja Saksasta on kuulunut viime vuosina vahvoja kannanottoja Euroopan unionin yhteisen budjetin, valtiovarainministerin, puolustusvoimien ja liittovaltion perustuslain puolesta. Saksalainen demaripomo Martin Schulz kaavaili EU:n perustuslakia jo vuoteen 2025 mennessä. Jokaisen isänmaan säilyttämistä jälkipolville kannattavan suomalaisen herätyskellojen pitää soida näissä eurovaaleissa. Liittovaltiokehitys on pysäytettävä.

Lukijoilleni on varmasti käynyt jo selväksi, etten ole Euroopan unionin ylin ystävä ja kannatan erityisesti euroalueen hallittua purkamista ensi tilassa ja ennen muuta siitä syystä, että asiantuntijatkin ovat todenneet Suomen vaihtoehtojen olevan euro ja liittovaltio tai oma raha ja itsenäisyys.

Euro on suurin syy siihen, miksi Suomessa valtion ja kuntien menoja on jatkuvasti leikattu. Talouskuripolitiikka on euron puitteissa ainoa mahdollisuus, koska euroon sidotuille maille on luotu tiukat, vaikkakin keinotekoiset, taloudelliset raamit velkaantumisen suhteen. Siksi esimerkiksi ideologisilta ulostuloilta erityisesti vasemmistolaisten korviin kuulostavat valtiovarainministeriön esittämät kannanotot julkisen talouden sopeuttamistarpeesta ovat kuitenkin käytännössä ainoa vastuullinen tie, jos halutaan välttää Suomen kaatuminen EU:n syliin ja komission käsiohjaukseen nykytilanteessa. Jos haluamme pitkällä tähtäimellä säilyttää pohjoismaisen hyvinvointivaltion, se vaatii eurosta luopumista. Tämä pitää vasemmistolaistenkin ymmärtää.

Taloudellinen itsenäisyytemme ja liikkumavaramme on käytännössä viety. Talouskasvuamme ovat euron lisäksi rajoittaneet myös EU:n Venäjä-pakotteet, joissa olemme olleet mukana pitkin hampain ja omaa oksaamme sahaten. Tämä tarkoittaa sitä, että myös ulkopoliittinen liikkumatilamme on liian ahdas. Tällä tiellä valtiollinen itsenäisyytemme viedään meiltä lopulta niin, ettei yksikään Hornet nouse ilmaan.

Euroopan unioni sinänsä ei ole minulle ongelma, mutta EU:n johdolta pitäisi löytyä nöyryyttä kansallismielisyyden noustessa katsoa peiliin: Unioni oli lähtökohtaisesti hyvä projekti, joka edisti kaikkien Euroopan maiden ja kansojen yhteistä etua ja rauhantyötä.

Yhtenäisen Euroopan puolustaminen onkin kuin pitäisi pikkulintua käsissään. Jos puristat sitä liian lujaa - lintu kuolee. Jos pidät sitä liian löysästi - lintu lähtee karkuun. Euroopan kansat haluavat pitää kiinni itsemääräämisoikeudestaan ja kansallisesta itsenäisyydestä. Minä kannan alkiolaista edistyksen lippua: Viisautta on ymmärtää, että jos on tehty kardinaalivirheitä, edistystä on ottaa pari askelta taaksepäin, ei puskea uppiniskaisesti ja päistikkaa päin seinää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Uppiniskaisuus kansallissosialistimielisyyden edessä pelasti aikoinaan Euroopan :D

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Niin, itsellekin tuli mieleen sanoa että kansallismielisyys on ollut aika moneen otteeseen tuhoamassa Eurooppaa. Onko jotain syytä odottaa, että historia ei tällä kertaa toistaisi itseään?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Juuri tätähän kääntäen tarkoitan: Kansallismieliset voimat nousevat ja tuhoavat yhtenäisen Euroopan, ellei kompromissikykyä ole rakentaa sellaista Eurooppaa, joka ei ole liian löysä liittouma, muttei myöskään liian orjuuttava tiukkoine ohjaksineen. Jonkun pitäisi riuhtaista köyttä keskeltä niin, että idiootit molemmissa päissä lentävät nenälleen. ;)

Risto Huovinen

Eurooppa on rakentunut kansallismielisyyden varaan. Hitler oli federalisti, joka ajoi omaa, ylivertaisena pitämäänsä mallia koko Eurooppaan. Terve nationalismi ei ole mitään muuta kuin oman maan rakentamista ja puolustamista rauhanomaisin keinoin. Näin sanoi itse Veikko Vennamo.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ongelma taisi olla tuo sosialismi jota nykyäänkin koheesion nimissä meille tyrkytetään. Pari meppiä tuossa juuri totesi että suomalaisten pitäisi rakentaa itä-Eurooppaan paremmat tiet.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitä järkeä on yrittääkään mennä mepiksi kun tarkoitus on vain hajottaa?

Se on sama kuin ateisti menisi kirkkoon räyhäämään että jumalaa ei ole, erotkaa kirkosta.

Risto Huovinen

Mätäpaise voidaan puhkaista vain työntämällä siihen terävä neula.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ns. latinalainen rahaliitto päättyi ensimmäisen maailmansodan seurauksena. Eli ei euroakaan ajeta alas hallitusti. Siihen tarvitaan kriisi.

Suomessa on aina Snellmanin ajoista lähtien haluttu vakaata valuuttaa. Kylmän sodan aikaiset devalvaatiot olivat pakon sanelemia. Suomessa on palattu vakaan valuutan aikaan. Tämä tilanne, johon kaikkien Suomessa asuvien tulee sopeutua. Täällä Ruotsissa kruunu devalvoituu ikään kuin itsestään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllä suomalaistenkin pitäisi tajuta että edessä on joko täysi liittovaltio yhteisverotuksineen ja tulontasauksineen tai euron loppu.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Luulisin monen tajuavan tämän, mutta liikkuvasta junasta hyppääminen on vaikeaa tai jopa vaarallista.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Vaatii valtiomiessarjan tekoja, sanoi Antti Tanskanen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #10

Entä sitten ne luunmurtumat? Kuka ne sitten hoitaa, kun kyse on kokonaisesta kansasta?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Liittovaltio jossa osittain harmonisoitu verotus olisikin meille suomalaisille ilon ja onnen päivä.

Se paljon puhuttu kansallinen itsemääräämisoikeus on historiassamme valitettavan usein tarkoittanut keskinäistä katkeruutta ruokkivaa oikeutta kyykyttää kansalaisia, onneksi nykyisin ei ihan niin paljon kuin ennen. Vaan blogeja lukemalla näyttää ne kotimaassa tehdyt päätökset vieläkin herättävän närää.

Pikemminkin kannattaisi unionia kehittää suuntaan jossa kansalaisilla olisi mahdollisuus hakea oikeutta silloin kun oma valtio alkaa polkea oikeuksia enemmän kuin muissa unionimaissa.
Blogistiin en tässä asiassa kyllä toiveita laittaisi kun tavoitteet näyttää kohdistuvan suuntaan jossa kansalaisten nykyisin unionin takaamat oikeudet jäisivätkin kotimaisten kalifien hyväntahtoisuuden varaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Pikemminkin kannattaisi unionia kehittää suuntaan jossa kansalaisilla olisi mahdollisuus hakea oikeutta silloin kun oma valtio alkaa polkea oikeuksia enemmän kuin muissa unionimaissa."

Eikö Napoleon ja Hitler yrittäneet jotain tuollaista?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #19

# 19

Napoleonia ja Hitleriä on nyt hieman paha rinnastaa eri aikakausien tuotteina. Historia liikkuu eteenpäin.

Hitler ei taannut kansalaisilleen oikeutta päättää omasta identiteetistään ja asioistaan muuta kuin puolueen tarjoamista vaihtoehdoista. Muistuttaa kummasti näitä 'kansallismielisiä' joilla tuntuu olevan kova tarve korostaa omaa asiaansa. Muille se on itsestäänselvyys vailla uhoa.
Lisäksi näillä tuntuu olevan kova tarve tunkea uskontoon rinnastettavaa ideologiaa muille kurkusta alas. Ilmankos kavereita ei löydy.

Unioni ja Suomikin nykyisellään näyttää hieman moniarvoisemmalta kuin ns kansallismielisten ideologiassa jaksetaan jauhaa, eivätkä ne sille mitään voi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

¤12 Tomi Ketola kirjoittaa "Vaan blogeja lukemalla näyttää ne kotimaassa tehdyt päätökset vieläkin herättävän närää."

Kyllä kaiketi herättää arvostelua, kritiikkiä ja närää. Ihan millä nimellä tuota haluaa kutsua. On se vallan kummallista ettei vieläkään ole sisäistetty sitä miten paljon jo nyt tulee unionista lainsäädäntöä, joka on viety kansalliseen lainsäädäntöömme. Tuohon pakotettuun lainsäädäntöön tai osittain vapaaehtoisesti vietyyn lainsäädäntöön perustuu hyvin suurelta osin meillä leikkauspolitiikka ja se tulee jatkumaan niin kauan kuin hyväksymme unionista tulevat maallemme negatiiviset lait/direktiivit.

Tässä linkkejä, joissa asiasta todetaan yksityiskohtaisemmin (koskettaa varsinkin nettomaksajamaiden omia talouksia);

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-1846_fi...

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?ur...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Talouskasvuamme ovat euron lisäksi rajoittaneet myös EU:n Venäjä-pakotteet, joissa olemme olleet mukana pitkin hampain ja omaa oksaamme sahaten.
.....................

Annetaan Venäläisten vaan hyökätä naapureittensa kimppuun, sahaamme vain omaa oksaamme jos sen estämme :)

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Strategia se on kai tuokin, että näivetetään itsemme siihen kuntoon, ettei ketään kiinnosta hyökätä meille.

Miksi annamme kuitenkin jenkkien hyökätä maihin, joista saapuvat pakolaiset sitten vaeltavat meidän taakaksemme?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#13

Kyllä minä itsenäisyydestä olen valmis vähän maksamaankin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kerrotko Kautio vielä miten EU:n Venäjälle asettamat pakotteet ovat rajoittaneet Suomen talouskasvua?

Risto Huovinen Vastaus kommenttiin #16

Tule katsomaan tilannetta tänne Itä-Suomeen. Kaupat ovat tyhjänä kun venäläisten ostovoima on heikentynyt. Maatalous on kriisissä, kun meijerituotteita ei voida viedä. Meijereistä on vähennetty väkeä saman syyn takia. Lisäksi pakotteet haittaavat monien yritysten toimintaa. Niiden purkaminen toisi suuren piristysruiskeen erityisesti tänne Itä-Suomeen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #24

EU ei ole kieltänyt meijerituotteiden vientiä Venäjälle.

"Lisäksi pakotteet haittaavat monien yritysten toimintaa."
Miten?

Risto Huovinen Vastaus kommenttiin #26

Ei ole, mutta Venäjä kielsi viennin omilla vastapakotteillaan. Ne puolestaan asetettiin siksi, että Venäjälle asetettiin pakotteita. Tästä voit lukea, miten pakotteet käytännössä vaikuttavat:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/helsingin-telak...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #27

Niin, eli meijereiden ongelmat johtuvat Venäjän EU:lle asettamista pakotteista.

Tuo linkkaamasi venäläisyhtiö on ollut vaikeuksissa perustamisestaan lähtien.
https://www.uusisuomi.fi/raha/266128-helsingin-tel...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #30

Sanon että on vähän kummallista syyttää pakotteista sellaisia tappioita joita pakotteet eivät koske.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 13

Suomi ei voi vaikuttaa Yhdysvaltain tai Venäjän sotapolitiikkaan. Sellaiselle yritykselle nauraisi palokunnan hevosetkin.
Unioni sensijaan voi.

Vetämällä tähän soppaan mukaan maatalouden pakotteet on siinä itse asiassa tehty iso karhunpalvelus meikäläisille alkutuottajille. Aikanaan kun Makkonen ja muut pellet täällä hokemalla hokivat ettei mikään vienti ole Suomelle niin tärkeää kuin Oltermannin verovaroin tuettu vienti Venäjälle, tuli monenkin mieleen kannattaako sellaisen yhtiön tuotteita enää ostaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tuon tason ajatuksilla Kautio keräsi peräti 124 ääntä.
Eikä ottanut opikseen, kun näköjään yrittää lyödä päätään seinään eurovaaleissakin

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Ai että niin. Mitä saavuttaisinkaan, jos keskittyisin mieluummin nälvimään kommenttipalstoilla. Mukavaa pääsiäistä, Esa. :)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Katselin tuossa huvikseni kolmannen valtakunnan rajoja, mitä mr Hitler oli suunnitellut. Muistuttaa hirveän paljon EU:ta ja muistuttaa hirveästi vielä miinus merkkistä rotuhygeniaa "anti-valkoinen".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset