Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Itsenäisyysneutraali Suomi 2025

Hyvä se on SDP:n, vasemmiston, kokoomuksen ja vihreiden lupailla hiilineutraalia Suomea vuoteen 2035 mennessä, kun Suomen valtiollisen itsenäisyyden lakkauttava Euroopan Unionin perustuslaki muurataan tällä menolla ennen sitä. 

Kunhan nyt vaan verotetaan kansalaisia siihen saakka ilmastotekosyyllä ja syydetään kerätyt eurot sitten jonnekin vakausmekanismiin, jossa yksimielisyysvaatimus päätöksenteossa muutetaan määräenemmistövaatimukseksi, eikä meillä ole enää yksin mahdollisuutta estää sinne sidottujen rahojemme rosvousta.

Pusipusinaminami-demarit ja -kokoomuslaiset jaksavat kyllä aina kehua, miten tärkeää on istua EU:n päättävissä pöydissä, mutta käytännössä siellä vain hoilataan oodia ilolle, kun meitä ryöstetään vakausmekanismin puitteissa sekä päästövähennysten taakanjaossa, jossa puhdas Suomi kantaa suurimpien saastuttajienkin taakkaa vapaaehtoisesti. Kun tähän lisätään vielä vihervasemmistolainen ksenofiili maahanmuuttopolitiikka, niin jatkanemme muidenkin vastuiden kantamista tältäkin osin.

Mikäli federalistit saavat päättää, EU-liittovaltion perustaminen tapahtuu jo kymmenen vuotta ennen tätä mainostettua hiilineutraaliutta, vuonna 2025, kuten äänet Euroopasta ovat esittäneet. Nykyisellä tiellään jatkava Suomi ei sano tähän kehitykseen poikkipuolista sanaa, eikä yksikään Hornet tule nousemaan ilmaan itsenäisyyttämme puolustamaan, vaikka niitä hankittaisiin satamäärin.

Tuleva, todennäköinen pääministeripuolue ja siten myös Suomen EU-politiikkaa johtava SDP on mitä EU-mielisin puolue. Sen näkee puolueen tavoiteohjelman ohella myös puolueen taskussa olevien ammattiliittojen esittämistä vaalitavoitteista, joista moniin on niiden jäsenistöltä kysymättä kirjattu tavoitteeksi lisää entistä vahvempaa EU:ta.

Vaaliohjelmassaan SDP julisti, että Suomen tulee olla kokoaan suurempi maailmalla, mutta se taitaa kuitenkin tukea Suomen vaikutusvallan pienentämistä esimerkiksi juuri mainitsemani vakausmekanismin suhteen. Minun kokoaan suurempi Suomeni sen sijaan pitää kiinni itsenäisyydestään ja vaikutusvallastaan sen luovuttamisen sijaan. Meillä taitaakin olla hieman eri suunta. Hyvin todennäköinen sinipunaviherhallitus on vahvasti rakentamassa itsenäisyysneutraalia Suomea vuoteen 2025.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Voihan näissä olla valmis käsikirjoitus.

Paljon on ajateltu tapahtumista, tietynlaisena imperialismina. Laidoilta imetään mehut, ja puristetaan kuiviin.

Nykyisin jutut viedään vähän eri tavalla, tosin jos mahdollista, niin sotaisemminkin varmaan, kuten aiemmin ehkä vielä enemmän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset