Kimmo Kautio Kokoaan Suurempi Suomi

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan vakausmekanismi

Italian talous uhkaa kaatua käsiin – mitä tekee EU ja mitä Suomi?

Italian talous uhkaa kaatua käsiin – mitä tekee EU ja mitä Suomi?

Euroopan Unionin parlamenttivaalit käytiin, ilman että hiiskuttiinkaan Italiaa koskevasta moraalikadosta ja muiden syliin kaatuvista miljardeista; tuo keskustelu suorastaan torpattiin EU:n sädekehää halventavana ja tosiasioita vääristelevänä aiheena. Kunnes sitten YLE vihdoin pari päivää vaalien jälkeen avasi koko ”matolaatikon”.

*

Itsenäisyysneutraali Suomi 2025

Hyvä se on SDP:n, vasemmiston, kokoomuksen ja vihreiden lupailla hiilineutraalia Suomea vuoteen 2035 mennessä, kun Suomen valtiollisen itsenäisyyden lakkauttava Euroopan Unionin perustuslaki muurataan tällä menolla ennen sitä. 

Kunhan nyt vaan verotetaan kansalaisia siihen saakka ilmastotekosyyllä ja syydetään kerätyt eurot sitten jonnekin vakausmekanismiin, jossa yksimielisyysvaatimus päätöksenteossa muutetaan määräenemmistövaatimukseksi, eikä meillä ole enää yksin mahdollisuutta estää sinne sidottujen rahojemme rosvousta.

Kreikka on pedon vatsassa

Tänään myönnettiin Kreikalle uusi 8,5 miljardin euron lainaerä. Mediassakin kuumoteltujen neuvottelujen jälkeen päädyttiin siihen että päätettiin "auttaa" kreikkalaisia. Auttaminen kuitenkin on totaalisen väärä sana. Rahaa ei nimittäin lainattu kreikkalaisten auttamiseen kuten työpaikkojen luomiseen, yhteiskunnan tukiverkon vahvistamiseen tai yhteiskunnan kehittämiseen ylipäätään, vaan edellisten lainojen takaisin maksamiseen.

Laupias samarialaisuus epävakaassa taloustilanteessa

Kuvitelkaa keskituloisen lapsiperheen vanhemmat, joille joka kuun palkkatuloista heidän mielestään ehdoton menoerä on 15 % vapaaehtoisiin lahjoituksiin asuinkunnan sosiaalitoimelle, WWF:lle, UNICEFille, Amnestylle, kirkon ulkomaanapuun, Pelastusarmeijalle jne. Omat lapset saavat toki murua rinnan alle ja kulkevat jonkinlaisissa vaatteissa, mutteivat saa niin laadukasta hoivaa kuin mihin vanhempien tulotasolla olisi mahdollisuus, jos he jättäisivät humanitaarisen intoilunsa vähemmälle.

Suomen vaalitulos herättää huolta Euroopassa

Jälleen kerran Euroopassa ollaan huolissaan Suomen vaalituloksesta. Historia toistaa itseään, sillä myös tällä kertaa äänestystuloksen pelätään vaikuttavan tulevaisuuden tukipakettien kohtaloon.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ilmoittikin jo viime vuonna kokoomuksen olleen hänen mieluisin yhteistyökumppaninsa. Jokainen voi itsekseen pohtia, että mistä tämä oikein johtuisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä