Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Avoimien rajojen politiikka on pohjoismaisen hyvinvointivaltion hajottamistyötä

Vasemmistoliiton eurovaaliehdokas Mia Haglund peräänkuuluttaa avoimia rajoja Kansan uutisten artikkelissa 17.5.2019. Haglund kysyy, miksi niin sanottu elintasopakolaisuus olisi väärin? “Suomen passilla pääsee ilman viisumia 178 maahan – Afganistanin passilla pääsee 28 maahan. Tämä on luokkapolitiikkaa, joka ylläpitää globaalia eriarvoisuutta", Haglund kirjoittaa blogissaan.

Haglund sanoo ääneen ajavansa juuri sitä politiikkaa, josta vasemmistoa on syytetty ja joihin syytöksiin on aina aiemmin vastattu, että kukaan ei sentään halua avata kaikkia rajoja ja suomalaista sosiaaliturvaa kaikille halukkaille.

Tämä ulostulo vain vahvistaa sitä ajatusta, joka itselläni heräsi, kun eduskuntavaalien alla luin vasemmistoliiton perustulomallia: Siinä todettiin jotenkin niin, että oleskeluluvan puutekaan ei saisi olla perustulon este. Se on linjassa tähän Haglundin ulostuloon ja tarkoittaisi käytännössä sitä, että tervetuloa kaikki vaan tänne ja 800€ perustulo tulee automaatista kouraan joka kuukausi. Tämäkö on tarkoitus? Yritin asiaa kysellä vasemmistopoliitikoilta, mutta kukaan ei halunnut vastata. Ilmeisesti linja on se, että otetaan vastaan kaikki elintasopakolaiset ja maksetaan heille muita paremmat diskorahat?

Suomalaista sosiaaliturvaa vaivaa jo nyt vakava vääristymä, josta uutisoitiin sattuvasti samana päivänä, kun Kansan uutiset kertoi Haglundin älynväläyksistä. Iltalehden mukaan maahanmuuttajien osuus Kelan työttömyysturvasta oli viime vuonna 20,9 prosenttia. Länsiväylä puolestaan uutisoi, että pääkaupunkiseudun toimeentulotukiasiakkaista 33,7 prosenttia on vieraskielisiä. Tilastokeskuksen mukaan ulkomaan kansalaisten osuus oli vuoden 2018 lopussa 4,7 prosenttia koko väestöstä, joten ulkomaalaisten osuus sosiaaliturvan saajista on kohtuuttoman suuri. Tämä osoittaa hyvin vahvasti sen, että valtaosa tulijoista ei työllisty, vaan jää sosiaaliturvan piiriin.

Haglundin ja kaltaistensa politiikka on edesvastuutonta ja vaarallista. Se lisäisi ulkomaalaisten osuutta sosiaaliturvan saajista entisestään. Kukaan järjissään oleva ei voi äänestää tällaisen hulluuden jatkamisen puolesta. Onko vasemmistoliiton virallinen kanta nykyisin todella suomalaisen sosiaaliturvajärjestelmän ja pohjoismaisen hyvinvointivaltion romuttaminen avaamalla se jokaiselle tänne haluavalle? Ymmärrättekö te siellä vasemmalla ollenkaan, miten kestämätön tällainen tie olisi?

Elintasopakolaisuutta ei tarvitse eikä pidä hyväksyä. Sen hyväksyminen olisi kohtalokas virhe, jolla lähetetään ulkomaille viesti siitä, että kansainvaellusten lähtömaiden ei edellytetä huolehtivan omista kansalaisistaan eikä heidän ihmisoikeuksiensa toteutumisesta kotimaassaan.

EU-tasolla tarvitaan myös toimia, jotka ovat sekä mahdollisia että vaikuttavia muuttovirtojen hallitsemiseksi: Rajatarkastukset tulee palauttaa ja turvallisista maista tulevat turvapaikanhakijat käännyttää Dublin-sopimuksen perusteella. Dublin-sopimus on myös ehdottomasti pidettävä voimassa. Ilman papereita saapuvat hakijat on otettava säilöön turvapaikkaprosessin ajaksi. Rikoksiin syyllistyneiden turvapaikkahakemukset tulee perua tai jo myönnetyt turvapaikat evätä.

Kotimaassaan lomailevien turvapaikanhakijoiden tai turvapaikan jo saaneiden turvapaikat tulee perua, kuten voidaan Geneven pakolaissopimuksen (1951) nojalla tehdä. Kielteisen päätöksen kanssa maassa oleskelevien palautusta on merkittävästi ja nopeasti tehostettava. Lainvoimaisen, kielteisen päätöksen toimeenpanon haittaamista tai estämistä ei tule hyväksyä.

EU:n ulkorajoja on valvottava tehokkaasti ja jäsenmaiden tulee saada päättää itse, ottavatko ne vastaan muiden maiden kautta tulleita maahanmuuttajia. Turvapaikanhakijoiden etuudet on harmonisoitava EU:n puitteissa, jotta minkään yksittäisen maan vetovoima ei perustu sosiaalietuuksiin.

 

Lähteet:

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4084851-mia-haglund-avataan-rajat-ihmisilla-on-oikeus-etsia-itselleen-parempaa-elamaa

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/620252-kelan-toimeentulotuki-kasautuu-maahanmuuttajille-espoossa-ja-vantaalla-osuus

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/be5addaf-61a7-4b2b-97e7-d73cfe1c383a

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mitäs mieltä Kimmo itse on?

Kannatatko normittavaa ja korkean veroasteen sosiaalidemokraattista hyvinvointivaltiota, missä isänmaa ajattelee elämän puolestasi kohdusta hautaan?

Vai olisiko parempi vapaa yhteiskunta, missä moninaisuus kukkii, ihmiset tulevat ja menevt, mutta myös jokainen on vastuussa itsestään?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Kannatatko normittavaa ja korkean veroasteen sosiaalidemokraattista hyvinvointivaltiota, missä isänmaa ajattelee elämän puolestasi kohdusta hautaan?” En tiedä mitä hän kannattaa, mutta on päivänselvää, että elintasopakolaiset kannattavat kuvailevaasi hyvinvointivaltiota. Vaikuttaisi siltä, että näitä { Mia Haglundin kaltaiset} unissakävelijä idealisteja ei säätele mikään side, joka säätelisi näiden pölkkypäiden kielen tyhjäkäynnistä syntyviä ajatuskouristuksia – kaikuja Wittgenseiniltä – yhteiskunta näyttää hyväksyvän liiaksi sille kohtalokkaita ja absurdeja kehityskulkuja. Kannattaisi pohtia hetkinen, miksi vastavoimana tälle kehitykselle on äärioikeistolaiset ja niitä vastaavat liikkeet. Mutta jos muistelee viimevuosisadan tapahtumia, ei se järin kummalliselta tunnu.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Vai olisiko parempi vapaa yhteiskunta, missä moninaisuus kukkii, ihmiset tulevat ja menevt, mutta myös jokainen on vastuussa itsestään?"

Meinaatko, että lakisääteinen sosiaaliturva lakkautetaan? Enemmän vastuuta perheille vanhuksista ja lapsistaan?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Niin, yritin vihjata siihen et jos Mia Häglund on ristiriitainen, niin myös vaikkapa Jussi Halla-aho on kun kutsuu sosiaalidemokraatteja alhaisiksi matelijoiksi, mutta samalla kritisoi maahanmuuttoa siitä, että se tuhoaa sosiaalidemokraattisen hyvinvointivaltion.

Et jos haluaa vastustaa byroslaviaa ja sääntö-Suomea, niin eikö pitäisi kannattaa täysin vapaata maahanmuuttoa (ja toisin päin)?

Käyttäjän EsaMPaloniemi kuva
Esa M Paloniemi

On totta, että ihmisillä on oikeus pyrkiä parempaan elämään, mutta se ei tarkoita että muilla olisi velvollisuus antaa muille parempi elämä.

http://asfalttikukka.blogspot.com/2019/05/ei-isis-...

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Tasainen varallisuus kautta maapallon on ideana hyvä ja kestävä, tai jos selkeää niukkuutta ei ole perusjutuista, kun jolloin pienet varallisuushuiput ei merkkaa.

Miten se saavutetaan, ja mitä muuta se edellyttää, on toinen asia. Kestämätön juttu, jos pohja ei ole valmis. Tämän takia jo pelkkä maahanmuutto on kyseenalainen. Ei tässä riitä pelkkä tavoite.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset